برازجان

راهنمای سفر به برازجان؛ بزرگ‌ترین شهر غیرساحلی بوشهر

اگر در مورد جاهای دیدنی بوشهر تحقیق کرده باشید، حتما به نام «بُرازجان» هم برخورده‌اید. معمولا گردشگرانی که عاشق سفر به بوشهر هستند، سری هم به دیدنی های برازجان زده‌اند. جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این شهر، مردم خونگرم و زیبایی‌های برازجان، فقط چندتا از دلایلی است که گردشگران اهمیت زیادی برای این شهر قائل می‌شوند.

در مورد برازجان، حرف‌های زیادی برای گفتن داریم. این شهر با قدمتی طولانی و فرهنگی اصیل، مقصد خوبی برای تعطیلات پاییزه یا زمستانه شما خواهد بود. اگر کنجکاوی درباره جاهای دیدنی برازجان و فرهنگ و تاریخ این شهر قلقلکتان می‌‍دهد، تا آخر این راهنمای سفر به برازجان همراه مجله گردشگری علی بابا باشید.

شهر برازجان، دومین شهر پرجمعیت استان بوشهر است. نخلستان‌های بزرگ، جاذبه‌های دیدنی، تاریخچه‌ای ارزشمند و اهمیت گردشگری، از جمله ویژگی‌های به‌یادماندنی برازجان هستند. این شهر به نام‌های برازگون، برازگان و تااوکه هم شناخته می‌شود. البته این روزها به ندرت از این اسم‌ها استفاده می‌شود؛ چون تااوکه و برازگان، اسم‌های قدیمی این منطقه هستند.

برازجان کجاست؟
برازجان در استان بوشهر، شهرستان دشتستان، در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر، بر سر راه اصلی شیراز – بوشهر قرار دارد.
جاهای دیدنی معروف برازجان کجاست؟
گور دختر، دژ برازجان، کاخ هخامنشی چرخاب و غار گوریک، از معروف‌ترین دیدنی های برازجان به شمار می‌روند.
در برازجان کجا اقامت کنیم؟
در برازجان با توجه به سلیقه و بودجه موردنظرتان می‌توانید در هتل، اقامتگاه بومگردی یا ویلا اقامت داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر، مطلب را هم بخوانید.
سوغات برازجان چیست؟
قالی، گلیم و محصولات بافته‌شده با درخت نخل از جمله صنایع دستی این شهر و نان‌های محلی، رنگینگ و خرما هم از سوغات خوردنی برازجان به شمار می‌روند.
بهترین راه دسترسی به برازجان کدام است؟
بهترین راه دسترسی به برازجان سفر هوایی است؛ این راه سریع و راحت است. فقط لازم است به فرودگاه بوشهر بروید و ادامه راه را با اتوبوس یا تاکسی به سمت برازجان طی کنید.

برازجان کجاست؟

برازجان، مرکز شهرستان دشتستان در استان بوشهر است؛ این منطقه در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر و در ارتفاع ۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این شهر بزرگ‌ترین شهر غیرساحلی بوشهر و دومین شهر پرجمعیت استان به شمار می‌رود.

برازجان کجاست؟

عکس از: سایت Deyarejonoub

برازجان از شمال به شهر کازرون و از شرق به شیراز می‌رسد. در راه اصلی بوشهر به شیراز، که مردم به آن «راه شاهی» می‌گویند، می‌توانید برازجان را پیدا کنید و با خیال راحت سراغ بازدید از جاهای دیدنی برازجان بروید.

لوکیشن برازجان روی گوگل‌مپ

Deyarejonoub

عکس از: سایت Google maps

مسیرهای دسترسی به برازجان

مسیرهای مختلفی برای رسیدن به برازجان وجود دارد. شما می‌توانید راه هوایی یا سفر زمینی (خودرو و اتوبوس و قطار) را پیش بگیرید تا به این شهر برسید. در ادامه این راهنمای سفر به برازجان، تک‌تک این موارد را با هم بررسی می‌کنیم.

سفر به برازجان با هواپیما

اول از سفر هوایی شروع می‌کنیم که امن و سریع است. باید توجه کنید که خود شهر برازجان فرودگاه ندارد؛ بنابراین برای رسیدن به این شهر از طریق سفر هوایی، باید ابتدا خودتان را به فرودگاه بین‌المللی بوشهر برسانید. فرودگاه بوشهر، نزدیک‎ترین فرودگاه به برازجان محسوب می‌شود.

