آمریکا سرزمین فرصتهاست؛ جایی که خیلیها برای تحقق اهداف و رویاهای دور و درازشان راهی آن میشوند. اما قبل از هر چیزی باید بدانیم که شرایط اقامت در آمریکا چیست و از چه راههایی میتوانیم برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنیم. اگر شما هم به فکر مهاجرت هستید، در این مقاله مجله علی بابا ما را همراهی کنید.
برای راهنمایی و دریافت ویزای آمریکا در علیبابا با شماره ۰۲۱۴۳۹۰۰۴۳۹ تماس بگیرید
اقامت آمریکا از طریق تحصیل
اگر قصد و هدفتان گرفتن اقامت آمریکا از طریق تحصیل است، در اولین گام باید ویزای دانشجویی آمریکا را به دست آورید. این گواهینامه SEVP نام دارد و آن را باید از دانشگاه یا مرکز علمی که قصد دارید در آن به تحصیل مشغول شوید دریافت کنید. اما این تازه اولین گام شماست.
در صورتی که مقطع تحصیلی موردنظر شما کارشناسی و یا بالاتر است، باید ویزای F را نیز دریافت کنید. این در حالی است که اگر تمایل به تحصیل در هنرستانها و دیگر مراکز آموزشی را دارید که مقاطع زیر کارشناسی را آموزش میدهند، باید ویزای M را دریافت کنید. این که ویزای F و M چه ویژگیهایی دارند را در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.
با خواندن راهنمای هزینه و شرایط تحصیل در آمریکا، برنامهریزیهای مالیتان را هم انجام دهید.
ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی
ابتدا قبل از اینکه به ادامه بحث اقامت آمریکا از طریق تحصیل بپردازیم، بهتر است با مفهوم ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آشنا شوید تا بتوانید درباره شرایط اقامت و مهاجرت به آمریکا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مفهوم ویزای مهاجرتی این است که شما یا از کشور مقصد اقامت دائم آن کشور را گرفتهاید و دیگر شهروند آنجا به حساب میآیید. یا این که تا یک زمان خاص به شما ویزا داده میشود، تا شرایط خود را در آنجا به ثبات برسانید و اقامت دائم را دریافت کنید. به این روش ویزای غیرمهاجرتی میگویند که ویزای تحصیلی نیز از این نوع ویزاها است. شما عزیزان در صورتی که قصد داشته باشید برای مهاجرت، اقامت آمریکا از طریق تحصیل را بگیرید لازم است که ویزای غیرمهاجرتی تحصیلی بگیرید.
حالا که با انواع ویزا آشنا شدید وقت آن رسیده که ویزای F و M را هم بشناسید.
جستجو و رزرو هتل آمریکا در علی بابا
ویزای تحصیلی F برای اقامت در آمریکا
ویزای F دو نوع است که آنها را با ویزای F1 و F2 میشناسیم. اما به طور کلی ویزای F را به عنوان ویزای محصلین میشناسند.
ویزای F1
این ویزا مخصوص دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی آکادمیک را دارند. منظور از آموزش آکادمیک این است که قصد تحصیل در رشتههای فنی و حرفه ای و عملی را ندارند و تنها قصد دارند به صورت تئوریک به تحصیل بپردازند.
دانش آموزان و دانشجویان باید به این موضوع توجه کنند که سفارتخانهها و کنسولگری به صدور ویزای دانشجویی F1 و F2 در طول ۱۲۰ روز یا کمتر پاسخ خواهند داد؛ پس از آن فرایند ثبت نام نیز صورت خواهد گرفت. اما این نکته را بدانید که اگر شما برای درخواست ویزا قصد دارید کمتر از ۱۲۰ روز یا دقیقا ۱۲۰ روز وقت بگذارید، در اشتباه هستید. چون سفارتخانه بخشی را برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه ialial از دولت و یا فرآیندهای دیگر در نظر دارد؛ پس لازم است زمان خیلی بیشتری را به این موضوع اختصاص دهید. در ادامه پیشنهاد ما این است که حتما با نفراتی که این مراحل را گذراندهاند، تماس بر قرار کنید و از آنها کمک بگیرید.
