چین کشوری پر از تنوع زبان، فرهنگ و قومیت است. کشوری مملو از شهرهای پر جنب و جوش در کنار طبیعت زیبا، کوهها، درهها، رودخانهها و دشتهاست. چین با نام رسمی جمهوری خلق چین یکی از قدیمیترین تمدنهای روی زمین است که فرهنگی جذاب و منحصر به فرد دارد.
تمدن چین همراه با تمدنهای بابلی، مایایی و مصری یکی از باستانیترین تمدنهای روی زمین است. از نظر مساحت، چین سومین کشور بزرگ دنیا و پرجمعیتترین کشور دنیا است و با سرعت بسیار زیادی در اقتصاد پیشرفت کرده و به دومین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شد. تنوع و گوناگونی در این کشور باعث شده تا گردشگران زیادی سفر به چین را در برنامههای خود قرار دهند. اگر تصمیم گرفتید به چین سفری داشته باشید، قبل از برنامهریزی سفر، راهنمای سفر به چین مجله علی بابا را مطالعه کنید.
بهترین زمان سفر به چین
بهار یکی از معتدلترین فصلهای سال برای سفر به چین است، بهار زمان مناسبی برای بازدید از تمام نقاط چین بهحساب میآید. بهار چین پر از گلها و شکوفههاست؛ آفتاب میتابد ولی سوزان نیست. آلودگی هوای شهرهای بزرگ کمتر است و مناظر را میتوان به راحتی دید. البته بسیاری از نقاط گردشگری چین در فصل بهار کمی شلوغتر از حد معمول هستند. بهار فصلی مناسب برای سفر به شهرهای چین مثل پکن، چنگدو، شانگهای، گوانگژو و تیانجین خواهد بود.
هوای تابستان در چین کمی بیرحم است. تحمل درجه حرارت بالا و رطوبت شدید برای بسیاری از گردشگران سخت است. البته در مناطق شمال شرقی چین دمای هوا متعادلتر (۲۱ درجه سانتیگراد) است. پس اگر تصمیم دارید در تابستان به چین سفر کنید شهرهایی مثل هاربین و هانان گزینههای مناسبی برای سفر تابستانی هستند.
پاییز هم مثل بهار یکی از زیباترین فصلهای سال در چین و زمانی عالی برای سفر به چین است. برگهای نارنجی و قرمز درختان و هوای معتدل سفر به چین را لذتبخش میکنند.
زمستان میتواند در مناطق خاصی از چین به طرز عجیبی سرد باشد. اگر قصد سفری واقعا زمستانی را دارید هاربین مکانی مناسب است. این شهر در زمستان به تفرجگاه زمستانی تبدیل میشود. دمای هوا به منفی هفت درجه سانتیگراد میرسد و گردشگران میتوانند جشنوارههای مجسمه های یخی و برفی را در این شهر ببینند. اگر جزو گردشگرانی هستید که سرمای زیاد را دوست ندارید، شانگهای، گوانژو و هاینان کمی گرمتر و آفتابی هستند.
پس کی به چین سفر کنیم؟
بهترین آب و هوای چین در بهار (مارس تا ماه مه) و پاییز (اواخر سپتامبر تا اوایل نوامبر) است اما نرخ هتل و بلیطها در این زمان بیشتر است. در این دو فصل میتوانید همه جای چین بگردید.
اما اگر با انگیزههای خاصی قصد سفر به چین را دارید بحث فرق میکند. اگر دوست دارید جشنواره مجسمههای یخی چین را ببینید برنامه سفر به چین را برای زمستان بچینید. برای دیدن شکوفههای درههای شانگری لا، بهار باید به چین رفت و پاییز زمان مناسبی برای سفر به چین برای دیدن کوچ پرندههای به دریاچه ناپاهایی است.
