وقتی تصمیم به مهاجرت میگیرید اولین سوال این است: کدام کشور؟! انتخاب کشور مقصد تا حد زیادی بستگی به شرایط و انتظارات شما دارد. اما به طور معمول همه ما دوست داریم در جایی زندگی کنیم که امکانات کافی و شرایط اقتصادی و کاری مطلوبی داشته باشد، جو سیاسی آرام و طبیعت بکر هم که عالی است، و ترجیحا زبانش هم انگلیسی باشد!
یکی از کشورهایی که تمام این شرایط را دارد نیوزلند است. در سالهای اخیر متقاضیان اقامت نیوزلند بسیار افزایش پیدا کردهاند. پس توصیه میکنیم شما هم از گزینه نیوزلند غافل نشوید. اگر راجع به این کشور و شرایط اقامت آن چیزی نمیدانید هیچ نگران نباشید! در مقاله امروز قرار است همه چیز درباره اقامت نیوزلند و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم.
نیوزلند چطور کشوری است؟
نیوزلند مجموعهای از جزایر زیبا، خیرهکننده و پیشرفته است. این کشور در جنوب غربی اقیانوس آرام قرار دارد. پس طبیعتا فاصله آن از بقیه کشورها زیاد است (حتی استرالیا که همسایه نیوزلند به حساب میآید ۲۰۰۰ کیلومتر از آن فاصله دارد!) اما این دور ماندن مزایایی هم داشته است. نیوزلند یکی از آخرین سرزمینهایی است که انسان بر آن پا گذاشته. به همین دلیل طبیعت این جزایر به معنای واقعی بکر و شگفت انگیز است. گونههای گیاهی و حیوانی عجیب و غریب مثل پرنده کیوی یا سرخس نقرهای در این سرزمین به وفور پیدا میشود.
در کل میتوان نیوزلند را تعادلی بین طبیعت بینظیر و توسعه شهری دانست. این کشور در اکثر رنکینگهای توسعه جهانی رتبه بالایی دارد. به علاوه جمعیت پایین (۴.۵ میلیون نفر) باعث شده امکانات و سطح رفاه شهروندان کاملا مطلوب باشد. اکثر ساکنان نیوزلند، اروپاییان و به خصوص بریتانیاییها هستند. ۱۵% را هم ساکنان بومی (مائوریها) تشکیل دادهاند. از نظر آب و هوا، نیوزلند معتدل و اقیانوسی است. در اینجا هم مثل کشور خودمان میتوانید چهار فصل را تجربه کنید. با این آشنایی مختصر، نگاهی به مزایا و معایب اقامت نیوزلند داشته باشیم:
مزایای اقامت نیوزلند برای اقامت
- زبان اصلی کشور زبان بینالمللی انگلیسی است.
- نیوزلند در کنار دانمارک، کمترین فساد مالی جهانی را دارند.
- نرخ جرم و خشونت نسبت به دیگر کشورهای پایین است و رتبه چهارم امنیت در دنیا را دارد.
- طبیعت زیبا و پاکیزهای دارد. قوانین محیط زیستی در نیوزلند بسیار جدی گرفته میشوند.
- سطح علمی و سیستم آموزشی استانداردی دارد.
- شرایط اقتصادی مناسبی دارد و نرخ بیکاری در آن بسیار پایین است. (حدود ۳.۳%)
- فرصتهای شغلی مناسبی برای متخصصان در رشتههای فنی، پزشکی و علوم پایه دارد.
- پاسپورت نیوزلند رنک هفتم جهانی را دارد. با داشتن این پاسپورت میتوان به ۱۱۳ کشور بدون ویزا سفر کرد.
معایب اقامت نیوزلند
- فاصله نیوزلند تا ایران زیاد است و از ایران، پرواز مستقیمی به این کشور وجود ندارد.
- ساعات کاری آن نسبت به کشورهای توسعه یافته اروپایی بیشتر است.
- دوری جزایر نیوزلند از بقیه کشورهای جهان میتواند برای بعضیها دشوار یا دلگیر باشد.
- تولیدات مصرفی در این کشور چندان بالا نیست و اکثر اقلام مورد نیاز وارداتی هستند. هزینههای حمل و واردات باعث شده گاهی قیمت بعضی کالاها نسبتا گران باشد.