در ادامه بد نیست در مورد فرم l-20 نیز اطلاع پیدا کنید که با توجه به قانون و مقررات وزارت امنیت میهن، همه دانشجویان جدید بایستی پیش از شروع دوره مطالعه نسبت به تکمیل فرم I-20 نیز اقدام کنید. کشور ایالات متحده زمان در نظر گرفته شده برای تکمیل این فرم را ۳۰ روز و یا کمتر توصیه میکند. پیشنهاد میشود که افراد دقت لازم را در خصوص تاریخ تکمیل این فرم و برای ساخت برنامه سفر خود به ایالات متحده داشته باشند و به هیچ عنوان از این فرم غافل نشوند.
با فرض اینکه بخواهید زودتر از یک ماه این فرم را پر کنید و مهاجرت به آمریکا را شروع کنید، به این موضوع توجه داشته باشید که باید ویزای توریستی داشته باشید. در این فرم به این موضوع توجه داشته باشید که ویزای شما غیرمهاجرتی است. پس از تغییراتی که به طور کلی در امکانات ویزای شما ایجاد میشود، مطلع شوید؛ زیرا با حالت معمول مهاجرت دائم شما متفاوت است. در ضمن بد نیست بدانید که دانشجویان این امکان را دارند که در ادامه برای اخذ یک ویزای جدید نیز اقدام نمایند و وضعیت تحصیلی و سوابق SEVIS خود را تغییر دهند.
شرایط اقامت در آمریکا از طریق درخواست ویزای F1
اولین نکتهای که لازم است در همین ابتدا به آن اشاره کنیم، این است که روند صدور ویزای دانشجویی را را جدی بگیرید. پس در صورتی که قصد دارید ۶ ماه آینده از این ویزا استفاده کنید و برای ادامه تحصیل به کشور آمریکا سفر کنید، بهتر است تا دیر نشده از همین امروز اقدام کنید.
مرحله اول درخواست ویزای F1 به صورت اینترنتی و از طریق اینترنتی است. برای این کار باید فرمی به نام فرم DS-260 را پر کنید. فرم DS-260 این فرم حاوی اطلاعات کاملی از شرایط فعلی افراد و سوابق تحصیلی و شغلی گذشتهشان را شامل میشود.
با تکمیل این فرم شما آمادگی خود را جهت ادامه مراحل گرفتن ویزای تحصیلی F1 پر میکنید، پس از تهیه مدارک لازمه در این فرم کافیست در سفارت آمریکا در تایم مشخص شده حضور پیدا کرده و مصاحبه کنید. عدم تکمیل این فرم به معنای عدم تمایل به ادامه مراحل است و امکان تعیین وقت سفارت به شما داده نمیشود؛ پس مسلما دیگر از دریافت گرین کارت خبری نیست. شما در حقیقت باید از صفحه درخواست فرم پرینت بگیرید و آن را با دقت پر کنید و در روز مصاحبه آن را همراه خود ببرید. سایر مراحل همگی به صورت اینترنتی انجام میشود.
پس از تکمیل درخواست آنلاین خود، میتوانید برنامه مصاحبه را در هر سفارت یا کنسولگری ایالات متحده انجام دهید.
شرایط اقامت در آمریکا از طریق درخواست ویزای F2
این نوع ویزا مخصوص خانوادههای درجه یک و نفراتی است که به هر ترتیبی اپلای تحصیلی برای یکی از دانشگاههای آمریکا را گرفتهاند و این امکان را به دست آوردهاند که اقامت آمریکا را از طریق تحصیل داشته باشند. به این ترتیب به آنها نیز گرین کارت یا اقامت آمریکا داده میشود. اما این موضوع را در نظر داشته باشید این ویزای تحصیلی تا زمانی ارزش دارد که آن فرد در آن کشور مشغول به تحصیل باشد یا در ادامه ویزای خود را به ویزای مهاجرتی تغییر دهد.
