هنگام بازدید از جاهای دیدنی کرمان بازدید کنید، به احتمال زیاد، گذرتان به شهربابک هم میافتد. دیدنی های شهربابک هم برای گردشگران و مسافران و هم برای محققان و باستانشناسان جذاب است. شاید بپرسید مگر چه چیز خاصی در مورد جاهای دیدنی شهربابک وجود دارد که همه آن را دوست دارند؟ برای پاسخ به این سوالتان، راهنمای سفر به شهربابک را آماده کردهایم.
شهربابک در غرب استان کرمان قرار دارد. این شهرستان به عنوان «شهر ملی فیروزه» شناخته میشود و دومین معدن سنگهای فیروزه در کشور است. البته نه تنها فیروزه، بلکه معادن عظیم مس هم در این شهر وجود دارند.
اهمیت شهربابک به دلیل فرهنگ و مردمانش، وجود معادن فیروزه و مس در آن، گردشگری و تاریخ غنی آن است. آثار تاریخی این شهر هم ارزش باستانی آن را حفظ کردهاند و هم فرصت خوبی برای رونق گردشگری در شهر شدهاند.
برای اینکه شهربابک را کاملتر به شما معرفی کنیم، با ما در مجله گردشگری علی بابا همراه باشید.
شهربابک کجاست؟
جاهای دیدنی معروف شهربابک کجاست؟
در شهربابک کجا اقامت کنیم؟
سوغات شهربابک چیست؟
بهترین راه دسترسی به شهربابک کدام است؟
شهربابک کجاست؟
اولین سوالی که در مورد شهربابک به ذهن میرسد این است که این شهر دقیقا کجا قرار دارد؟ شهربابک در جنوب شرق ایران و غرب کرمان واقع شده است؛ این شهر از شمال با استان یزد، از جنوب با سیرجان، از شرق با رفسنجان و از غرب با استانهای یزد و فارس همسایه است.
لوکیشن شهربابک روی گوگل مپ

عکس از: سایت Wikipedia
مسیرهای دسترسی به شهربابک
برای رسیدن به شهربابک، ابتدا باید خودتان را به کرمان برسانید و سپس به شهربابک بروید. البته باید بدانید که شهربابک ایستگاه قطار یا فرودگاه ندارد؛ برای سفر هوایی و سفر زمینی با قطار به شهربابک، باید از ایستگاههای کرمان استفاده کنید.
سفر به شهربابک با هواپیما
همانطور که بالاتر در این راهنمای سفر به شهربابک اشاره کردیم، شهربابک فرودگاه ندارد. اگر انتخاب شما سفر هوایی است، باید بلیط پروازی به مقصد کرمان یا سیرجان تهیه کنید.

عکس از: سایت Google maps
فرودگاه سیرجان، نزدیکترین فرودگاه به شهربابک است. سفر هوایی همیشه امنترین و سریعترین راه است؛ اگر میخواهید راحت و سریع به مقصدتان برسید، بهتر است از هواپیما استفاده کنید. البته در سفر هوایی شما محدودیت بار دارید و این روش کمی گرانتر از بقیه گزینههای سفر است.
سفر زمینی به شهربابک
برای سفر زمینی میتوانید از قطار، خودروی شخصی یا اتوبوس استفاده کنید.
– فاصله شهربابک تا تهران نزدیک ۸۷۰ کیلومتر است و باید حدود ۱۰ ساعت در راه باشید.
– فاصله کرمان و شهربابک تقریبا ۲۴۰ کیلومتر است؛ این مسیر را میتوانید در کمتر از ۳ ساعت طی کنید.
– فاصله شهربابک تا یزد حدود ۲۵۰ کیلومتر است و سه ساعت زمان میبرد.
– فاصله شهربابک تا بندرعباس ۴۱۰ کیلومتر است که در کمتر از ۵ ساعت طی خواهد شد.
– فاصله شهربابک تا بم تقریبا ۴۲۰ کیلومتر است. این راه را میتوانید در ۴.۵ ساعت پشت سر بگذارید.
– از شهربابک تا سیرجان، ۱۰۰ کیلومتر بیشتر فاصله نیست؛ این مسیر را میتوانید در یک ساعت و ربع طی کنید.