روشهای اخذ اقامت نیوزلند
مهاجرت به نیوزلند چند شرط اولیه دارد. در وهله اول سن متقاضی باید زیر ۵۵ سال باشد. این محدودیت سنی نسبتا مناسب است. راه دوری نرویم! همین کشور همسایه نیوزلند یعنی استرالیا، در اکثر روشهای مهاجرتی فقط متقاضیان زیر ۴۵ سال را میپذیرد. شرط بعدی آشنایی با زبان انگلیسی است. نیوزلند در مورد زبان هم زیاد سختگیر نیست. یعنی نمرههای پایینتری را نسبت به کشورهای مشابهاش میپذیرد. موارد دیگری مثل سلامت و عدم سوءپیشینه نیز ضروری هستند. اگر واجد این شرایط هستید، میتوانید از ۵ روش مختلف برای مهاجرت و گرفتن اقامت نیوزلند اقدام کنید. در ادامه تمام این روشها را برایتان توضیح میدهیم.
۱. اقامت نیوزلند از طریق کار
یکی از بهترین روشهای مهاجرت به نیوزلند، مهاجرت کاری است. چون هم هزینه زیادی ندارد و هم امکان گرفتن اقامت دائم را به شما میدهد. در کل نیوزلند شرایط خوبی برای جذب نیروهای بامهارت خارجی دارد. اگر تحصیلات، سابقه کاری و سطح زبانی خوبی دارید(آیلتس حداقل ۶.۵)، مهاجرت کاری بهترین روش برای شماست. برای پیدا کردن شغل در نیوزلند دو روش وجود دارد:
پیشنهاد کار از طریق کارفرمای نیوزلندی
در این روش شما باید یک پیشنهاد کاری و قانونی از نیوزلند دریافت کنید. راستش را بخواهید پیدا کردن شغل از راه دور چندان آسان نیست. به علاوه شما باید کارفرما و دولت را قانع کنید که برای این پیشنهاد شغلی، از ساکنان نیوزلند مناسبتر هستید. برای مشاهده پیشنهادهای کاری میتوانید به سایتهای کاریابی نیوزلند مراجهه کنید و برای شغلهای مرتبط رزومه بفرستید.
مهاجرت کاری با سیستم امتیازبندی
در مقاله مهاجرت به کانادا به طور مفصل با سیستم امتیازبندی آشنا شدیم. نیوزلند هم برای جذب نیروی متخصص از روش امتیازبندی استفاده میکند. در این سیستم هر چقدر توانایی و مهارتتان بالا باشد، شانس دریافت ویزایتان بیشتر است.کاملا عادلانه! برای موفقیت در اخذ این ویزا چهار عامل مهارت زبان، سن، سابقه کاری و تحصیلات موثر هستند. سیستم امتیازبندی نیوزلند ۱۹۵ امتیاز دارد. در حال حاضر حداقل امتیاز لازم ۱۰۰ است. طبیعتا هرچه امتیازتان از ۱۰۰ بالاتر برود شانس موفقیتتان بیشتر میشود.
میخواهید بدانید امتیازتان چند است؟ همین الان سری به سایت مهاجرت نیوزلند (www.immigration.govt.nz) بزنید. در بخش ابزار محاسبهگر امتیاز، اطلاعاتتان را وارد کنید تا امتیازتان محاسبه شود. اگر حداقل ۱۰۰ نمره کسب کردید، فرم درخواست در همین سایت را پر کنید. در صورت قبولی، نامه پذیرش برایتان ارسال میشود و میتوانید برای گرفتن ویزا اقدام کنید. ویزای کاری در این روش ۲ سال است. بعد از گذراندن این مدت، میتوانید برای گرفتن اقامت دائم نیوزلند اقدام کنید.
۲. اقامت نیوزلند از طریق سرمایه گذاری
اگر محدودیت مالی ندارید میتوانید از روش سرمایهگذاری اقدام کنید. اقتصاد پایدار، نظام مالیاتی کارآمد و توافقنامههای تجارت آزاد، شرایط خوبی برای سرمایهگذاری در نیوزلند ایجاد کردهاند. دهها روش برای سرمایهگذاری وجود دارد. اما تمام این روشها گرفتن اقامت را برایتان تضمین نمیکند (مثل خرید ملک). به همین دلیل در این بخش فقط روشهای مربوط به گرفتن اقامت را توضیح میدهیم.
سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت
خوشبختانه ثبت شرکت در نیوزلند چندان سخت نیست. حتی خیلی از مراحل این کار، به صورت اینترنتی انجام میشود. اما دقت کنید که صرفا ثبت یک شرکت، شما را به اقامت دائم نمیرساند. شرکت شما باید فعالیت تجاری داشته باشد و موجب کارآفرینی شود. در این صورت شما و خانوادهتان میتوانید شانس بالایی برای اقامت نیوزلند داشته باشید. ثبت شرکت از دو روش مختلف انجام میشود.