شرایط و مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی
اگر میخواهید مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی را داشته باشید، پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه وارد دوره کارشناسی در دانشگاهها میشوید. بنابراین شما به عنوان دانشجویان خارجی که مایل هستید وارد دانشگاههای آمریکایی شوید، باید مدرک معادل دیپلم دبیرستان را اخذ کنید.
توجه داشته باشید که شما میتوانید یا یک دوره ۲ ساله برای فوق دیپلم (در صورتی دیپلم ۱۱ ساله داشته باشند) و یا یک دوره ۴ ساله برای لیسانس (زمانی که دیپلم ۱۲ ساله داشته باشند) را انتخاب کنید. پس از آن الزاما تا سال دوم کالج باید رشته موردنظرتان را انتخاب کنید. باید به این موضوع توجه داشته باشید که برای تحصیل در این مقطع باید مدارک مهمی در زمینه زیان انگلیسی به دست آورید و آنها را برای پذیرش ارائه دهید. این مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس با نمره حدود ۶ است.
یک نکته دیگر این است افرادی که معدل زیر ۱۶ دارند بهتر است که ابتدا دوره فوق دیپلم ۲ ساله را پذیرش بگیرند و پس از آن وارد مقطع کارشناسی شوند. اگر قصد دارید که اقامت آمریکا از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی را داشته باشید، در رشتههای مدیریت، حقوق، مهندسی، علوم پایه و زیستی و رشتههای علوم تربیتی و آموزشی میتوانید تحصیل کنید. نکته مهمتری که باید بدانید این است که برای تحصیل در آمریکا، دادن یک آزمون قبل از ورود به مقطع کارشناسی برای دانشجویان لازم است که به صورت زیر است:
- آزمون استدلالی SAT
این آزمون برای پذیرش دوره کارشناسی دانشگاههای آمریکا مورد نیاز است. در حقیقت با این آزمون مشخص میشود که دانشجو چگونه قادر است تواناییهای خود را به کار گیرد.
- آزمون موضوعی SAT
اگر توانایی یا استعداد خاصی دارید که میخواهید از آن در شاخه تحصیلی خود استفاده کنید، در این آزمون مشخص میشود.
- آزمون SAT
این آزمون ۴ توانایی دانشجویان را بررسی میکند که شامل زبان انگلیسی، ریاضی، خواندن و علوم پایه میشود که یک بخش اختیاری به نام نوشتار هم دارد. نمره این آزمون میزان آمادگی افراد برای ورود به کالج دانشجویان را میآزماید. پس میتوان آن را یکی از مهمترینها در نظر گرفت.
شرایط و مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
کسانی که میخواهند مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشند، برای ورود به این مقطع مستلزم گذراندن ۱۶ سال تحصیلات رسمی هستند. یعنی باید دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و همچنین چهار سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند؛ سپس مدارک معادل را به دانشگاه مقصد ارائه دهند. مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا ۲ ساله است.
دانشجویان در رشتههای مختلف میتوانند از دانشگاههای این کشور در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دریافت کنند. به این صورت در آمریکا مشغول به تحصیل میشوند و شرایط اقامت در آمریکا از طریق تحصیل را به دست خواهند آورد. اما دانشجویان عموما باید یک سری آزمونهای دیگر را قبل از ورود به مقطع کارشناسی ارشد بگذرانند که این آزمونها را برایتان آوردهایم.
- آزمون TOEFL و مدرک زبان انگلیسی
دانشجویان نیاز دارند حداقل نمره ۶ را از این آزمون کسب کنند.
- آزمون GRE
این آزمون توسط موسسه ETS برگزاری میشود. برای سنجش مهارتهای زبانی، استدلال کمی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی دانشجویان تنظیم شده است و پاس کردن آن اجباری است
- آزمون GMAT
این آزمون، آزمون پذیرش رشته مدیریتی در مقطع کارشناسی ارشد است که یک آزمون استاندارد برای متقاضیان رشته MBA است. این آزمون ابتدا برای استفاده موسسات و دانشگاههای آمریکا که رشتههای مدیریت و تجارت را ارائه میدادند، وضع شده بود؛ اما اکنون این آزمون به عنوان معیار پذیرش دانشجویان در سطح جهانی توسط بیش از ۱۷۰۰ دانشگاه استفاده میشود.