سفر به برازجان با هواپیما

عکس از: سایت Google maps

بعد از رسیدن به فرودگاه بوشهر، می‎توانید از تاکسی استفاده کنید تا به مقصدتان برسید. فاصله بین فرودگاه بوشهر و برازجان، تقریبا بین ۱ تا ۱.۵ ساعت وقت شما را می‌گیرد. سفر با هواپیما هم سریع است، هم امن و راحت.

سفر زمینی به برازجان

برای سفر زمینی، چند گزینه مختلف پیش رویتان دارید که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

اول از همه، می‌توانید از خودروی شخصی استفاده کنید که مسیری طولانی، اما دلپذیر است. با خودروی شخصی، راحت می‌توانید به دیدنی های برازجان سر بزنید و بین راه در هر شهری که خواستید، توقف کنید. همچنین در این روش حمل وسایل موردنیازتان راحت‌تر می‌شود؛ به همین دلیل می‌توانید وسایل بیشتری با خود ببرید.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

برای مثال، با خودروی شخصی از شیراز تا برازجان ۲۰۰ کیلومتر فاصله پیش‌ رو دارید و تقریبا ۳ تا ۴ ساعت در راه خواهید بود.

دومین گزینه، استفاده از قطار است. نزدیک‌ترین ایستگاه قطار به برازجان، ایستگاه قطار بندر گناوه است. بعد از رسیدن به ایستگاه بندر گناوه، می‌توانید با استفاده از تاکسی یا اتوبوس‎ خود را به برازجان برسانید.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

اتوبوس هم گزینه‌ای ارزان برای سفر است. باید به شما بگوییم که برازجان خودش ترمینال اتوبوسرانی دارد و اتوبوس‌ها شما را مستقیما به دل شهر می‌برند.

فاصله تهران تا برازجان

فاصله تهران تا برازجان ۸۰۰ کیلومتر است؛ با خودروی شخصی باید سفری ۱۰ تا ۱۲ ساعته را پشت سر بگذارید تا از تهران به برازجان برسید.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

فاصله بوشهر تا برازجان

بوشهر و برازجان، ۷۰ کیلومتر از هم فاصله دارند و تقریبا یک ساعت طول می‌کشد تا از بوشهر به برازجان برسید.

فاصله گناوه تا برازجان

مسافت بین گناوه و برازجان فقط ۵۰ کیلومتر است؛ این مسیر با سفری یک ساعته طی می‌شود.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

فاصله بندرعباس تا برازجان

از بندرعباس تا برازجان، تقریبا ۷۶۰ کیلومتر فاصله وجود دارد. این مسیر با خودروی شخصی، سفری ۸ الی ۹ ساعته است.

آب‌و‌هوای برازجان

اگر بخواهید سری به جاهای دیدنی برازجان بزنید، باید به آب‌وهوای این شهر هم توجه کنید. هوای این منطقه در یک کلام، گرم و خشک است. اگر در تابستان به این منطقه سفر کنید، ممکن است گرفتار گرمای ۴۸ درجه‌ شوید؛ البته این دما، حداکثر گرمای برازجان است و همیشه در این حد گرم نیست. زمستان‌ها هوا خنک است و حداقل دمای هوا، به ۳ الی ۵ درجه می‌رسد.

آب‌و‌هوای برازجان

عکس از: سایت Google maps

اوایل پاییز هوا رو به خنکی می‌رود و رطوبت کمتر می‌شود. در زمستان هم دما معمولا بین ۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد می‌ماند. اوایل بهار همچنان هوا خوب است و گرما گریبان‌گیرتان نمی‌شود؛ اما از اردیبهشت به بعد، رطوبت افزایش می‌یابد و هوا حسابی گرم می‌شود.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

پیشنهاد می‌کنیم اصلا در تابستان به برازجان سفر نکنید. گرمای هوا در این فصل ممکن است برایتان غیرقابل‌تحمل باشد و سفرتان خراب شود.

بهترین زمان سفر به برازجان

اگر بخش قبلی در این راهنمای سفر به برازجان را خوب خوانده باشید، می‌دانید بهترین زمان سفر به برازجان فصول پاییز و زمستان است. آب‌وهوای شهر در این دو فصل خنک می‌شود و سفر را برایتان آسان و لذت‌بخش می‌کند.

بهترین زمان سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

اگر بخواهید، می‌توانید در نوروز هم به این شهر سفر کنید؛ اوایل فروردین، منطقه هنوز حال و هوای زمستان را دارد و گرم نشده است. البته نوروز زمان اوج سفرها است و احتمال دارد برازجان را کمی شلوغ‌تر از همیشه ببینید.

