مهاجرت به آلمان

نگاهی به مهاجرت به آلمان با تمام زیر و بم‌هایش

بسیاری از ما برای یک بار هم که شده، در طول زندگیمان به مهاجرت فکر کرده‌ایم و در مورد کشورهای مقصد به دنبال اطلاعات بوده‌ایم. مهاجرت، بستن یک کوله پشتی و رفتن به دنیای تازه‌ها نیست، بلکه می‌توانیم تمام اطلاعات مورد نیاز از یک کشور را به دست آورده و سپس قدم در راهی بگذاریم که باعث بهتر شدن شرایط می‌شود. در این مقاله مجله علی بابا تمامی اطلاعات راجع‌به مهاجرت به آلمان برای شما آورده شده است.

آشنایی با پرچمی سه رنگ برای مهاجرت به آلمان

درباره مهاجرت آلمان

آلمان، پونزی واقع شده در غرب نقشه اروپا است و با کشورهایی مانند دانمارک، دریای بلتیک، فرانسه، سوییس، اتریش، لهستان و چک همسایه است. مساحت این کشور ۳۵۷۱۲۱ کیلومتر مربع است.

این کشور زمستان‌های سرد و تابستان‌های بسیار گرمی دارد و بهار آن، زیبایی شگفت انگیزی را در خود نهان کرده است. بهار و تابستان در این کشور فصل بسیار گرانی است و زمستان‌ها بهترین فصل برای میزبانی از چوب اسکی‌های شمااست.

آلمان یک کشور با جمعیتی حدود ۸۲ میلیون است که ۸ میلیون از آن را مهاجرین کشورهای دیگر تشکیل داده‌اند. اگر بخواهیم کمی منطقی به زندگی در آلمان نگاه کنیم، مردم این کشور به طور کلی نژاد پرست نیستند اما به عنوان یک مهاجر، باید به‌خاطر داشته باشید که از جوانان نئونازیسم در شرق برلین دوری کنید؛ این جوانان مهاجرین را کله سیاه صدا می‌کنند و از ساعت ۱۰ شب به بعد به صورت جمعی به آن‌ها حمله می‌کنند.

با حقیقت آلمان آشنا شوید

مهاجرت

قبل از مهاجرت به آلمان مردم این کشور را بشناسید. مردم آلمان افرادی بسیار قانون‌مند هستند و بهتر است این موضوع را برای ارتباط با مردم این کشور به یاد داشته باشید. لباس نامرتب و تاخیر، از مواردی است که باید برای ارتباط با مردم آلمان به یاد داشته باشید. در هنگام ملاقات یک خانم، اجازه دهید اول ایشان بنشیند و هرگز آرنج خود را بر روی میز قرار ندهید. پس از اتمام غذا، چنگال و چاقویتان را جفت کنید و هنگام سلام و خداحافظی، محکم و با وقار دست بدهید.

شرایط زندگی برای مهاجرت به آلمان

سفر به آلمان

اقتصاد آلمان دارای نیروی کار بسیار با تجربه و موجودی سرمایه بالا است. سطح فساد در این کشور پایین بوده و نوآوری حرف اول را می‌زند. این کشور برای سرمایه‌گذاری و کار مناسب است و شرایط بهتری نسبت به کشورهای دیگر دارد. آلمان کشور بسیار مهمی در حوزه علم و فناوری است و کشورهای حوزه شینگن، وابستگی بسیار زیادی به آن دارند.

شرایط کار برای مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان

اگر قصد مهاجرتتان به این کشور جدی است، بهتر است بدانید زبان انگلیسی برای وارد شدن به آن کافی نیست و در صورتی که برای انجام کار به آن‌جا می‌روید، لازم است زبان آلمانی خود را به سطح B1 برسانید. آلمان شرایط کاری بسیار مناسبی دارد ولی این موضوع در مورد همه افراد مصداق ندارد و در مورد مهاجران غیرقانونی بسیار متفاوت و سخت است. کارفرمایان در این کشور، عالی‌ترین مزایا و امنیت شغلی را به کارمندان خود می‌دهند و با اینکه ساعات کاری خود را کم کرده‌اند اما برای بالاترین بازدهی تلاش می‌کنند.

