به همت وبسایت پونیشا و کمپین ۱۱ ایران و جمعی از استارتاپهای فعال کشور و حمایت علیبابا و دیگر کسبوکارهای آنلاین، دورهی آموزشی فریلنسینگ برای معلولان از ۱۷ تا ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ برگزار شد.
فریلنس شکلی از اشتغال است که فرد شاغل بدون حضور در محل کار و در خانه کار میکند و با رشد نفوذ اینترنت در سالهای اخیر این شیوه رواج بیشتری پیدا کرده است. در واقع فریلنسر به کسی گفته میشود که به صورت پروژهای دورکاری میکند. فریلنسر کسی است که حرفه و تخصصی مانند نویسندگی، گرافیک، عکاسی، طراحی، برنامهنویسی، ترجمه و… دارد و از طریق برونسپاری پروژههای شرکتها و موسسات مختلف، سفارش کار میگیرد و انجام میدهد.
با توجه به این تعریف و اینکه زیرساختهای شهری و فرهنگی حضور صددرصدی معلولان در جامعه فراهم نشده، به نظر میرسد فریلنسینگ از گزینههای ایدهآل اشتغال برای معلولان حرکتی باشد.
گرچه همیشه گفته میشود که باید به معلولان فرصت داد و بستری فراهم کرد که از شرایط برابر رقابت برخوردار شوند، اما تا عملی شدن این اهداف و فراهم شدن بستر مناسب، کار آنلاین در منزل، معلولان از شرایط مساوی رقابت برخوردارند.
در این شیوهی کاری کارفرما فریلنسر را نمیبیند و برایش فرق نمیکند که فریلنسر خانم یا آقا است، معلول حرکتی است یا نیست. تنها چیزی که برای او مهم است تحویل به موقع و باکیفیت پروژه است.
معلولان بیش از ۱۱% جمعیت کشور ما را تشکیل میدهند و بر اساس تخمینها بیش از ۷۰% آنها با مشکل بیکاری مواجه هستند و این آمار در نابینایان بیش از ۹۰% است. همانطور که گفتیم با رشد نفوذ اینترنت و پیشرفت تکنولوژی و ایجاد پلتفرمهای بازار کار آنلاین، موقعیتی فراهم شده است تا نیروی متخصص بتواند به عنوان فریلنسر در خانه کار کند و درآمد مناسبی از طریق انجام پروژهها کسب کند. پونیشا یک وبسایت برای برونسپاری پروژهها است. هزاران فریلنسر در پونیشا آمادهی کار برای کارفرما هستند و درواقع پل ارتباطی بین کارفرما و فریلنسر است. روزانه پروژههای زیادی برای برونسپاری در آن ثبت میشود و هزاران فریلنسر در بیش از ۴۰۰ تخصص در آن آمادهی دریافت پروژه هستند.
بیشتر بخوانید: صدای پای آب
نیما نورمحمدی و روشنک علیطلب موسسان پونیشا بهمنماه ۱۳۹۵ تصمیم گرفتند برای معلولان متخصصی که دارای مهارتهای برنامهنویسی، ترجمه یا طراحی هستند و نمیتوانند شغلی متناسب با توانایی و مهرات خود پیدا کنند، یک دورهی آموزش فریلنسینگ برگزار کنند تا معلولان بتوانند از این طریق درآمد کسب کنند.
دستاندرکاران
موسسهی خیریهی رعد، موسسهی خیریهی همگام و کمپین ۱۱ ایران، ازحامیان این دورهی آموزشی بودند. مکان مورد نیاز برای برگزاری این دورهی آموزشى را موسسهی فضای کار اشتراکی زاویه در اختیار پونیشا قرار داد. رسانههای دیجیاتو، پیوست، زومیت، تکراسا، دیجیکالا مگ، اخبار رسمی، کلیک، برسام، شنبهمگ،سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، اصفهان پلاس، کانگرو و بسیارى از کسبوکارها مانند پارسکدرز، همیاروردپرس، بیست تا سی، کلیکیاب و آواتک در وبلاگ یا شبکههای اجتماعی خود این دورهی آموزشى را معرفی کردند.
از میان افراد زیادی که ثبت نام کرده بودند، ١٢ نفر برای شرکت در این دوره انتخاب شدند. برای تامین مبلغ مورد نیاز این دوره، پروژهای در وبسایت تامین مالی جمعیِ مهربانه تعریف شد و در کمتر از یک هفته ۱۰۵نفر از استارتاپها و افراد حقیقی به این پروژه کمک کردند و مبلغ مورد نظر جمعآوری شد.
استارتاپهایی که از این دورهی آموزشی حمایت مالی کردند:
- ای هوم
- فارابی
- جهش
- مهربانه
- رایزن سامانه گستر
- رکامندر
- پارسکدرز
- دونیت
- وب یاد
- جابینجا
- پیمنت اکسپرس
- حامی سان
- زرین پال
- پندار
- مدرسه استاندارهای وب
- تولگرام
- اتباکس
- بپرسیم
- پونیشا
- هم رکاب
- کانگرو
- حسابیت
- استودیو بازی سازی پاپاتا
- حضور حمایتگر کسبوکارهای مطرح آنلاین کشور
مانیز در روز اختتامیه کیسههای پارچهای به مهمانان هدیه داد، فرانش دسترسى شرکتکنندگان دوره را به مطالب آموزشى فراهم کرد، تروتک و آریکو به شرکتکنندگان متر لیزرى هدیه دادند، علیبابا بلیط مشهد مقدس را به آنان اهدا کرد، پین تا پین کمک هزینه رزرو هتل را فراهم کرد، اسنپ سفر رفت و برگشت رایگان در این سه روز را براى شرکت کنندگان مهیا کرد، چیلیوری (سایت سفارش غذا) شرکتکنندگان را ٣ روز ناهار مهمان کرد، دلیون شرکتکنندگان را به صبحانه دعوت کرد، و رنگیرنگی برای همهی شرکتکنندگان یک بستهی هیجانانگیز فرستاد.
در نهایت این دوره در تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اسفند با همبستگی و حمایت تعداد قابل توجهی از استارتاپها با موفقیت برگزار شد و شرکتکنندگان در رویداد پایانی در حضور مهمانان و حامیان تعهد دادند که تمام تلاش خود را برای موفقیت در کسب درآمد از طریق فریلنسینگ انجام دهند.
بیشتر بخوانید: