بر اساس آخرین وضعیت اعلامشده توسط مسئولین استانها و مقامات مربوطه تا روز ۸ شهریور در مورد جدیدترین وضعیت راه های کشور و جاده ها در کرونا و وضعیت راه های کشور در روزهای آینده در کرونا، ۳۰۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهرستان در وضعیت زرد دستهبندی شدهاند. اطلاعات بیشتر درمورد جزئیات و رنگ شهرها و استان ها را اینجا بخوانید.
به دنبال روند نگرانکننده افزایش بیماران مبتلا در این شهرها طی هفته گذشته، امروز تعداد بیماران بستریشده به علت کرونا در کردستان، سیستان و بلوچستان، همدان و کرمانشاه حاکی از ادامه این روند افزایشی است. این در حالی است که آمار جهانی نیز نشان از وخیمتر شدن اوضاع میدهند. طی ۲۴ ساعت گذشته تقریبا نیم میلیون بیمار جدید به کرونا مبتلا شدهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پایان بامداد ۵ شهریور و با اتمام محدودیت دو هفتهای که توسط سازمان راهداری و پلیس راه اعلام شده بود، محدودیت های بین جاده ای که توسط پلیسراه و با هدف متوقف کردن هر گونه تردد بین استان ها ایجاد شده بود برداشته شده است.
با این حال، دوربینهای تردد شمار همچنان به شناسایی خودروهایی که بین شهرستان های نارنجی و قرمز تردد میکنند ادامه میدهند. جریمه در نظر گرفتهشده برای این تخلف ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومان اعلام شده است. لازم به ذکر است که خودروهای با پلاک –ع- (ناوگان حمل و نقل عمومی) همچنان امکان تردد بین شهرستان های قرمز و نارنجی بدون پیگرد قانونی را دارند.
به گفته مهدی مخبر معاون مرکز مدیریت راههای کشور طی مصاحبه با خبرنگار مهر، منع تردد بین شهرهای کرونایی تا زمانی که وضعیت قرمز و نارنجی شهرهای کرونایی ادامه دارد، به قوت خود باقی خواهد بود.
وضعیت راه های کشور و جاده ها در کرونا
در ادامه اخبار جدیدترین وضعیت راه های کشور و جاده ها در کرونا، مشاور رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز اعلام کرد که فعلا رفتوآمد بین استان های قرمز و نارنجی از طریق وسایل نقلیه عمومی امکانپذیر است. وی اضافه کرد که مجوزهای صادرشده توسط برخی فرمانداریها یا استانداریها که در محدودیت دو هفتهای به بعضی اشخاص اعطا شده بود، از اعتبار ساقط شدهاند.
در رابطه با جزئیات جریمه نقدی عبور و مرور در استان های قرمز و نارنجی، سرهنگ عینالله جهانی معاون اجتماعی پلیس راه راهور ناجا طی مصاحبه با برنامه خبر ۲۱ در روز جمعه گفت: اگر فردی در شهر یا استان قرمز بخواهد خارج شود، قطعاً از طریق دوربین با جریمه یک میلیون تومانی برای شهرهای قرمز، ۵۰۰ هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و ۲۰۰ هزار تومانی بابت ورود شبانه (از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد) به شهرهای زرد مواجه میشود.
سرهنگ ذاکری، رئیس پلیسراه استان قزوین نیز در گفتگو با بخش خبری ۲۰ از جریمه و حبس رانندگانی که اقدام به دستکاری پلاکهای خود در این مدت کردهاند خبر داد. وی بنابر ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات، از حبس شش ماه تا یکسال برای این جرم خبر داد و گفت این افراد با مراجعه به مرکز راهنمایی و ارائه مدارک لازم برای جریمه میتوانند اقدام به حذف و پرداخت جریمه خود کنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا در مصاحبه با علی اکبر جاویدان، فرمانده انتظامی کرمانشاه، تا پایان این محدودیت های دو هفتهای بیش از ۱۰ هزار خودرو به علت رعایت نکردن محدودیت تردد مشمول جریمه شدند. او اضافه کرد در این دوره پلیسراه کرمانشاه از ورود حدودا ۲۰۰۰ خودرو به شهر جلوگیری کرده است.
وضعیت تردد به سایر شهرها و استانها
در دیگر نقاط کشور، سرپرست پلیس مازندران طی گفتگو با خبرگزاری تسنیم در ساری گفت محدودیتهایی که قبل از اجرای طرح ممنوعیت دو هفتهای در این استان جریان داشتند، هنوز هم به قوت گذشته جاری هستند. او گفت خودروهای غیر بومی که مجوز ورود دریافت کردهاند، حق عبور و مرور در سطح استان را دارند اما در صورت تردد بدون مجوز شامل پیگرد قانونی خواهند شد.
او در این میان از تردد آخر هفته هم استانیها به ییلاقات گلایه کرد و گفت این ازدیاد خودرو باعث افزایش دشواری کنترل عبور و مرور توسط نیروهای پلیسراه خواهد شد. او اضافه کرد که تقریبا ۲۵ هزار خودرو در بازه دو هفته ممنوعیت تردد توسط نیروهای جادهای مجبور به بازگشت شدهاند.
عینالله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا به گزارش همشهری آنلاین از استقرار ماموران راهنمایی و رانندگی در بیش از ۳۷۰ مبادی ورودی و خروجی جادههای بین استانی در تمام این دو هفته خبر داد که با اقدامات ویژه مثل ایجاد موانع نیوجرسی، نرده و… از ادامه سفر خودروهای غیرمجاز جلوگیری کردند و آنها را به مبدا بازگرداندند.
وی درباره میزان کاهش ترددها در طول اجرای طرح منع سراسری اعلام کرد که آمار رفتوآمدها درحال تجمیع است و به زودی اعلام خواهد شد.
وضعیت استان مازندران
لازم به ذکر است که استان مازندران همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد. هادی عبادی، سرپرست پلیسراه مازندران نیز با بیان اینکه ورودیهای محورهای شمال کماکان به روی خودروهای غیربومی بسته است خبر داد که از ۲۴ مرداد امسال تاکنون بیش از ۱۹ هزار خودرو اعمال قانون و ۲۴ هزار خودرو بازگردانده شدهاند.
او در ادامه از آمدوشد روان در ورودیهای مازندران خبر داد که با توجه به برگشت مردم از ییلاقها در ساعات پایانی این محور شاهد افزایش ترافیک و سنگینی راهها بود.