موارد ضروری برای انجام کارهای مهاجرت به آلمان (اقامت دائم)

شرایط مهاجرت آلمان

با توجه به اینکه معمولا روش‌های بسیار متفاوتی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، اما باید بدانیم که هرکدام از این روش‌ها، نیاز به مدارک و پیش نیازهایی دارد که در تمامی آن‌ها یکسان است. این موارد عبارتند از:

  1. داشتن ثبات مالی

همان‌طور که می‌دانید، اگر بخواهید به هر روشی مهاجرت کنید، نیاز به پول و شرایط مالی دارید. برای مهاجرت به آلمان لازم است وضعیت مالی خود را به اثبات برسانید تا دولت این کشور بداند در مدت زمان اقامت خود می‌توانید مخارج مالیتان را تامین کنید و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. در صورتی که با شرایط کاری به این کشور مهاجرت کنید نیز، لازم است تمکن مالی خود را تا قبل از دریافت حقوق در این کشور ثابت کنید.

  1. ارائه بیمه سلامت

برای مهاجرت به آلمان باید بیمه سلات خود را ارائه دهید. در صورتی که این بیمه را نداشته باشید، به هیچ عنوان قادر به ورود قانونی به این کشور نخواهید بود. بهترین روش برای دریافت بیمه سلامت، دریافت آن از یک شرکت بیمه آلمانی است، زیرا گاهی ممکن است بیمه سلامت اخذ شده در ایران مورد قبول این کشور نباشد.

  1.  آشنا بودن با زبان آلمانی

برای مهاجرت، حتما باید تا حدی با زبان آلمانی آشنایی داشته باشید. سطح‌های تعیین شده در این زبان شامل موارد زیر می‌شود:

A1 و A2: یک آشنایی پایه و حداقلی با زبان است.

B1 و B2: مهارت بالا در زبان آلمانی است.

C1 و C2: مهارت پیشرفته و تسلط کامل به زبان آلمانی است.

برای روش‌های مختلف مهاجرت به این کشور لازم است، سطح زبان خود را به A1 یا B1 ارتقا دهید. اگر قصد دارید اقامت دائم در این کشور را به خود اختصاص دهید، لازم است سطح زبان خود را به C1 ارتقا دهید.

  1. اخذ ویزا برای ورود به آلمان

کشورهایی مانند ایران و مردم آن، باید برای ورود به آلمان ویزای شینگن داشته باشند. کشورهای حاضر در حوزه شینگن و ساکنان کشورهای دیگر مانند آمریکا و کانادا و… نیازی به دریافت ویزای شینگن ندارند و پس از ورود به خاک آلمان، می توانند درخواست اقامت دهند.

انواع روش های مهاجرت به آلمان

شرایط مهاجرت کاری آلمان

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، مهاجرت روش‌‌های مختلفی دارد و با اطلاع از آن‌ها می‌توانید مسیر خود را انتخاب کرده و برای زندگی در یک کشور دیگر اقدام کنید. راه‌های مختلف مهاجرت به کشور آلمان، شامل موارد زیر می‌شود:

اقامت از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان

برای دریافت اقامت از این راه، باید با یکی از اتباع این کشور ازدواج کنید و سپس تابعیت آلمان را به خود اختصاص دهید. طبق قوانین، ازدواج یک خارجی با تبعه آلمان، به اقامت این کشور و دریافت تابعیت آن منجر می‌شود.

در این مدل مهاجرت، شخصی که در آلمان دارای تابعیت است، باید درآمد کافی خود را برای گذراندن زندگی خود و همسرش اثبات کند و اعلام کند نیازی به تامین مالی از طرف دولت ندارد. قانون دیگری که برای این مورد وجود دارد این است که شخصی که می خواهد با یک فرد تابعه ازدواج کند، لازم است زبان آلمانی را در سطح A1 آموخته باشد. پس از ازدواج، فردی که تقاضای ویزا دارد، مدارک خود را تحویل داده و درخواست خود را ثبت می‌کند. در نهایت پس از تایید مدارک و همچنین تایید درآمد شخص آلمانی، ویزای ازدواج صادر می‌شود.

در کشور آلمان، اگر با یک فرد آلمانی ازدواج کنید، لازم است که برای اخذ ویزا درخواست دهید و در غیر این‌صورت، تابعیت آلمان به شما داده نمی‌شود. با صدور این ویزا شما می‌توانید وارد خاک آلمان شده و در آن اقامت داشته باشید. امکان کار و تحصیل به راحتی در این کشور ممکن است و با اقامت ۳ساله می‌توانید، به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مهاجرت پناهندگی

بسیاری از افراد برای گرفتن اقامت، تن به پناهندگی می‌دهند و در آن کشور برای گرفتن اقامت می‌مانند. اما زندگی پناهندگی چگونه است و چه سختی‌هایی را با خود به همراه دارد؟ در قانون کشور آلمان، تمامی پناهجویان باید در قسمت های مختلف کشور تقسیم شوند و به همان نسبت هرچه جمعیت یک شهر بیشتر باشد، پذیرای پناهجویان بیشتری نیز هست. متقاضیان باید، ابتدا در اداره کنترل مرزی، اداره پلیس یا یک اداره مربوطه درخواست پناهندگی دهند؛ این افراد سپس به اقامتگاه‌های گوناگون منتقل شده و در آن‌جا تصمیم گرفته می‌شود که به کدام منطقه منتقل شوند. روند پناهندگی دارای دو مرحله است.