- در روش اول حداقل سرمایهگذاری لازم ۳ میلیون دلار به مدت چهار سال است.
- برای روش دوم هم به ۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در مدت سه سال احتیاج دارید. تفاوت این دو روش در جزئیاتی مثل حداقل زمان حضور در نیوزلند، نمره زبان و… است.
سرمایهگذاری از طریق استارتاپ
اگر دوست دارید ایده و بیزنس خودتان را در نیوزلند داشته باشید این روش برایتان بهتر است. برای راهاندازی استارتاپ به حداقل ۱۰۰۰۰۰ دلار نیوزلند سرمایه نیاز دارید. عامل موثر بعدی بیزنس پلن شماست. طرح تجاری شما باید خلاقانه و سودآور باشد و مورد تایید نیوزلند قرار بگیرد. سطح زبان و سابقه کاری نیز از شرایط لازم در این روش هستند. بعد از همه این موارد، صلاحیت شما با سیستم امتیاز بندی بررسی میشود. برای قبولی در امتیازبندی کارآفرینی نیوزلند، باید حداقل ۱۲۰ امتیاز کسب کنید. هرچقدر سرمایه، سابقه کار و قابلیت ایجاد شغلتان بیشتر باشد، شانس پذیرشتان بیشتر است.
۳. مهاجرت به نیوزلند از طریق تحصیل
دانشگاههای انگلیسی زبان نیوزلند فرصت خوبی برای تحصیل در خارج کشور هستند. دانشجویان میتوانند در مقاطع مختلف این کشور تحصیل کنند. به دلیل سطح خوب علمی، استاندارهای آموزشی و تنوع رشتهها، نیوزلند میزبان دانشجویان بینالمللی زیادی است.
- دوره کارشناسی در نیوزلند فقط ۳ سال طول میکشد. شما میتوانید با ارائه مدارک دیپلم، مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶ و رزومه تحصیلی به سفارت، برای ویزای تحصیلی اقدام کنید.
- مقطع بعدی کارشناسی ارشد است. برای درخواست تحصیل در این مقطع به نمره حداقل ۶.۵ آیلتس، مدارک و نمرات کارشناسی و رزومه علمی نیاز دارید. هر چقدر مهارت و فعالیتهای پژوهشیتان بیشتر باشد شانس بیشتری برای پذیرش از دانشگاههای نیوزلند دارید.
- پذیرش در مقطع دکتری کمی متفاوت است و برای تحصیل در این مقطع، باید نظر یک استاد راهنما را جلب کنید. این دوره ۳ الی ۵ سال طول میکشد. مقالات تخصصی، پژوهشهای علمی، نمرات بالا، حداقل آیلتس ۷ و… از شرایط تحصیل در دکتری هستند. راستی اگر در نیوزلند دانشجوی دکتری باشید اجازه کار تمام وقت به شما داده میشود.
ویزای تحصیلی چطور به اقامت نیوزلند تبدیل میشود؟
ویزای تحصیلی به تنهایی اقامت دائم را تضمین نمیکند. اما به کمک این ویزا راه برایتان آسان میشود. بعد از فارغالتحصیلی در نیوزلند به شما فرصت داده میشود تا دنبال کار بگردید. اگر کار مناسبی پیدا کنید و با کارفرمای نیوزلندی قرارداد ببندید، میتوانید ویزایتان را به ویزای کاری تبدیل کنید. بعد از ۵ سال کار در نیوزلند شما واجد شرایط اقامت دائم میشوید. قسمت جذاب ماجرا اینجاست که تحصیل، راه تابعیت را هم برایتان باز میکند. بعد از گذشت ۳ الی ۵ سال از اقامت نیوزلند، با چند شرط میتوانید تابعیت و پاسپورت نیوزلندی بگیرید. این شرایط شامل پرداخت مالیات، تطابق با فرهنگ، اطاعات از قوانین، عدم جرم و جنایت و… هستند.
۴. اقامت نیوزلند از طریق ازدواج و تولد فرزند
تا قبل از سال ۲۰۰۶ تابعیت نیوزلند براساس خاک بود. یعنی هر کودکی که در خاک نیوزلند متولد میشد میتوانست شهروند این کشور باشد. با تغییر قانون، از سال ۲۰۰۶ به بعد تابعیت براساس خون اجرا شد. پس در حال حاضر اقامت نیوزلند از طریق تولد منتفی است! اما همچنان امکان اخذ ویزای ازدواج وجود دارد. برای ازدواج با فرد نیوزلندی باید واجد شرایط خاصی باشید. دولت در صورتی ازدواج شما را قبول دارد که:
- سوءسابقه کیفری نداشته باشید.