حمل‌ونقل در برازجان  چطور است؟

برازجان از لحاظ حمل‌ونقل در شرایط خوبی قرار دارد. سیستم حمل‌ونقل عمومی شهر شامل اتوبوس‌های شهری می‌شود؛ این اتوبوس‌ها به تازگی تعمیر یا تعویض شده‌اند و در شرایط مناسبی قرار دارند. همچنین ایستگاه‌های مختلفی در منطقه وجود دارد که جابه‌جایی را برای گردشگران و مردم راحت‌تر کرده است.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

جاهای دیدنی برازجان

رسیدیم به بخش جذاب و هیجان‌انگیز راهنمای سفر به برازجان. جاهای دیدنی برازجان را نمی‌شود ندیده رها کرد و به خانه برگشت. در ادامه مطلب دیدنی های برازجان را به شما معرفی می‌کنیم تا آن‌ها را بهتر بشناسید. با یک برنامه‌ریزی ساده و جمع‌وجور، می‌توانید از همه جاهای دیدنی برازجان بازدید کنید.

– غار گوریک

غارنوردی دوست دارید؟ می‌خواهید حین گشت‌و‌گذار در برازجان از غاری هم بازدید کنید؟ طولانی‌ترین غار تونلی ایران، غار گوریک، در برازجان منتظر شماست. این غار خاکی-آهکی در ۱۳ کیلومتری برازجان، روستای نی‌نیزک قرار دارد. بعد عبور از دره نزدیک شاهزاده ابراهیم به طرف شمال و پشت سر گذاشتن تپه ماهوری، به دره‌ای می‌رسید که دهانه غار آنجا قرار دارد.

غار گوریک

عکس از: سایت akharinkhabar

سفری که به غار گوریک خواهید داشت، پر از دیدنی‌های جذاب است. سنگ‌های لایه‌ای با رنگ‌های مختلفی مثل قرمز یا خاکستری، سنگ‌ریزه‌های کف غار، صدای پاهایتان که اکو می‌شود و اشکال مختلف سنگ‌ها، بخشی از جذابیت‌های غار گوریگ هستند. اگر سری به این غار بزنید، خاطره‌ای جذاب و به یاد ماندنی برای خودتان ثبت می‌کنید.

لوکیشن غار گوریک روی گوگل مپ

– چشمه زیر راه یا زیراه

چشمه زیرراه یا زیراه، محلی برای به دست آوردن آرامش و لذت ‌بردن از طبیعت است. این چشمه در فاصله ۱۵ کیلومتری برازجان، در روستای زیر راه قرار دارد. چشمه را در شمال روستای زیراه پیدا خواهید کرد. این چشمه در قدیم به‌ عنوان حمام عمومی روستاهای اطراف استفاده می‌شده است؛ اما این روزها یکی از دیدنی های برازجان محسوب می‌شود و مردم برای تفریح به آن‌جا می‌روند.

چشمه زیر راه یا زیراه

عکس از: سایت Google maps

آب‌و‌هوای دل‌انگیز منطقه، منظره لذت‌بخش طبیعت و آرامشی که این چشمه به شما می‌دهد، باعث می‌شود دلتان بخواهد ساعت‌ها کنار چشمه زیرراه بنشینید و از طبیعت لذت ببرید. صدای آب، کنار صدای آواز پرندگان و چشم‌اندازی به طبیعت سرسبز و دیدنی پیش رویتان، دل‌ کندن از این جاذبه را برای شما سخت می‌کند.

لوکیشن چشمه زیراه روی گوگل مپ

– چشمه آبگرم دالکی

اگر دوست دارید سری به یک چشمه آبگرم طبیعی بزنید، چشمه آبگرم دالکی گزینه مناسبی است. دالکی، در مسیر برازجان به کازرون قرار گرفته و ۱۸ کیلومتر تا برازجان فاصله دارد. این چشمه تقریبا ۱۸ لیتر در ثانیه آب‌دهی دارد و مناسب درمان بیماری‌هایی مثل بیماری‌های پوستی، تنفسی، مفصلی و.. است. گردشگران زیادی سالانه به این جاذبه سر می‌زنند و جسم و روحشان را در آب آن، پر از آرامش می‌کنند.

چشمه آبگرم دالکی

عکس از: سایت Wikipedia

چشمه آبگرم علاوه بر درمان بیماری، وجودتان را از آرامش لبریز می‌کند و برای چند ساعت ابر تاریک دغدغه‌هایتان را از ذهنتان کنار می‌زنند. عضله‌هایتان در این چشمه ریلکس می‌کنند و احساس جدیدی درونتان شکل می‌دهد. البته باید حواستان باشد موارد بهداشتی را در این چشمه رعایت کنید و زیاد از حد هم در آب نمانید.

