چندماهی از ورود ویروس کرونا به کشورمان می گذرد و همچنان حالوهوای گردشگری ایران مانند بسیاری از دیگر کشورهایی که با این ویروس جدید درگیر هستند، اوضاع مناسبی ندارد.
شواهد حاکی از آن است که این قائله به این زودیها دست از سر مردم کره زمین برنخواهد داشت، از سوی دیگر با درپیش داشتن هر تعطیلاتی در کشور ستاد مقابله با ویروس کرونا مردم را به ماندن در خانه و خودداری از سفر تشویق میکند. این روند تا آنجا ادامه پیدا کرده که در تعطیلات اخیر، با واکنش وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همراه شد.
علی اصغر مونسان با بیان اینکه سفر کمترین تاثیر را در شیوع ویروس کرونا دارد، میزان خسارت واردشده از کوویدـ۱۹ به صنعت گردشگری را ۱۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و ابراز نگرانی کرده بود.
مونسان قبل از تعطیلات هفته اخیر که با تاسوعا و عاشورای حسینی مصادف شده بود در رابطه با تشویق مردم به اجتناب از سفر گفته بود: در سطح ملی به کرات این موضوع مطرح است که سفر موجب تشدید کرونا میشود، در صورتی که رعایت نکردن فاصله اجتماعی، ازدحام و استفاده نکردن از ماسک عامل اصلی شیوع است و سفر کمترین تأثیر را دارد.
پیرو این اظهارات، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارسال نامهای به رئیسجمهور پیرامون آسیبهایی که کرونا به صنعت گردشگری وارد کرده، خبر داد. بر این اساس در نامه مذکور، به این امر تاکید شده که در صورت ادامه این روند، صنعت گردشگری صدمه جبرانناپذیری متحمل خواهد شد.
البته نگرانیهای مسوولان وزارتخانه مذکور محدود به این مورد اخیر نمیشود، چراکه، پیش از این هم معاون گردشگری این وزارتخانه درباره پرهیز از سفر در تعطیلات ماه محرم واکنش نشان داده و گفته بود: با توجه به اینکه تنها یک ماه برای انجام سفر فرصت باقی مانده است مدیران کل استانی باید در جلسات استان از انجام سفر دفاع کنند و با اتخاذ تصمیمات درست و تشدید نظارتها به انجام سفر کمک کنند.
با توجه به شرایط خاص کشورمان در رابطه با شیوع و گسترش ویروس کرونا و آمار بالای ابتلای و مرگومیر ناشی از این بیماری، عکسالعملهای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونانش با انتقاداتی روبهرو شد.
صحبتهایم تحریف شدهاست
علیاصغر مونسان در پاسخ به حواشی پیش آمده در روزهای اخیر گفت: قطعا در سفرهای انفرادی که به صورت تور نیست احتمال گسترش و انتقال کرونا وجود دارد، به همین دلیل هم ستاد مقابله با ویروس کرونا و وزارت بهداشت از مردم خواستهاند که سفر نروند.
علیاصغر مونسان با تاکید بر اینکه قطعا سلامت مردم در اولویت است و همه ما با هماهنگی کامل، آنچه که وزارت بهداشت تصمیم میگیرد را اجرا میکنیم، با انتقاد از انعکاس نادرست صحبتهای اخیرش در خصوص سفر و گردشگری، عنوان کرد: مقصود من این نبود که سفر اثری در شیوع کرونا ندارد.
وی با بیان اینکه از بخشی از صحبتهایم سوء برداشت شده است، ضمن تشکر از زحمات کادر درمان گفت: ما در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. اما موضوع اصلی این است که میخواهیم با رعایت پروتکلهای دقیق در حوزه گردشگری بتوانیم به این صنعت کمک کرده و مجددا آن را احیا کنیم. ضمن اینکه، این پروتکلها به تائید وزارت بهداشت نیز رسیده است.
با رعایت این پروتکلها به سفر بروید
درهرحال، اگر به هر دلیلی تصمیم دارید به سفر بروید، در ادامه این گزارش چند مورد از راه های مقابله با ویروس کرونا در طول سفر را برایتان جمعآوری کردهایم که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
- برنامه غذایی سالم: از آنجا که سطح ایمنی بدن در ابتلا به کرونا نقش اساسی دارد، ضروری است هنگام سفر بهدلیل آنکه ممکن است به سبب تغییرات آبوهوایی سیستم ایمنی بدن دچار تغییر و تضعیف شود، توجه به تغذیه سالم و اصولی در طول سفر از اهمیت بسزایی برخوردار است. از اینرو، خوردن مواد غذایی حاوی ویتامینهای C و B وD3 و E توصیه می شود.
- شستوشوی مرتب دستها: قطعا مهمترین راه مقابله با ویروس کرونا، رعایت بهداشت فردی مانند شستوشو و ضدعفونی کردن مرتب دستهاست. بنابراین، حواستان باشد که در طول سفر مشغله و هیجانات موجود شستن دستها را از یادتان نبرد.
- ضدعفونی کردن دستها و وسایل شخصی: اگر در زمان شیوع کرونا با دیگران سفر میکنید باید وسایل ضدعفونی کننده مانند الکل و ژلهای بهداشتی را با خود به همراه داشته باشید. چراکه، ضدعفونی کردن دستها و وسایل شخصی در پیشگیری از بیماری کرونا تاثیر بسزایی دارد.
- عدم حضور در اماکن شلوغ : در این ایام در صورت اقدام به سفر نیز از قرار گرفتن در جمعهای شلوغ اجتناب کنید.
- عدم استفاده از وسایل عمومی و تفریحات پر خطر: وسایل عمومی و اغلب وسایل تفریحی بهسبب تماسی که در محیط دارند همواره در معرض آلودگی هستند، بنابراین استفاده از آنها توصیه نمیشود. ضروری است تاحد امکان از این وسایل استفاده نکرده و یا در صورت استفاده از آنها حتما از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید.
- همراه داشتن مواد غذایی خشک: اگر رستوران مطمئنی سراغ ندارید در طول سفر تا حد امکان از غذاهای سالم و خانگی و یا انواع غذاهای خشک استفاده کنید.
- به حیوانات خیابانی نزدیک نشوید: لازم است بدانید که سازمان بهداشت جهانی به هیچ عنوان این موضوع را تایید نمیکند که حیوانات اهلی و وحشی از ابتلا به ویروس کرونا مصون هستند، بنابراین بهتر است از دست زدن و نزدیک شدن به این حیوانات خودداری کنید.
- آب آشامیدنی تصفیه شده با خود به همراه داشته باشید: از آنجاکه، آبهای آشامیدنی نیز ممکن است به ویروس کرونا آلوده باشند، از آبهای پلمپ شده در طول سفر استفاده کنید.
- در طول سفر مرتب علائم خود را چک کنید: اگر دچار تب، سرفه شدید و سایر علائم کرونا شدید بهتر است از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کرده و از کادر درمان بخواهید که نزد شما بیایند. در صورتیکه این امر برایتان امکانپذیر نبود با جستوجو در اینترنت مراکز مخصوص درمان بیماران کرونایی موجود در شهر مورد نظرتان را پیدا کرده و با رعایت کلیه موازین بهداشتی، خود را به مرکز درمانی مورد نظر برسانید.