در مرحله اول اقامتگاه‌هایی وجود دارد که معمولا ساختمان‌های بزرگ و دارای حفاظ هستند که در آن، ایستگاه پلیس، پزشک، سالن غذاخوری و سالن‌های خواب برای پناهجویان وجود دارد و هر پناهجو ۶ و نیم متر مربع، فضا در اختیار دارد. در این اقامتگاه‌ها، عکس و اثر انگشت از پناهجو گرفته شده و در سیستم ثبت می‌شود و پس از آن اثر انگشت پناهجو به سازمان فدرال جنایی آلمان فرستاده می‌شود تا درخواست پناهندگی ایشان در کشورهای اروپایی دیگر بررسی شود. در قدم بعدی کارکنان این پناهگاه، در مورد علت خروج پناهجو از کشور سوال می‌کنند و اگر ایشان نتواند به زبان آلمانی پاسخ دهد، از یک مترجم برای پناهجو کمک می‌گیرند. در نهایت تصمیم گرفته می‌شود که شخص متقاضی می‌تواند در این کشور حضور داشته باشد یا خیر!

مرحله دوم برای کسانی است که درخواست پناهندگیشان پذیرفته و پرونده‌ای برایشان باز شده است. همه‌چیز بستگی به یک سیستم کامپیوتری کوچک دارد و تعیین می‌کند پناهجو به کدام ایالت فرستاده خواهد شد. پس از تعیین ایالت، متقاضی پناهندگی در یک اقامتگاه گروهی اسکان داده می‌شود. بسیاری از متقاضیان علاقه دارند تا در کنار سایر دوستان و آشنایان خود در شهرهای مختلف باشند اما در میان این افراد، تنها به درخواست متقاضیان زیر سن قانونی و کسانی که همسرشان در آن کشور مقیم است، توجه شده و در نهایت پاسخ مثبت دریافت می‌کنند.

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کار

سفر به آلمان

کشورهایی که در حوزه اروپا عضو هستند معمولا قوانین کاری مشترکی هم دارند. در کشورهای اروپایی لازم است یک پیشنهاد شغلی داشته باشید. آگهی‌های جذب نیروی کار به مدت سه ماه در کشور آلمان و پس از آن به مدت سه ماه در اتحادیه اروپا قرار می گیرد، پس از انتشار این آگهی، در صورتی که شخص مورد نظر برای این شغل پیدا نشود، نوبت به افراد خارجی رسیده و می‌توانند برای آن پیشنهاد کاری اقدام کنند؛ واضح است که احتمال این موضوع تقریبا صفر است.

در سال‌های اخیر کشورهای اروپایی زیادی دارای رکود اقتصادی بوده‌اند و لازم است بدانید مهاجرت به این کشور صنعتی کاملا با موضوع گفته شده در تضاد است. مهاجرین در این کشور فرصت دارند تا شش ماه به دنبال کار بگردند. این کشور نیازمند نیروهای باتجربه در زمینه‌هایی مانند برق، کامپیوتر، الکترونیک، صنایع، مکانیک، شیمی، فیزیک، آی‌تی، داروسازی، پزستاری، فیزیک و الکتروتکنیک است. در سال ۲۰۱۹ قانونی برای استخدام افراد غیر اروپایی گذاشته شد و کارفرمایان توانستند افراد زیادی را به استخدام خود درآورند.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به آلمان

سرمایه گذاری یکی از روش‌های دیگر مهاجرت است و شامل بعضی از کشورها مانند آلمان می‌شود. راه سرمایه گذاری در هر کشور متفاوت است و معمولا افراد برای گرفتن اقامت یا گسترش تجارت از آن استفاده می‌کنند. روش‌های سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از:

فعالیت حرفه‌ای و فردی مانند رستوران محلی

تاسیس شرکت مدنی با اعضای ۲نفر یا بیشتر

تاسیس شرکت‌های شخصی (تضامنی)

تاسیس شرکت با مسئولیت محدود

تاسیس شرکت سهامی

تاسیس شعبه

دفتر نمایندگی

شعبه مستقل

شعبه وابسته مانند انبار پخش کالا یا کارگاه

برای هرکدام از این موارد نیاز به ثبت شرکت و ارائه مدارک ضروری است.