لوکیشن چشمه آبگرم دالکی روی گوگل مپ

– کاخ هخامنشی چرخاب

در این راهنمای سفر به برازجان، به کاخ هخامنشی چرخاب یک بار اشاره کرده بودیم؛ حالا موقع آن است بیشتر با این کاخ تاریخی آشنا شویم.

کاخ هخامنشی چرخاب

عکس از: سایت Google maps

همان‌طور که از اسم این کاخ معلوم می‌شود، کاخ هخامنشی چرخاب اثری به‌جای‌مانده از دوران هخامنشیان است که امروزه تبدیل به یکی از جاهای دیدنی برازجان شده است. با تحقیقاتی که روی کاخ و منطقه مربوط به آن صورت گرفت، باستان‌شناسان و تاریخ‌دانان بر این باورند که کاخ چرخاب هیچ‌وقت مسکونی نشد و ساخت آن نیمه‌تمام ماند. ستون‌ها، تالارها و دیگر بخش‌های به‌جای‌مانده از این کاخ، شما را به گذشته می‌برد و حال‌و‌هوای دوره هخامنشی را به شما نشان می‌دهد.

کاخ هخامنشی چرخاب

عکس از: سایت Google maps

کاخ چرخاب در یک کیلومتری برازجان و ۷۰ کیلومتری بوشهر قرار دارد. برای این ‌که این کاخ را پیدا کنید، باید به جنوب غرب برازجان بروید.

لوکیشن کاخ هخامنشی چرخاب روی گوگل مپ

– کاخ کوروش برازجان

فاصله کاخ زمستانی کوروش تا برازجان، ۱۵ کیلومتر است. این کاخ هم مانند کاخ چرخاب، یکی از آثار باستانی مهم به‌جای‌مانده از دوران هخامنشی محسوب می‌شود. کاخ کوروش را می‌توانید در جنوب شرقی برازجان، کنار رودخانه خشک آرد، ۵۰۰ متری جاده برازجان – بوشهر پیدا کنید.

کاخ کوروش برازجان

عکس از: سایت Wikipedia

این کاخ یکی از پایگاه‌های مهم ایران در دوران هخامنشی بوده و به دستور کوروش ساخته شده است. بر اساس تحقیقات، مشخص شد کاخ کوروش، معماری ظریف‌تر و جدید‌تری نسبت به پاسارگاد دارد. این کاخ هم مانند کاخ چرخاب ارزش دیدن دارد؛ پس سری به این مورد از دیدنی های برازجان هم بزنید.

– کاخ بردک سیاه

کاخ بردک سیاه یا کاخ زمستانی داریوش اول، مانند دو جاذبه قبلی، متعلق به دوران هخامنشی است. بین نخلستان‌های روستای درودگاه، در ۱۲ کیلومتری برازجان، کاخ بردک سیاه را پیدا خواهید کرد. اگر از کاخ آپادانای شوش بازدید کردید و آن را دوست داشتید، کاخ بردک سیاه را هم دوست خواهید داشت. تالار مرکزی این کاخ، مشابه کاخ آپادانای شوش ساخته شده است.

کاخ بردک سیاه

عکس از: سایت Google maps

در این کاخ علاوه بر معماری هخامنشی، مجسمه‎هایی از شاهزادگان هخامنشی، سنگ‌نوشته‌ای به خط میخی و بابلی نو و جذابیت‌های زیاد دیگری هم خواهید دید. مطمئنا شما هم از بازدید این کاخ لذت خواهید برد.

لوکیشن کاخ بردک سیاه روی گوگل مپ

– کاخ سنگ سیاه

یکی دیگر از کاخ‌ها بین جاهای دیدنی برازجان، کاخ سنگ سیاه است. سنگ سیاه به نام کاخ نظر آقا بین مردم شهرت دارد. این کاخ هم هنر دست هخامنشیان است و اهمیت زیادی از لحاظ تاریخی دارد. در روستای جتوط، ۳۰ کیلومتری برازجان، می‌توانید این کاخ را پیدا و از آن بازدید کنید.

کاخ سنگ سیاه

عکس از: سایت Tabnak

کاخ سنگ سیاه به‌ عنوان یکی از نمونه‌های بارز معماری هخامنشی شناخته می‌شود. سبک معماری این کاخ شامل رنگ‌های سیاه و سفید است که هنر معماری هخامنشی را نشان می‌دهد. همچنین ۱۶ ستون در دو ردیف هشت‌تایی خواهید دید که توجهتان را جلب می‌کنند.