اگر از شلوغی فراری هستید سه زمان را برای سفر به چین انتخاب نکنید. سال نو چینی (جشنواره بهاره در بهمن ماه) تعطیلات رسمی چین هفته اول ماه مه (۱۱ تا ۱۷ اردیبهشت) و روز ملی چین هفته اول اکتبر (۹ تا ۱۶ مهر)
هزینه سفر در چین
هزینه سفر هم یکی از مهمترین دغدغهها پیش از هر اقدامی برای رفتن به چین است. بیایید کمی هزینههای این سفر را سبک و سنگین کنیم.
واحد پول چین را بشناسید
رنمینبی renminbi یوآن، ارز رسمی کشور چین است کخ یکای اصلی آن هم یوآن است. رنمینبی به معنی پول رایج مردم است. جالب است بدانید که یوآن یکای حساب و رنمینبی ارز واقعی است.
اگر قصد سفر به چین را دارید بهترین ارزی که می توانید با خود ببرید، یوآن است. البته برای پرداخت هزینهها در هتلها و مراکز بزرگ در سفر به چین میتوانید از کارتهای اعتباری استفاده کنید. بیشتر ارزها و چکهای مسافرتی به راحتی نقد میشوند. دستگاههای خودپرداز به طور گستردهای در سفر به چین در دسترس هستند.
(تمام هزینههای مطرح شده در این مطلب بر مبنای قیمت یوآن در دی ماه ۱۳۹۸ است.)
هزینه اقامت در سفر به چین
هزینههای اسکان در چین برای خوابگاههای ۸ تا ۱۰ تخته از ۳۰ یوآن (۵۷۰۰۰ تومان) برای شهرهای کوچک تا ۸۵ یوآن (۱۶۱۵۰۰ تومان) برای شهرهای بزرگ متغییر است. اگر در سفر به چین قصد اقامت در اتاق خصوصی در هاستل را دارید حدود ۱۱۰ یوآن (۲۰۹۰۰۰ تومان) باید هزینه کنید. هاستلهای چین مجهز هستند و امکاناتی مانند وای فای، گرمایش و سرمایش خوب، پتو، سرویس بهداشتی مناسب و… را دارند.
اگر قصد اقامت در هتلهای اقتصادی را دارید برای هر شب ۷۵ یوآن (۱۴۲۵۰۰ تومان) هزینه باید پرداخت کنید. امکانات این هتلها در حد معمول است و در کنار این امکانات و یک صبحانه چینی شامل انواع کوفتهها برنجی و گوشت، سبزیجات، هم سرو میکنند. قیمت هتلهای لوکس از شبی ۱۷۵ (۳۳۲۵۰۰ تومان) یوآن تا ۷۵۰ یوآن (۱۴۲۵۰۰۰ تومان) تغییر میکند.
هزینه غذا در سفر به چین
غذا معمولا در چین زیاد گران نیستند. فروشندههای خیابانی انواع غذاها (رشته فرنگی، برنج، نان و گوشت، سوپ و …) با قیمتهای ۷ تا ۱۴ یوآن (۱۳۳۰۰ تا ۲۶۶۰۰ تومان) را میفروشند. یک وعده غذای کامل در رستوران بین ۱۵ تا ۵۴ یوآن (۲۸۵۰۰ تا ۱۰۲۶۰۰ تومان) هزینه دارد و یک کاسه برنج چهار یوآن (۷۶۰۰ تومان) است. اگر غذاهای محلی چینی را بخورید کمتر از ۷۰ یوآن (۱۳۳۰۰۰ تومان) در روز هزینه برای غذایتان لازم دارید.
غذاهای غربی قیمتی بالاتر دارند. یک وعده فست فود یا یک ساندویچ حدود ۴۰ یوآن (۷۶۰۰۰ تومان) هزینه خواهد داشت. حالا اینکه چه مقدار برای غذا در سفر به چین هزینه کنید بستگی به خودتان دارد.