عکس از: سایت Irna
نزدیکترین ایستگاه قطار به شهربابک، ایستگاه خاتونآباد است که در خط راهآهن تهران – بندرعباس قرار دارد. اگر سفر هوایی را دوست ندارید، نمیخواهید در مسیر خسته شوید و دوست دارید فرصت دیدن مناظر مسیر را هم داشته باشید، پیشنهاد میکنیم با قطار سفر کنید.

عکس از: سایت Wikipedia
اگر قصد دارید با خودروی شخصی سفر کنید، میتوانید مستقیم به شهربابک بروید یا اول به کرمان رفته و بعد راهی شهربابک شوید. در این صورت فرصت بازدید از جاهای دیدنی کرمان را هم از دست نخواهید داد. در ادامه دو مسیر سفر از کرمان به شهربابک را به شما معرفی کردهایم.

عکس از: سایت Google maps
اولین و کوتاهترین مسیر، مسافتی ۲۶۰ کیلومتری دارد. در این راه باید از کرمان به رفسنجان بروید، بعد به سرچشمه و نهایتا به شهربابک برسید. دومین مسیر، تقریبا ۲۸۰ کیلومتر است. در این سفر از کرمان، بردسیر، سیرجان و خاتونآباد گذر میکنید تا به مقصد برسید.

عکس از: سایت Google maps
گزینه سومی که در سفر زمینی پیش روی شما قرار دارد، استفاده از اتوبوس است. ترمینال اتوبوسرانی شهربابک در جاده خروجی شهر قرار دارد. بعد از رسیدن به مقصد میتوانید با تاکسی خودتان را به مرکز شهر برسانید. سفر با اتوبوس، ارزانترین راه برای سفر به شهربابک محسوب میشود.

عکس از: سایت Google maps
آبوهوای شهربابک
برای اینکه بتوانیم دقیق در مورد آبوهوای شهربابک حرف بزنیم، باید این منطقه را به دو بخش تقسیم کنیم.

عکس از: سایت Tasnimnews
قسمت کوهستانی و کوهپایهای شهر، آبوهوایی معتدل و کوهستانی دارد؛ اما بخشهای دیگر این شهرستان گرم و خشک و نیمهصحرایی است. در کل، این منطقه آبوهوایی معتدل و خشک دارد. تابستانهای تقریبا گرم، زمستانهای سرد و بهارها و پاییزهای معتدل و خنک، ویژگیهای اقلیمی شهربابک به شمار میرود.

عکس از: سایت Google maps
همچنین به دلیل وجود معادن و کارخانههای بزرگ در این شهر، آبوهوای این منطقه نسبتا آلوده است.
بهترین زمان سفر به شهربابک
با توجه به آبوهوای این منطقه، بهترین زمان سفر به شهربابک، فصلهای بهار و پاییز است. این دو فصل هوا معتدل و خنک میشود و سفر برای شما لذتبخش خواهد بود.

عکس از: سایت Neshan
البته پاییز و بهار، دقیقا زمانی است که همه میخواهند سفر کنند و به کرمان سری بزنند. برای همین ممکن است هزینه سفر در این فصول بیشتر باشد؛ اما شلوغی جمعیت شما را اذیت نخواهد کرد.
حملونقل در شهربابک چطور است؟
حملونقل عمومی درون شهری در شهربابک، به وسیله تاکسیهای مختلف انجام میشود. تاکسی تلفنی، تاکسی خطی و تاکسی اینترنتی، سه وسیله نقلیه هستند که در منطقه پیدا میکنید. جز تاکسی، خبری از وسیله نقلیه عمومی دیگری نیست. با این حال، میتوانید با خیال راحت از تاکسیها استفاده کنید و به جاهای دیدنی شهربابک سری بزنید.