- شما و همسرتان بالای ۱۸ سال داشته باشید.
- بتوانید انگلیسی را در حد آیتلس ۵ صحبت کنید.
- حداقل یک سال در رابطه واقعی بوده باشید.
- فیش حقوقی ارائه دهید که نشان دهد تمکن مالی دارید.
- و با مدارک واقعی، صحت ازدوجتان را اثبات کنید.
اگر این چند شرط را دارید میتوانید برای دریافت اقامت روی نیوزلند حساب کنید! بعد از ارائه این مدارک و تائید دولت، باید ازدواجتان را به ثبت برسانید. این ثبت باید در دفاتر رسمی ازدواج نیوزلند یا در مکان مستقل مذهبی باشد. با ثبت رسمی، میتوانید برای دریافت ویزای ازدواج اقدام کنید. برای دریافت ویزا هم مدارکی مثل اسناد هویتی، سند ازدواج، قبض آب و برق برای اثبات محل زندگی و شواهدی برای اثبات صحت ازدواج نیاز است. در آخر ویزای دو ساله به همسر خارجی تعلق میگیرد. و بعد از پنج سال زندگی مشترک، امکان دریافت شهروندی و تابعیت نیوزلند وجود دارد.
۵. مهاجرت به نیوزلند از طریق پناهندگی
هیچ موسسه مهاجرتی، پناهندگی را توصیه نمیکند. روش پناهندگی برای افراد عادی هیچ توجیحی ندارد. اگر واجد شرایط هستید بهتر است از روشهای عادی و قانونی مهاجرت استفاده کنید. کشور نیوزلند شرایط و قوانین خاصی برای پذیرش پناهجویان دارد. در این روش هم چیزی مثل سیستم امتیازبندی تعریف شده است. طبق این سیستم، افراد پناهجو باید واجد شرایطی مثل سلامت کامل، آشنایی با زبان انگلیسی، سن زیر ۵۶ سال و… باشند. مواردی مثل تحصیلات و مهارت هم امتیاز محسوب میشود.
یادآوری میکنیم که شرایط اسکان پناهجویان میتواند بسیار سخت و طاقتفرسا باشد. افراد پناهجو طبق سهمیه سازمان ملل در گروههای ۱۲۰ نفره تقسیم میشوند. بعد از گروهبندی به اوکلند فرستاده میشوند و مدتی (حدود ۶ هفته) اسکان مییابند. سپس جابجایی انجام میشود و افراد در استانهای نیوزلند تقسیم میشوند. در آخر طبق سهمیه پناهندگی، به افراد واجد شرایط اقامت نیوزلند تعلق میگیرد. متاسفانه این سهمیه محدود است. در نتیجه امکان ماندن در صفهای انتظار طولانی، بلاتکلیفی و حتی دیپورت شدن وجود دارد.
و زندگی نو در سرزمین شگفتانگیز نیوزلند
نمیدانم قصدتان برای مهاجرت به نیوزلند چقدر جدی است. اگر هنوز راجع به کشور مقصد مطمئن نیستید حتما بررسی بیشتری انجام بدهید. انتخاب کشور مقصد اولین و مهمترین قدم مهاجرت است. برای آشنایی با شرایط کشورهای دیگر میتوانید سری به مقالههای زیر بزنید:
- راحت ترین کشورها برای گرفتن اقامت
- معرفی کشورهای امن و ارزان برای مهاجرت
- بهترین کشورها برای مهاجرت انگلیسی زبانها
- بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی
بعد از تحقیق و بررسی دقیق، اگر انتخاب نهاییتان نیوزلند است این حسن سلیقه را تبریک میگویم! نیوزلند هر آنچه از یک زندگی آرام و کامل میخواهید برایتان فراهم میکند. این سرزمین یک پکیج کامل از طبیعت خیرهکننده و رفاه شهری است. امیدواریم روند اخذ اقامت نیوزلند برایتان به خوبی پیش برود و یک زندگی نو در این سرزمین شگفتانگیز را آغاز کنید.
خیلی مفید بود ممنون
چقدر خوب و واضح توضیح دادید مرسی
سلام
باید به قلم شیوا و رانتان تبریک گفت واقعا نویسندگی برازنده شماست. ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون برای شما آرزوی موفقیت میکنم
سلام
برای اقامت نیوزلند از کجا باید اقدام کنید ؟
خوب