لوکیشن کاخ سنگ سیاه روی گوگل مپ

– گور دختر

بین جاهای دیدنی برازجان، شاید عکس گور دختر را قبلا در اینترنت دیده باشید. این بنای تاریخی از لحاظ معماری و ساخت، شباهت زیادی با آرامگاه معروف کوروش کبیر دارد. اگر عکس گور دختر و آرامگاه کوروش کبیر را کنار هم بگذارید، متوجه شباهت‌های آن خواهید شد؛ انگار گور دختر نسخه ساده و ابتدایی آرامگاه کوروش کبیر است.

گور دختر

عکس از: سایت Google maps

با این شباهت و بر اساس تحقیقات باستان‌شناسی، مشخص شده این بنای تاریخی مربوط به دوران هخامنشی بوده و آرامگاه یکی از افراد سلطنتی است. در مورد فرد دفن‌شده در گور دختر، نظرات زیادی وجود دارد؛ بعضی می‌گویند کوروش یکم (جد کوروش کبیر)، در این بنا دفن شده است. آرامگاه کوروش کوچک، ماندانا (مادر کوروش)، آتوسا (دختر کوروش) یا خواهر کوروش کبیر، دیگر نظریه‌ها در مورد گور دختر هستند.

گور دختر

عکس از: علی غریبی

فاصله برازجان تا گور دختر، تقریبا ۱۷۰ کیلومتر است. این جاذبه تاریخی در شهرستان دشتستان، جاده برازجان به کازرون قرار دارد. برای این ‌که این جاذبه را ببینید، باید از برازجان خارج شوید، از شهر دالکی عبور کنید و به سمت تنگ ارم بروید.

لوکیشن گور دختر روی گوگل مپ

– دژ برازجان (کاروانسرای مشیرالملک)

دژ برازجان یا کاروانسرای مشیرالملک، در دل برازجان ساخته شده است. این بنا، در میدان اصلی شهر قرار دارد؛ لازم نیست برای پیدا کردن آن وقت تلف کنید یا نگران مسیر باشید. پیشینه ساخت این دژ به دوره قاجاریه برمی‌گردد؛ در واقع این دژ در سال ۱۲۵۰ خورشیدی توسط حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی ساخته شد.

دژ برازجان (کاروانسرای مشیرالملک)

عکس از: سایت Visitiran

جالب است بدانید تمام این دژ فقط با چهل هزار تومان ساخته شد. دژ چهار برج و ۶۸ اتاق دارد؛ بازدید از تمام بخش‌های این بنا برای کسانی که به معماری یا تاریخ علاقه‌مند هستند، جذاب‌تر خواهد بود. اگر به این دو مبحث علاقه خاصی ندارید هم از دیدن این سازه لذت خواهید برد. این دژ بعدها به کاروانسرا تبدیل شد و نام مشیرالملک گرفت. کاروانسرای مشیرالملک به ‌عنوان تنها کاروانسرای تمام سنگی ایران شناخته می‌شود.

لوکیشن دژ برازجان روی گوگل مپ

دژ برازجان

عکس از: سایت Google maps

– بقعه امامزاده ابراهیم

در ۱۲ کیلومتری جنوب برازجان، در روستای نی‌نیزک، بقعه امامزاده ابراهیم را پیدا خواهید کرد. این بقعه از آن دسته جاهای دیدنی برازجان است که برای مردم منطقه اهمیت زیادی دارد. این امامزاده به‌ عنوان شاهزاده ابراهیم هم شناخته می‌شود و از مکان‌های تاریخی و مذهبی مهم برازجان محسوب می‎‌شود.

بقعه امامزاده ابراهیم

عکس از: سایت Hawzahnews

این بقعه در ارتفاعات گیسکان ساخته شده است؛ به همین دلیل شما منظره زیبایی از طبیعت را خواهید دید.

لوکیشن بقعه امامزاده ابراهیم روی گوگل مپ

– آبشار شول

آبشار شول از آن دیدنی های برازجان است که نمی‌شود از آن بازدید نکنید. کافیست به ۵ کیلومتری غرب جاده سعدآباد به وحدتیه، کنار روستاهای شول و سیاه منصور بروید تا روی رودخانه شاپوی، آبشار شول را ببینید. آبشار شول ۲۵ کیلومتر تا برازجان فاصله دارد.

آبشار شول

عکس از: سایت Google maps

آب این آبشار کاملا طبیعی به استخر زیرین خود می‌ریزد و آن قسمت را به مکان مناسبی برای شنا تبدیل می‌کند. صدای آبی که از آبشار پایین می‌ریزد، طبیعت سرسبز اطراف و احساس دلپذیری که در کنار آبشار شول دارید، کاری می‌کنند دلتان بخواهد تا مدت‌ها کنار آبشار وقت بگذرانید. برای رهایی از دغدغه‌ها و گرفتن آرامش از طبیعت، آبشار شول مکان مناسبی است.