عکس از: سایت Google maps
جاهای دیدنی شهربابک
وقتی به کرمان سفر میکنید، خوب است سفرتان را با بازدید از جاهای دیدنی شهربابک، هیجانانگیزتر و بهیادماندنیتر کنید. در این بخش از راهنمای سفر به شهربابک، جاهای دیدنی این شهر و شهرستانهای اطراف را به شما معرفی میکنیم.
– عمارت موسی خان
از عمارت موسی خان یا موسی خانی شروع میکنیم که اثری تاریخی در بلوار شهید بهشتی جنوبی در شهربابک است. قدمت این بنا به دوره قاجاریه برمیگردد؛ در واقع عمارت موسی خان در سالهای ۱۲۶۵ تا ۱۲۷۰ هجری قمری ساخته شده است.

عکس از: سایت Wikipedia
این جاذبه دیدنی، ۷۵۰۰ مترمربع مساحت دارد که ۲۳۰۰ مترمربع آن را زیربنا و ۵۲۰۰ مترمربع را باغ تشکیل داده است. همچنین این بنا دو طبقه است و ۶۰ اتاق دارد.

عکس از: سایت Nedayekerman
این روزها، عمارت موسی خان تبدیل به موزه مردمشناسی شده است. اگر دوست دارید حین سفر از یک موزه هم بازدید کنید، از معماری قاجاری لذت ببرید، آثار تاریخی کرمان را ببینید و از جزئیات معماری به وجد بیایید، پیشنهاد میکنیم سری به عمارت موسی خان بزنید.
لوکیشن عمارت موسی خان روی گوگل مپ
– روستای صخرهای میمند
روستای صخرهای میمند یکی از معروفترین جاهای دیدنی شهربابک به شمار میرود. این روستا در ۳۸ کیلومتری شمال شرق مرکز شهربابک قرار دارد. روستای صخرهای میمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و یکی از قدیمیترین سکونتگاههای صخرهای جهان محسوب میشود.

عکس از: سایت Wikipedia
این روستا در قلب لایهای از خاکسترهای آتشفشانی ساخته شده و تمام اتاقها و خانههای آن با دست کنده شده است. بعضی گردشگران وقتی به این منطقه پا میگذارند، باورشان نمیشود این خانهها با دست کنده شده باشند. روستای صخرهای میمند قدمتی حدود ۱۲۰۰۰ ساله دارد.
لوکیشن روستای صخرهای میمند روی گوگل مپ

عکس از: سایت Google maps
– آتشکده آذربغ
آتشکده آذربغ را معمولا گردشگرانی دوست دارند که عاشق تاریخ هستند؛ اما اگر شما طرفدار دوآتیشه تاریخ و جاذبههای تاریخی نیستید، باز هم پیشنهاد میکنیم سری به این آتشکده بزنید. آذربغ، ارتباط نزدیکی با زرتشتیان و پادشاهان کیهانی دارد؛ قدمت آن هم به دوران باستان و زمان پیدایش زرتشت بازمیگردد.

عکس از: سایت Google maps
این آتشکده برای نگهداری آتش مقدس و انجام مراسم مذهبی استفاده میشده و برای زرتشتیان اهمیت زیادی داشته است. طبق آثار تاریخی بهجایمانده، آتشکده آذربغ هم یکی از آثاری بود که به دست اسکندر مقدونی تخریب شد؛ اما خوشبختانه بعدها فردی به نام بابک، پسر ساسان، آن را بازسازی کرد.
لوکیشن آتشکده آذربغ روی گوگل مپ
– غار ایوب
اگر چیزی راجع به «بزرگترین غار آذرین ایران» شنیده باشید، غار ایوب را خوب میشناسید. ایوب، بزرگترین غار آذرین ایران است. این غار در کوه ایوب، در ارتفاع ۲۸۷۰ متری از سطح دریا قرار دارد. طبق تحقیقات زمینشناسی، شکلگیری غار ایوب، نتیجه برخورد آب و گدازههای آذرین است؛ بعدها با گذر زمان، دیوارههای غار به وسیله فرسایش بادی، شکل لانهزنبوری به خود گرفته است.