هزینه تفریحات و دیدنیها در سفر به چین
گشت و گذار در سفر به چین هم ارزان است. بهعنوان مثال هزینه ورود به شهر ممنوعه در فصلهای پربازدید ۶۰ یوآن (۱۱۴۰۰۰ تومان) و در فصلهای سرد و غیرگردشگری ۴۰ یوآن (۷۶۰۰۰ تومان) است. دیوار چین ۴۵ یوآن (۸۵۵۰۰ تومان) ورودی دارد و ورودی بسیاری از معابد و مکانهای تفریحی تا ۲۰ یوآن (۳۸۰۰۰ تومان) هزینه خواهند داشت.
بازدید از طبیعت چین کمی گرانتر خواهد بود. بازدید از کوه برفی Dragon حدود ۲۰۰ یوآن (۳۸۰۰۰۰ تومان) هزینه دارد. برای دیدن دره Jiuzhai تورهای وجود دارند که ۲۰۰ یوآن (۳۸۰۰۰۰ تومان) هزینه دارند. گشت و گذار در کوههای وویی در فوجیان ۱۴۰ یوآن (۲۶۶۰۰۰ تومان) و کوهستان زرد ۱۹۰ یوآن (۳۶۱۰۰۰ تومان) هزینه خواهند داشت.
هزینه حمل و نقل در سفر به چین
اتوبوسها محبوبترین راه برای سفر هستند و معمولاً بین یک تا سه یوآن (۱۹۰۰ تا ۵۷۰۰ تومان) در سفرهای داخل شهری هزینه دارند.
هزینه تاکسی ۱۰ یوآن (۱۹۰۰۰ تومان و به ازای هر یک کیلومتر ۳/۲ یوآن (۴۳۷۰ تومان) به مبلغ اضافه میگردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۳۵ یوآن (۶۶۵۰۰ تومان) باید پرداخت نمایید.
برای سفرهای بینشهری هزینه اتوبوسها بسته به مسیر متغییر خواهند بود. ولی به طور کل نسبت به قطارها ارزانتر هستند. سفر از پکن به تیانجین حدود ۸۰ یوآن (۱۵۲۰۰۰ تومان) و از شانگهای چین به هانگژو ۱۲۰ یوآن (۲۲۸۰۰۰ تومان) هزینه خواهد داشت.
برای مسافتهای طولانی قطار گزینه مناسبتری است. قیمت بلیط قطارهای پرسرعت کلاس دو از پکن به شانگهای چین ۵۵۵ یوآن (۱۰۵۴۵۰۰ تومان) و کلاس یک حدود ۹۳۵ یوآن (۱۷۷۶۵۰۰ تومان) و برای صندلی ویژه ۱۸۰۰ یوآن (۳۴۲۰۰۰۰ تومان) است. قطارهای معمولی برای همین مسیر هزینه ۱۸۰ تا ۵۲۵ یوآن (۳۴۲۰۰۰ تا ۹۹۷۵۰۰ تومان) دریافت خواهند کرد. اما در نظر داشته باشید که ۲۲ ساعت در راه خواهید بود.
هواپیما هم گزینه مناسبی در سفرهای بینشهری در چین است. ۳۰ شرکت هواپیمایی در سیستم داخلی چین فعالیت دارند. قیمتها بسته به کلاس پرواز متغییر است. بلیط رفت و برگشت پرواز دو ساعته از پکن به شانگهای ۱۱۵۰ یوآن (۲۱۸۵۰۰۰ تومان) و از پکن تا هنگ کنگ که کمتر از چهار ساعت طول میکشد ۹۰۰ یوآن (۱۷۱۰۰۰۰ تومان) هزینه دارند.
شهرهای بزرگ چین را بشناسید
چین پر از آدم است. این کشور نخستین کشور در جهان است که جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را به خود دید. شاید تعجب کنید ولی تنها ۱۵ شهر چین ۲۶۰ میلیون نفر از کل جمعیت چینیها را در خود جای دادهاند. شهرهای پکن، شنژن، ووهان، چنگدو، تیانجین، هانگزو، شیان، چانگژو، شانتو، نانجینگ، جینان و هاربین جمعیتی برابر با جمعیت کل ایالات متحده آمریکا منهای کالیفرنیا و نیویورک دارند. در ادامه با بعضی از این شهرها آشنا میشوید.