- آزمون LSAT
این آزمون مختص پذیرش دانشجویان حقوق است. این یک آزمون استاندارد است که برای اخذ پذیرش دانشکدههای عضو LSAC الزامی است و ۴ بار در سال برگزار میشود.
- آزمون MCAT
نام دیگر این آزمون، آزمون پذیرش کالجهای پزشکی است. این آزمون توسط انجمن کالجهای پزشکی آمریکا با همراهی دانشکدههای پزشکی برگزار میشود که بخشی از فرایند پذیرش آنها هم هست.
اپلای در مقطع دکتری در کشور آمریکا
میرسیم به مرحله آخر اقامت در آمریکا از طریق تحصیل، یعنی اپلای در مقطع دکتری در کشور آمریکا. نکته بسیار مهم در این خصوص این است که افراد باید یک پروپوزال قوی در حوزه ای که قصد دارند مطالعات خود را ادامه دهند و مدرک زبان بالا داشته باشند. معمولا برای پذیرش در این مقطع آیلتس بالای ۷ مورد نیاز است که اگر دقت کنید برای لیسانس و فوق لیسانس نمرهی ۶ کافی بود. دقت داشته باشید که برای اپلای در این مقطع یک معرفی نامه از طریق استاد راهنمای شما بسیار میتواند موثر باشد. طول دوره تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا حدود ۴ سال تا ۶ سال میباشد. نکات دیگری که در این خصوص لازم است که آن ها آگاه باشید در زیر بیان میگردد:
دانشگاههای آمریکا به دو گروه ایالتی (state school)و خصوصی (private school) تقسیم میشوند. دانشگاههای ایالتی (دولتی) معمولا ارزانتر هستند؛ اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند. پس در صورتی که قصد دارید به تحصیل در مقطع دکتری بپردازید، به ایالتی یا خصوصی بودن آن دانشگاه نیز دقت داشته باشید که مشابه دانشگاههای سراسری و آزاد در کشور خودمان است.
اخذ اقامت آمریکا از طریق کار
این نوع اقامت بهترین روش برای نفراتی است که مدرک زبان خاصی ندارند و تنها به واسطه تخصصشان قصد دارند به آمریکا بروند. در واقع اقامت آمریکا از طریق کار به این صورت است که یک کارفرمای آمریکایی از شما درخواست کند که برای کار به آنجا بیایید و همچنین درخواست دریافت نیرو خارجی را به دولت اعلام کند. در این صورت برای شما ابتدا یک ویزای کوتاهمدت صادر میشود و شما امکان حضور در آمریکا را به دست میآورید و برای مصاحبه و استخدام به صورت رسمی اقدام میکنید. به محض این که استخدام رسمی شوید، گرین کارت دریافت میکنید و به این ترتیب میتوانید اقامت آمریکا از طریق کار را به دست میآورید.
توجه داشته باشید که این کار میتواند به صورت پیمانکاری باشد که در این صورت شما ملزم هستید که ویزای خود را هر چند مدت یک بار تمدید کنید.
شرایط اخذ ویزای کار آمریکا
دوستان عزیز این بار قصد داریم شرایط اخذ اقامت آمریکا را در یک قالب دیگر مورد بررسی قرار دهیم. گرفتن اقامت آمریکا از طریق کار به روشهای مختلفی امکانپذیر است. حتی این فکر که گرفتن کدام نوع ویزای کاری آمریکا برای افراد از جمله ایرانیان و اتباع افغانی راحتتر و به صرفهتر است هم سوال بسیاری از مهاجرین است. اما لازم است بدانید که شرایط اقامت در آمریکا از طریق کار و قوانین مربوط به هر نوع ویزا متفاوت است.