عکس از: سایت Wikipedia
به باور مردم محلی، حضرت ایوب در این غار زندگی میکرده است و آبی که در غار دیده میشود، خاصیت درمانی دارد. در غار ایوب، حوضی پُرآب وجود دارد که به «حوض آرزو» معروف است؛ بومیان معتقدند اگر آرزویی کنید و سنگی درون این حوض بیاندازید، آرزویتان به زودی برآورده خواهد شد.
لوکیشن غار ایوب روی گوگل مپ
– مسجد و حسینیه شهر کهنه
مسجد و حسینیه شهر کهنه، از آن دسته جاهای دیدنی شهربابک است که حتما باید سری به آن بزنید. علاوه بر ارزش معماری، این مسجد از لحاظ تاریخی و گردشگری هم اهمیت بالایی دارد. با اینکه قدمت مسجد دقیقا مشخص نیست، اما محققان حدس میزنند قدمت آن به دوران صفویه برمیگردد.

عکس از: سایت Wikimedia
تزیینات معماری بنا، بخشهای مختلف مسجد و حسینیه، صحن و شبستانی که در مسجد وجود دارد، همگی چشم شما رو روی خود خیره نگه میدارند. بخشهای زیادی از مسجد بازسازی شده و این روزها ساختمان در وضعیت خوبی قرار دارد.
لوکیشن مسجد و حسینیه شهر کهنه روی گوگل مپ

عکس از: سایت Google maps
– روستای ریسه
روستای ریسه هم یکی از جاهای دیدنی شهربابک است که با طبیعتش دلتان را میبرد. در شهربابک مناظر طبیعی زیادی پیدا میکنید؛ روستای ریسه هم یکی از آن مناطق سرسبز و خوشآبوهوای شهربابک است. روستای ریسه را در ۶۵ کیلومتری مرکز شهربابک، در دهستان پاقلعه پیدا میکنید.

عکس از: سایت Bia-kerman
رودخانه روستا، مناظر طبیعی، آبوهوای دلانگیز و سرسبز بودن روستا، باعث میشود دلتان بخواهد زمان زیادی در این منطقه وقت بگذرانید و خاطرات بیشتری در طبیعت این منطقه برای خود و همسفرانتان بسازید. روستای ریسه جایی است که حتی پیادهروی در آن هم لذتبخش است.
در روستای ریسه میتوانید از آتشکده آذربغ، دریاچه مخرگه، امامزاده سبزپوشان و قلعه کمر مرج هم بازدید کنید.
لوکیشن روستای ریسه روی گوگل مپ
– پاقلعه
پاقلعه دهستانی در شهربابک است؛ روستای مرج هم بخش مرکزی آن محسوب میشود. رودخانه پاقلعه و رودخانه ریسه در این دهستان جریان دارند و باعث سرسبزی منطقه شدهاند؛ البته رودخانه ریسه فصلی و رودخانه پاقلعه، دائمی است.

عکس از: سایت Seeiran
در دهستان پاقلعه میتوانید طبیعتگردی کنید، کمپ بزنید و از جاهای دیدنی منطقه بازدید کنید؛ برای مثال، قلعه مرج در این دهستان قرار دارد که در گذشته به عنوان مقر حکومتی از آن استفاده میکردند.
بکر بودن طبیعت منطقه، مناظر سرسبز و رودخانههای خروشان، همگی باعث شدهاند گردشگرانی که عاشق طبیعت هستند، بازدید از پاقلعه را از دست ندهند.
لوکیشن پاقلعه روی گوگل مپ
– دریاچه مخرگه
به ۳۲ کیلومتری جنوب شهربابک بروید تا دریاچه مخرگه را در دشت ریگ سفید پیدا کنید. این دریاچه با مساحت ۲۵ کیلومترمربع، لقب «بزرگترین آینه طبیعی ایران» را به خود اختصاص داده است. البته این دریاچه به اسم «دریاچه چاه زنگار» هم شناخته میشوند.