ویزای تحصیلی برای مهاجرت به آلمان

سفر به آلمان

برای دریافت این ویزا، همه‌چیز به تصمیم شما بستگی دارد. برای اقدام به دریافت ویزاهای تحصیلی باید از نوع آن مطمئن شوید، به طور مثال دریافت ویزای شما بستگی به مدارکتان در دانشگاه مورد نظر دارد. اگر در دانشگاه پذیرش شده باشید می‌توانید با ویزای تحصیلی اقدام به مهاجرت کنید، اما اگر پذیرش شما در دانشگاهی تایید نشده است یا قصد دارید برای آزمون یا پیدا کردن دانشگاه به این کشور سفر کنید، لازم است از طریق ویزاهای دیگری اقدام کنید.

ورود به آلمان در مدت زمان بیش از ۹۰ روز، برای شهروندان کشورهایی به جز اتحادیه اروپا که شامل سوییس، نروژ، لیختن اشتاین می‌شوند، نیازمند دریافت ویزای دانشجویی است؛ همچنین شهروندان کشورهایی مانند استرالیا، نیوزلند، کانادا، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا می‌توانند پس از ورود به خاک آلمان برای دریافت ویزا اقدام کنند، اما کشورهایی مانند ایران نیاز به دریافت ویزا قبل از ورود به این کشور دارند.

آلمان از نظر تحصیلی در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و بعضی از دانشگاه‌های آن در لیست بهترین مراکز آموزشی جهان قرار گرفته و مدرک دریافتی از آن‌ها بسیار معتبر است.

دریافت ویزای توریستی

آلمان

کشور آلمان، یکی از قطب‌های صنعتی جهان است و مناطق دیدنی آن نیز، توجه گردشگران زیادی را به خودش جلب می‌کند. همان‌طور که می‌دانید ورود به یک کشور، نیازمند تهیه ویزای توریستی است و باید از طریق آن اطمینان دهید که پس از مشاهده نقاط دیدنی، به کشور خود باز خواهید گشت.

برای دریافت ویزای توریستی می‌توانید از طریق وب‌سایت سفارت کشور آلمان یا حضوری برای آن اقدام کنید؛ به‌خاطر داشته باشید وقت مصاحبه به صورت تلفنی به متقاضیان داده نمی‌شود و هنگام مراجعه حضوری باید فرم اینترنتی درخواست ویزا را به‌صورت پرینت شده همراه داشته باشید.

از تخصص خود برای مهاجرت به آلمان استفاده کنید

شرایط مهاجرت آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق کارت آبی یا بلو کارت امکان‌پذیر است. کسی که تقاضای مهاجرت به این کشور را دارد، باید برای گرفتن اقامت و تابعیت این کشور اقدام کند. پس از بررسی چشم انداز اقتصادی بعد از سال ۲۰۰۷ میلادی، طرحی به نام کارت آبی تصویب شد و برای رفع کمبود نیروی انسانی، اقدام به جذب متخصص کردند.

اولین کشوری که از این طرح استقبال کرد، بزرگترین قدرت صنعتی اروپا یعنی آلمان است. در روزگار امروز امکان پیدا کردن شغل و استخدام برای اتباع خارجی وجود دارد و این افراد با داشتن تحصیلات دانشگاهی در این کشور یا دانشگاه‌های مورد تایید آن در خارج از کشور، در صورتی که دارای حداقل درآمد ۴۶۴۰۰ یورو باشند، می‌توانند برای دریافت ویزا اقدام کنند.

شرایط و پیش نیازهای دریافت کارت آبی به صورت رسمی اعلام شده و افراد می‌توانند از طریق آن اقدام کرده و خانواده‌های خودشان را نیز به این کشور بیاورند. مدت زمان این کارت بستگی به قرارداد کاری شما دارد و پس از اتمام آن، اقامت دائم به فرد تعلق می‌گیرد.

نگاهی به کلیت این مقاله

مهاجرت به آلمان

در این مقاله می‌توانید تمام راه‌های مهاجرت به آلمان را بررسی کرده و با انتخاب بهترین راه، چمدانتان را برای زندگی در کشوری دیگر آماده کنید. همچنین می‌تونید با آداب رفتاری مردم این کشور نیز آشنا شوید و در هنگام ورود به آن، راحت‌تر با مردم ارتباط برقرار کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. مجله مهاجرت می‌گوید

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی میشه راهنمایی بفرمایید؟