شانگهای
شانگهای چین بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون نفر جمعیت دارد. تنها کافی است به برجها و آسمانخراشهای سر به فلک کشیده این شهر نگاه کنید تا متوجه عظمت آن شوید. این شهر یکی از مهمترین بنادر چین بهحساب میآید. به علت شباهتی که شانگهای چین به نیویورک دارد، به آن نیویورک شرق هم میگویند. شانگهای چین توسط رودخانه هانگپو (Huangpu) به دو بخش تقسیم میشود. پوکسی (Puxi) در غرب رودخانه بخش قدیمیتر شهر است و پودونگ در شرق رودخانه از ۱۹۸۰ به بعد توسعه یافته و جدیدترین بخش شانگهای چین است.
شانگهای یکی از نخستین بندرهای چین بوده و در طول دو جنگ جهانی سابقه استعمار را تجربه کرد و پناهگاهی برای پناهندگان روسی و یهودی در این جنگها بود. و امروزه میتوانید تاریخ را در این شهر جستجو کنید.
شانگهای چین بهشتی برای خرید است. مناطق مختلفی در این شهر وجود دارند که ارزش دیدن و خرید کردن را دارند. خیابان نانجینگ و هوآوی محلی برای خرید لوکس هستند و در بخش قدیمی شهر بازارهای سنتی خرید را لذتبخش میکنند.
گوانگژو
شهر گوانگژو یکی از بزرگترین شهرهای چین، در استان گوانگدونگ در جنوب چین و قطب صنعتی شلوغی است که حدود ۲۵ میلیون نفر در آن زندگی میکنند. گوانگژو درست در مرز هنگ کنگ قرار دارد و از شهرهای مهم گردشگری در چین است. معبد شش درخت انجیر، مسجد هواشن ، رود پرل، برج کانتون، ورزشگاه المپیک گوانگدونگ و پارک لیوهوها از جذابیتهای گوانگژو در سفر به چین هستند.
پکن
پکن مهمترین و اصلیترین شهر چین و پایتخت چین است. این کلان شهر با ۲۴ میلیون نفر جمعیت شهری است که چین با آن شناخته میشود. این شهر پر از دود با سابقه تاریخی که دارد رویای هر گردشگری در سفر به چین است. دیوار چین، میدان تیانانمن از خاصترین مکانهای دیدنی در سفر به چین هستند.
شنژن
شنژن با بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت از مدرنترین شهرهای چین است. شنژن پیشرفت بسیاری در صنعت داشته که سبب شهرت این شهر شده است. شنژن از مناطق آزاد تجاری موفق در چین و از اهمیت بازرگانی زیادی برخوردار است. از محبوبترین دیدنیهای شنژن پارک لیان هواشان شنژن، پارک ملی کوه ووتانگ، روستای نقاشان رنگ روغن دافن، دهکده فرهنگ بومی چین، پارک لیچی، دریاچه پری و باغ گیاه شناسی شنژن و پارک پنجره جهان را نام برد.
ووهان
ووهان بعد از شانگهای، مسکو، پکن و لندن، پنجمین شهر بزرگ دنیاست. به واسطه وسعت شبکه حمل و نقل عمومی در این شهر، گاهی اوقات از ووهان با نام شیکاگوی چین یاد میشود. این شهر بندری وسیع با ۱۹ میلیون جمعیت از شهرهای پرجمعیت چین است. در سفر به چین بازدید از دریاچه شرقی (بزرگترین دریاچه شهری چین) معبد گوئیان، پارک دهکده شادی، برج جرثقیل زرد، یادبود قیام ووچانگ، اولین پل رودخانه یانگ تسه و خیابان جیکینگ را فراموش نکنید.