عکس از: سایت Wikipedia
گردشگرانی که از این دریاچه بازدید کردهاند، همگی از زیبایی منطقه و آبوهوای شگفتانگیز آن تعریف میکنند. در نظر بعضی از گردشگران، دریاچه مخرگه از آن دسته جاهای دیدنی شهربابک است که هر گردشگری باید حداقل یکبار از آن بازدید کند.
لوکیشن دریاچه مخرگه روی گوگل مپ

عکس از: Tasnimnews
– کوه بی سوخته
اگر به جاده اصلی شهربابک به سمت روستای آبدار بروید، در نزدیکی این روستا، کوه بی سوخته را پیدا خواهید کرد. معمولا گردشگرانی که عاشق کوهنوردی و طبیعتگردی هستند، از این کوه بازدید میکنند.

عکس از: سایت Google maps
اگر از کوه بی سوخته بازدید کنید، از بالای کوه چشماندازی فراموشنشدنی به منطقه زیر پایتان خواهید داشت. آبوهوای دلانگیز، طبیعت خیرهکننده و چشمانداز بهیادماندنی کوه بی سوخته، از جمله دلایلی است که گردشگران را به این منطقه جذب میکند.
کوه بی سوخته نزدیک جاهای دیدنی دیگری مانند دریاچه مخرگه و غار ایوب قرار دارد که در همین راهنمای سفر به شهربابک آنها را هم معرفی کردیم.
– حمام ابوالمعالی
حمام ابوالمعالی یا حمام حاجی آخوند، آخرین مورد از جاهای دیدنی شهربابک است که در این راهنمای سفر به شما معرفی میکنیم. این حمام در بخش دهج شهرستان شهر، در فاصله ۷۶ کیلومتری شهربابک قرار دارد.

عکس از: سایت Google maps
قدمت این حمام به سال ۱۰۶۲ هجری شمسی برمیگردد. این حمام ۳۰۰ ساله، دو صحن مجزا برای زنان و مردان دارد؛ اما یکی از صحنهای آن تخریب شده است. با این حال از صحن سالم هنوز برای استحمام استفاده میشود.
بازدید از حمام ابوالمعالی رایگان است؛ پس پیشنهاد میکنیم سری به آن بزنید و با معماری این بنای جذاب بیشتر آشنا شوید.
لوکیشن حمام ابوالمعالی یا حمام حاجی آخوند روی گوگل مپ
رستورانهای معروف شهربابک
آدم وقتی به سفر میرود، دوست دارد حسابی خوش بگذراند. یکی از جذابترین خوشگذرانیها هم غذا خوردن است. در این بخش از راهنمای سفر به شهربابک، لیستی از بهترین رستورانهای شهربابک را برایتان آماده کردهایم که هنگام سفر سری به آنها بزنید.
خوشبختانه در این شهرستان رستورانهای مختلفی پیدا میکنید که منوهایی متنوع و جذاب دارند؛ پس لازم نیست نگران چیزی باشید.
- رستوران آریا
- رستوران بختیاری
- رستوران ماهور
- باغ رستوران میمند
- رستوران عالیجناب
- فست فود آدرین
- فست فود صدرا
غذاهای محلی و سنتی شهربابک
اگر به شهربابک بروید و از غذاهای سنتی آن نخورید، خیلی ضرر کردهاید. لذیذ بودن غذاهای سنتی کرمان، باعث میشود سفرتان بهیادماندنیتر شود. «قرمه»، «آبگوشت بزقرمه» و «قاتق بنه» از جمله غذاهای سنتی شهربابک هستند. قاتق بنه غذایی معروف، محبوب و بسیار لذیذ است که کرمانیها عاشق آن هستند.