لوکیشن آبشار شول روی گوگل مپ

– غار چهل‌ خانه

آخرین مورد از جاهای دیدنی برازجان در این راهنمای سفر به برازجان، غار چهل خانه است. این غار نزدیک روستای زیراه و هفت کیلومتری شهر سعدآباد قرار دارد. نزدیکی رودخانه شاپور، در ۱۵ کیلومتری برازجان، این غار را پیدا خواهید کرد. بر باور باستان‌شناسان، غار چهل خانه احتمالا محل دفن اجساد پیروان زرتشت بوده است.

غار چهل‌ خانه

عکس از: سایت Irancultura

زرتشتیان به دلیل این ‌که عناصر چهارگانه (آب، باد، خاک و آتش) را مقدس می‌دانستند، اجساد را در خاک دفن نمی‌کردند؛ بلکه از غارها به ‎عنوان محل نگهداری استخوان‌ها استفاده می‌کردند.

غار چهل خانه

عکس از: سایت ettehadkhabar

غار چهل خانه این روزها ۲۳ دخمه سالم دارد که دارای طاقچه و آبراهه‌های خیره‌کننده‌ای هستند. متاسفانه بخش زیادی از غار توسط بلایای طبیعی مانند سیل از بین رفته است. فضای داخلی این غار و حال و هوایی که غارنوردی دارد، حس و حالتان را تازه می‌کند.

لوکیشن غار چهل خانه روی گوگل مپ

سوغات برازجان

بخش هیجان‌انگیز راهنمای سفر به برازجان همین‌جاست؛ یعنی سوغاتی‌ها. با خریدن سوغاتی می‌توانید هم خاطره‌ای از سفر به خانه ببرید، هم هدیه‌ای برای عزیزانتان بخرید و آن‌ها را خوشحال کنید. خرید سوغاتی باعث می‌شود خاطرات سفر پررنگ‌تر در ذهنتان حک شود.

سوغات برازجان

عکس از: سایت Ettehadkhabar

از سوغات خوردنی و لذیذ برازجان می‌توانیم به خرما، خارک، انواع میگو و ماهی، ارده، رنگینگ، نان‌های محلی، محصولات لبنی، زیره، گل‌گاو‌زبان و مشتک اشاره کنیم. البته محصولاتی مانند خاکشیر، بنگو و شنبلیله هم در برازجان به فروش می‌رسد که می‌توانند سوغاتی کاربردی خوبی باشند.

سوغات برازجان

عکس از: سایت ettehadkhabar

صنایع دستی برازجان شامل محصولات بافته‌شده با برگ نخل، سفال، گلیم، گبه، قالی و قالیچه، عبا، نمد و گیوه هستند. اگر دوست یا آشنایی دارید که به این محصولات نیاز یا علاقه دارد، می‌توانید از این موارد برایشان بخرید.

فرهنگ مردم برازجان

برای این ‌که فرهنگ مردم برازجان را به شما معرفی کنیم، اول باید از زبان شیرین آن‌ها شروع کنیم. مردم برازجان یا به طور کلی مردم دشتستان به زبان فارسی و گویش دشتستانی حرف می‌زنند؛ دشتستانی یکی از گویش‌های محلی بوشهر است که این گویش شیرین را می‌توانید در حرف ‌زدن عادی مردم ببینید. البته بعضی واژه‌هایی که مردم محلی برازجان استفاده می‌کنند، لُری است.

فرهنگ مردم برازجان

عکس از: سایت Kanoonnews

در برازجان، علاوه بر مسلمانان شیعه مذهب، خانواده‌های سنی مذهب هم زندگی می‌کنند. قبل از انقلاب، یهودی‌ها هم در این منطقه زندگی می‌کردند؛ اما بعد از انقلاب همه خانواده‌های یهودی مهاجرت کردند.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

مردم محلی برازجان، معمولا غذاهایی با طعم تند یا ترش دوست دارند. همچنین به‌ دلیل دسترسی به دریا و استفاده مداوم از محصولات دریایی، بیشتر مردم عاشق غذاهای دریایی هستند.

غذاهای محلی و سنتی برازجان

در این بخش از راهنمای سفر به برازجان، برایتان لیستی با جزئیات از غذاهای محلی و سنتی برازجان آماده کرده‌ایم. اگر سری به این شهر زدید، یادتان نرود بین بازدید از جاهای دیدنی برازجان، غذاهای محلی آن را هم امتحان کنید که پشیمان نخواهید شد.