ویزای کار H1 جهت اقامت در آمریکا
یکی از ویزاهای کاری آمریکا که عمومیترین نوع آن است، ویزای کاری H1 نام دارد. برای دریافت این ویزا باید در حرفهای خاص تخصص داشته باشید. نکته مهم این است که باید از کارفرمای آمریکایی دعوتنامه داشته باشید و ضمناً کارفرمای آمریکایی هم باید شرایط مدنظر اداره مهاجرت آمریکا را دارا باشد. یعنی درخواستهای لازم را داده باشد و موافقتهای لازم را گرفته باشد. علاوه بر این فرد باید مدرک تحصیلی تأیید شدهای را معادلسازی کرده و آن را ارائه دهد. در این ویزا، متقاضی به عنوان نیروی کار وارد آمریکا میشود و فرد مهاجر با آرامشخاطر از اینکه در بدو ورود وضعیت کاریاش مشخص است، مهاجرت خود را آغاز میکند.
فرد متقاضی باید از سمت شرکت یا مؤسسهای که تقاضای نیروی کار داشته است، انتخاب شود. کارفرما موظف است ابتدا در کل آمریکا و سپس در اروپا اطلاعیهای مبنی بر نیاز به نیروی کار منتشر کند و در صورتی که کارمند مورد نیاز خود را نیابد، مجاز است نسبت به پذیرش نیروی کار مهاجر اقدام کند.
جالب است بدانید که اصلا الزامی نیست افراد مدرک لیسانس داشته باشند. اما اگر نفراتی که مدرک زیر دیپلم دارند، تمایلشان برای دریافت ویزای کار H1 آمریکا بیشتر است، نگران نباشند؛ چون آنها هم با داشتن سابقه کار در رشتهای خاص میتوانند برای دریافت ویزای کار H1 آمریکا اقدام کنند، تا کارفرماها آن را مورد بررسی قرار دهند و تصمیم خود را نهایی کنند. فقط نکته مهم اینجاست که باید بتوانند این سابقه و تجربه کاری خود را اثبات کنند. همچنین به احتمال قوی باید یک مصاحبه کاری و عملی در آنجا بگذرانند.
مدت زمان صدور ویزای کار H1 آمریکا یکساله است و نکته مثبت و قابل توجه این است که همراهان از قبیل همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال، میتوانند در همان ابتدا با شخص اصلی مهاجرت کنند. البته در صورتی که فرد خودش را در طول چندین سال به خوبی اثبات کند و کارفرمای آمریکاییاش شرایط لازم اداره مهاجرت را دارا باشد، میتواند برای متقاضی درخواست گرین کارت آمریکا دهد و از این طریق شخص به اقامت آمریکا دست پیدا کند.
ویزای کار H-1B آمریکا
این ویزا مشابه ویزای H1 است، اما با این تفاوت که این ویزا ۳ ساله است و بعد از ۳ سال قابل تمدید است. کارفرما در این مدت میتواند برای کارمند خود درخواست گرین کارت بدهد. این نکته در این نوع ویزای کار مهم است که در سه ساله دوم قابلیت تمدید تغییر میکند. به گونهای که اگر در ۳ سال دوم اقامت، درخواست گرین کارت نداشته باشید، باید خاک آمریکا را ترک کنید و دوباره برای ویزای کار درخواست بدهید. این نوع ویزای کاری بیشتر مخصوص افرادی با مدرک کارشناسی و متخصص در یک زمینه خاص است.
در نهایت …
دوستان عزیز ما تمام تلاشمان را کردیم که شرایط اقامت در آمریکا را برای شما توضیح دهیم و بگوییم از چه راههایی میتوانید برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنید. امیدواریم بتوانید مثل آب خوردن کارهایتان را پیش ببرید و در این زمینه موفق شوید. اگر در این زمینه نظر یا تجربهای دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام وقت بخیر در رابطه با ویزای ازدواج کشور آمریکا صحبت نکردید
اقامت آمریکا برای بانوان با ویزای ازدواج ..
۰۹۲۲۱۰۴۹۸۰۳
جوشکارحرفه ای هستم با مدرک فنی حرفه ای باسابقه بالای ۲۰سال
سلام بنده جوشکارحرفه ای لوله کشی گازخانگی اداری تجاری و آتش نشانی موتورخانه باتجربه بالای ۲۰سال با مدرک فنی حرفه ای ومجرد۴۲سالمه برای اقامت چطوری اقدام کنیم ممنون میشم راهنمایی کنید