عکساز: سایت Iribnews
نان کرنون، کماچ شیر و کماچ سهن هم سه نان سنتی شهربابک هستند که همراه با غذاهای مختلف سرو میشوند.
در سفر به شهربابک کجا اقامت کنیم؟
حین سفرتان به شهربابک، باید شب را جایی مطمئن و راحت سپری کنید. در این قسمت از راهنمای سفر به شهربابک، تمام گزینههای اقامتی پیش رو را با هم بررسی میکنیم.

عکس از: سایت rasekhoon
انتخاب هر واحد اقامتی بستگی به نظر و سلیقه شما دارد و دقیق نمیتوان بهترین گزینه را اینجا مشخص کرد. با این حال شما میتوانید با بررسی کلی گزینههای در دسترس، بهترین مورد را برای خودتان انتخاب کنید.
بهترین هتلهای شهربابک
معمولا در سفر اولین گزینههای اقامتی، هتلها هستند. ولی شهربابک هتلهای زیادی ندارد؛ بنابراین اگر در این شهر هتلی پیدا نکردید، میتوانید به شهرستانها و روستاهای اطراف سری بزنید. در ادامه لیستی از هتلهای شهربابک را به شما معرفی میکنیم:
- هتل میعاد
- هتل هاوشک
- هتل بابک

عکس از: سایت balad
اقامتگاههای شهربابک
در شهربابک تعداد اقامتگاههای بومگردی، بیشتر از هتلهاست. اگر اتاقی در هتل پیدا نکردید یا دوست داشتید در اقامتگاههای بومگردی شهربابک بمانید، میتوانید نگاهی به لیست زیر بیاندازید.
- اقامتگاه بومگردی ریواس
- اقامتگاه بومگردی فیروزه
- اقامتگاه بومگردی دونا
- اقامتگاه بومگردی منقل
- مهمانسرای شرکت ملی صنایع مس ایران
- مسافرخانه خانه معلم

عکس از: سایت Google maps
اجاره ویلا
باید به شما بگوییم که امکان اجاره ویلا در شهربابک برای گردشگران وجود دارد. برای این کار لازم است از طریق سایتهای مختلف با کسانی که ویلای خود را اجاره میدهند ارتباط بگیرید و ویلای موردنظرتان را رزرو کنید.
تاریخچه شهربابک
شهربابک قدمتی ۳۰۰۰ ساله دارد. آبادانی و رونق این منطقه به دوران ملوکالطوایفی برمیگردد. در این دوران، اردوان، پسر نرسی اشکانی، سلطان کشور بود و به بابک، پدر اردشیر ساسانی دستور داد که به این منطقه حکمرانی کند. بعدها پسرش، اردشیر حکمران همین منطقه شد و اهمیت بیشتری به آن داد.

عکس از: سایت Google maps
شهربابک در راه هندوستان به اروپای شرقی قرار دارد و در گذشته هم راه تجارت بین این دو، از شهربابک عبور میکرد. به همین دلیل در این منطقه بازرگانی و تجارت وضعیت خوبی داشت و تاجران زیادی در شهر رفتوآمد میکردند. همچنین طبق شواهد تاریخی ثابت شده که مردم شهربابک از گذشته تکنیکهای استخراج مس و خواندن و نوشتن را میدانستند.

عکس از: سایت Irna
اردشیر ساسانی، پس از تسلط به شهربابک، شروع گسترش سلطه خود روی شهرها و استانهای مختلف کرد. حتی محلی در جنوب شهربابک وجود دارد که آنجا را محل جنگ معروف اردشیر ساسانی و اردوان پنجم میدانند؛ در این جنگ اردوان شکست خورد و سلسله ساسانی حکومت را به دست گرفت.

عکس از: سایت Neshan
در طول تاریخ، حملات زیادی به شهربابک شد؛ از جمله حمله مغولها، حمله اعراب و حمله افغانها. البته حوادث طبیعی هم در تخریب این منطقه نقش پررنگی داشتهاند.