کلم‌پلوی برازجانی

این غذا با استفاده از برنج، کلم، گوشت و ادویه‌جات محلی با یک روش سنتی پخته می‌شود.

غذاهای محلی و سنتی برازجان

عکس از: سایت Fararu

ماهی شکم‌پُر

اگر دوست دارید ماهی تازه و خوشمزه بخورید، این غذا را حتما امتحان کنید. یکی از اصول پخت ماهی شکم‌پر این است که با ماهی تازه پخته شود. در شکم ماهی معمولا برنج، سبزیجات و ادویه‌های مختلف می‌ریزند. در نهایت ماهی را روی آتش یا درون فر کباب می‌کنند و غذایی لذیذ تحویل شما می‌دهند.

خورش قیمه برازجانی

اگر از عاشقان خورش قیمه هستید، باید خورش قیمه برازجانی را هم امتحان کنید. این قیمه با لپه، گوشت، سیب‌زمینی و ادویه‌جات مختلف درست شده و طبق معمول، با برنج سرو می‌شود. با این ‌که همه‌چیز ساده و معمولی به نظر می‌آید، اما انگار مردم برازجان جادو می‌کنند و این خورش را خوشمزه‌ و متفاوت از حالت معمولی درست می‌کنند.

غذاهای محلی و سنتی برازجان

عکس از: سایت Shayanews

پلو ماهی

اگر حین سفرتان در برازجان فرصتی شد و در مراسمی شرکت کردید، احتمالا پلو ماهی را سر سفره میزبان ببینید. این غذای محبوب معمولا در مراسم خاص برازجان پخته می‌شود. ماهی تازه که با ادویه‌های محلی مختلف طعم‌دار شده، کنار برنج معطر، وعده‌ای لذیذ و فراموش‌نشدنی ساخته است.

غذاهای محلی و سنتی برازجان

عکس از: سایت Narijeh

رستوران‌های معروف برازجان

برای این‌که از سفر به برازجان لذت ببرید، باید رستوران‌های شهر برازجان را هم بشناسید؛ در این صورت است که می‌توانید سریع رستورانی انتخاب کنید و دلی از عزا دربیاورید. در ادامه مطلب لیستی از بهترین رستوران‌های برازجان برایتان آماده‌ کرده‌ایم. در این رستوران‌ها می‌توانید غذاهای متنوعی را امتحان و وعده‌ای لذیذ را نوش‌جان کنید.

رستوران‌های معروف برازجان

عکس از: سایت Google maps

  • رستوران پردیس
  • رستوران سنتی محفل
  • رستوران و فست‌فود بلونی
  • کبابی شمرون
  • رستوران مجلل
  • رستوران قهوه دون
  • رستوران باغ بهشت
  • رستوران آریا
  • رستوران نخلستان

در سفر به برازجان کجا اقامت کنیم؟

برای انتخاب اقامتگاه مناسب حین سفر به برازجان، لازم است شرایط خودتان را بسنجید. با توجه به سلیقه و بودجه مدنظرتان، در برازجان اقامتگاه‌های بومگردی، هتل و ویلاهای مختلفی وجود دارد. این شهر امکانات خوبی دارد و گزینه‌های اقامتی متنوعی پیش روی شما قرار دارد.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

بهترین هتل‌های برازجان

هتل، یکی از بهترین و راحت‌ترین گزینه‌ها برای اقامت است. هتل‌های برازجان هم دسترسی خوبی به امکانات شهری و جاهای دیدنی برازجان دارند، هم راحت و امن هستند. با اقامت در هتل‌ها بعید است نگران چیزی باشید. در ادامه، بهترین هتل‌های برازجان را برایتان لیست کردیم.

بهترین هتل‌های برازجان

عکس از: سایت Google maps

  • هتل نگین برازجان: سه ستاره، نزدیک نخلستان‌های معروف برازجان
  • هتل دشتستان: سه ستاره
  • هتل آپارتمان‌های برازجان

هتل‌های برازجان دسترسی خوبی به مراکز برازجان دارند و از نظر گردشگران مناسب یا قابل‌قبول هستند.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

اقامتگاه‌های بومگردی برازجان

شاید شما هم مانند بعضی گردشگران دوست داشته باشید در اقامتگاه‌های بومگردی برازجان شب را بگذرانید. البته تمام اقامتگاه‌های بومگردی لیست زیر، در برازجان نیستند. برای رسیدن به هر یک، باید مسیر مختلفی را پیش بگیرید؛ اما در این راهنمای سفر به برازجان ما سعی کردیم نزدیک‌ترین اقامتگاه‌ها به برازجان را به شما معرفی کنیم.