عکس از: سایت Google maps
وجه تسمیه شهربابک به بابک، پدر اردشیر ساسانی مربوط میشود؛ بابک برای آبادانی و رونق این منطقه تلاش زیادی کرد، به همین دلیل اسم «شهربابک» روی این منطقه گذاشته شد.
سوغات شهربابک
مشبککاری، گلیمبافی، قالیبافی، خراطی روی چوب و نمدمالی، از جمله صنایع دستی شهربابک هستند که میتوانید به عنوان سوغاتی آنها را تهیه کنید. همچنین نانها و شیرینیهای سنتی مختلفی هم در این منطقه پخته میشوند که از سوغات خوراکی شهرستان شهربابک به شمار میروند.

عکس از: سایت yjc
خوب است در سفر برای خودتان یا عزیزانتان سوغاتی بخرید تا هم یادگاری از سفرتان داشته باشید و هم دوستانتان را خوشحال کنید.
فرهنگ مردم شهربابک
فرهنگ مردم شهربابک، مانند فرهنگ و آداب و رسوم بقیه قسمتهای ایران، اصیل و بسیار ارزشمند است. رسوم متنوعی در این شهر وجود دارد که در این راهنمای سفر به شهربابک، چند مورد از آنها را به شما معرفی میکنیم.

عکس از: سایت Google maps
مراسم عروسی در شهربابک، بخشهای مختلفی دارد. مراسم ازدواج طبق معمول با خواستگاری شروع میشود. در خواستگاری خانواده داماد همراه ریش سفید فامیل خود، به خواستگاری یا «طلبون» میروند.

عکس از: سایت Google maps
اگر جواب مثبت بود، خانواده داماد بعد از تهیه کفش، کله قند و چند متر پارچه با چند نفر از زنان فامیل به خانه عروس میرفتند تا نامزدی را علنی کنند.

عکس از: سایت Google maps
بعد از نامزدی، طی مراسمی به نام «عقد بندان» که بعدها برگزار میشد، عروس و داماد به عقد یکدیگر درمیآمدند. بعد از عقد، مراسمی خودمانی بین خانواده عروس و داماد برگزار میشود که «شرم اشکنان» نام دارد؛ این مجلس برای نزدیکتر شدن عروس و داماد به هم و کمتر شدن شرم میان آنها برگزار میشود.

عکس از: سایت Google maps
بعد از آن، رخت بران است. در این مراسم که نزدیک عروسی برگزار میشود، خانواده داماد، لباسها و پارچههایی را که خریده است، با سینیهای آجیل روی سر گذاشته و همراه عدهای از فامیل، به خانه عروس میبرند.

عکس از: سایت Google maps
بعد از آن هم به ترتیب حنابندان، عروسی و تخت برچینان برگزار میشود؛ در تخت برچینان، اقوام و نزدیکان، هدایایی به عروس و داماد میدهند.
محدودیتهای سفر به شهربابک
برای سفر به شهربابک محدودیتهای زیادی پیش رویتان قرار ندارد؛ اما مسئلهای وجود دارد که حتما باید آن را به خاطر بسپارید.

عکس از: سایت Google maps
از آنجا که معادن و کارخانههای زیادی در شهربابک وجود دارد، آلودگی در این شهر گاهی خیلی زیاد میشود و ممکن است آسیبهای جدی به سلامت شما وارد کند. پیشنهاد میکنیم قبل از سفر حتما شاخص آلودگی منطقه را بررسی کنید و اگر بیماری تنفسی و ریوی دارید، در بازههایی که هوا آلوده است، ترجیحا به شهربابک سفر نکنید تا هوا کمی پاکتر شود.
توصیههای علی بابا در سفر به شهربابک
در نهایت، یادتان نرود مراقب سلامتی خود باشید، از جاهای دیدنی شهربابک بازدید کنید و حسابی در سفر خوش بگذرانید. اگر سری به شهربابک زدید، خوشحال میشویم زیر این راهنمای سفر به شهربابک کامنت بگذارید و تجربه یا خاطره ارزشمندتان را برای ما علی باباییها هم تعریف کنید. سفر به سلامت.