برازجان

عکس از: سایت Khargnews

  • اقامتگاه بومگردی ستاره سهیل: روستای نی‌نیزک
  • اقامتگاه بومگردی پیسو: روستای رستمی
  • اقامتگاه بومگردی مان همیشه سبز: بافت قدیمی شهر بوشهر
  • اقامتگاه بومگردی بیرمی: روستای بنیان
  • اقامتگاه بومگردی پردیس جم: روستای طاقو در شهرستان جم
  • اقامتگاه بومگردی مانی
  • اقامتگاه بومگردی نخلستان آب پخش
  • اقامتگاه بومگردی باران
  • اقامتگاه بومگردی زینب
برازجان

عکس از: سایت Google maps

اجاره ویلا

اجاره ویلا هم گزینه مناسبی است که می‌توانید امتحان کنید. اگر می‌خواهید حس و حال خانه داشته باشید و فضایی جادار و راحت رزرو کنید، سراغ اجاره ویلا بروید. هم در شهر برازجان، هم در روستاها و شهرهای اطراف می‌توانید ویلا اجاره کنید و شب را با آرامش در آن‌جا بگذرانید.

اجاره ویلا از طریق سایت‌های مختلف امکان‌پذیر است؛ به این ترتیب می‌توانید قبل از سفرتان از مکان اقامتتان هم مطمئن شوید.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

تاریخچه برازجان

راهنمای سفر به برازجان بدون تاریخچه این خطه، نصفه و نیمه می‌ماند. برای همین این بخش را برایتان آماده کردیم تا با تاریخچه این منطقه هم بیشتر آشنا شوید. برازجان، شهری با قدمتی طولانی است. بر اساس تحقیقات باستان‌شناسی روی دشتستان و برازجان، بعضی از مورخان باور دارند این مناطق جزو تمدن ایلامیان بوده که بعد از سلطه آریایی‌ها، زبان و فرهنگ آن‌ها به مرور تغییر کرده است.

تاریخچه برازجان

عکس از: سایت Golvani

با این حال آثار زیادی هم از سلسله هخامنشیان در این منطقه پیدا می‌شود. بعضی از جاهای دیدنی برازجان متعلق به دوره هخامنشیان است و اصالت هخامنشی ایران را نشان می‌دهد؛ کاخ زمستانی کوروش، گور دختر و کاخ چرخاب، از آن دسته دیدنی های برازجان هستند. غیر از هخامنشیان، مردمان دوره‌های سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان هم دستی بر برازجان کشیده‌اند.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

در کل تاریخچه این شهر به سه بخش تقسیم می‌شود: پیش از اسلام، از صدر اسلام تا صفویه و از صفویه تا امروز. برای این‌ که این بخش را مختصر ارائه بدیم، از هر بخش خلاصه‌ای برایتان تعریف می‌کنیم.

از دوران پیش از اسلام اطلاعات زیادی در دسترس نیست؛ اما تاریخ از حمله اعراب به دشتستان و مقاومت مردم محلی می‌گوید. دشتستانی‌ها در این جنگ شکست خوردند.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Google maps

دوران صدر اسلام، برازجان رونق گرفت. نام این شهر کم‌کم در کتاب‌ها آمد و مردم شروع به شناخت آن کردند. از صفویه به بعد هم برازجان روز‌به‌روز پیشرفت کرد. جالب است بدانید اولین تفنگ‌چی‌های ایران در دوران صفویه، مردم جنوب و دشتستان بودند. قسمتی از تاریخ برازجانی‌ها هم به اعتراض و قیام مردم علیه نادرشاه، در دوران افشاریه، اشاره می‌کند.

راهنمای سفر به برازجان

عکس از: سایت Aftabnews

در آخر، شاید برایتان جالب باشد بدانید کلمه «برازجان» از کجا آمد؟ این نام، کلمه‌ای پهلوی است که ریشه آن به اشکانیان و ساسانیان برمی‌گردد. «براز» در پهلوی یعنی برازنده، شخص ارجمند و «جان» پسوند مکان به شمار می‌رود؛ در مجموع برازجان به معنای جایگاه یا شهر بزرگان است.

برازجان

عکس از: سایت Google maps

توصیه‌های علی بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به برازجان

هر چه باید می‌گفتیم را تا اینجا گفتیم. فقط یادتان باشد از قبل بلیط سفرتان را رزرو کرده و فکری برای محل اقامتتان بکنید. اگر سری به این شهر زدید و از جاهای دیدنی برازجان بازدید کردید، یا اگر تجربه‌ای در مورد سفر به برازجان دارید، خوشحال می‌شویم تجربه ارزشمندتان را در قالب کامنت، زیر این مطلب ببینیم. سفرتان به سلامت.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.