چنگدو
چنگدو مهمترین مرکز تجاری در جنوب غربی چین در استان سیچوان چین و از شهرهای چین با جمعیت بالای ۱۸ میلیون نفر است. چنگدو همان اندازه که برای تجار اهیت دارد برای گردشگران هم جذابیتهای خود را دارد. در سفر به چین حتما از غذاهای تند سیچوان بچشید. چنگدو پایتخت پاندای چین هم هست. مرکز تحقیقاتی پاندای بزرگ در بیرون شهر چنگدو قرار گرفته که بد نیست در سفر به چین به آنجا سر بزنید و این موجود زیبا را از نزدیک ببینید.
چونگ کینگ
چونگ کینگ قبلا دهکده و مزارع بود اما امروز به یکی از پرجمعیتترین شهرهای چین تبدیل شده است که از آن با عنوان دهکده جهانی یاد میکنند. بسیاری از میلیونها نفری که امروزه در آسمان خراشهای چونگ کینگ زندگی میکنند، کمتر از یک دهه قبل در مزارع ساکن بودند. چونگ کینگ را با نام “شهر کوه” میشناسند، زمینهای آن همانند کوهها ناهموار است. شهر ارواح فنگ دو، معبد شیبائوژی، دهکده سیکیکو، پارک ملی زمین شناسی والونگ کارست و … از دیدنیهای چونگ کینگ در سفر به چین هستند.
دیدنیهای سفر به چین
حالا نوبت به دیدنیهای چین میرسد. دیدنیهایی که تا حد زیادی عجیب و خاص هستند.
شهر ممنوعه
شهر ممنوعه امروزه به یکی از جاذبههای اصلی سفر به چین تبدیل شده است و سالانه بیشتر از ۱۴ میلیون گردشگر از آن دیدن میکنند. این شهر جزء آثار جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از پنج کاخ مهم تاریخی جهان را در خود جای داده است. اما چه چیزی باعث این همه جذابیت در این شهر شده است؟ چرا به آن شهر ممنوعه گفته میشود؟
این شهر به مدت ۵۰۰ سال محل زندگی و فرمانروایی پادشاهان چینی بود و تا قبل از جمع شدن سلسله پادشاهی چین، جز خاندان سلطنتی و پادشاه، کسی حق ورود به آن را نداشت و به همین علت به شهر ممنوعه معروف شده است. در شهر ممنوعه سه کاخ قدیمی وجود دارد که یکی از آنها بزرگترین کاخ تاریخی جهان و دو کاخ دیگر نیز با معماری ویژهای که دارند، سبب جذب توریستهای خارجی میشوند. این کاخها به نامهای قصر تایهه، قصر جونهه و قصر بایو معروفند. در شهر ممنوعه، بیش از ده هزار اتاق وجود دارد که ۹۹۹۹ اتاق آن مملو از صنایع دستی چینی است. این اتاقها در ۹۸۰ ساختمان چوبی بزرگ جای گرفته اند و در گذشته مورد استفاده درباریان شاه بودند. شهر ممنوعه در سال ۱۴۰۶ ساخته شد و تا قبل از فروپاشی سلسله پادشاهی ۲۴ پادشاه در آن سلطنت کردند.
کاخ تابستانی
کاخ تابستانی پکن در سال ۱۷۵۰ با سبک معاری ساده ولی زیبا ساخته شد. این کاخ با مساحت ۷۰۰۰۰ مترمربع ۳۰۰۰ خانه را در خود جای داده است. در سفر به چین امکان بازدید از کل ساختمانهای این مجموعه ممکن نیست اما بیشتر قسمتهای آن برای بازدید عموم در دسترس است. شاید لازم باشد برای دیدن کل مجموعه یک روز وقت صرف کنید. معابد، باغها، ساختمانها و آبراههای زیبایی در این کاخ وجود دارند که باید آنها را ببینید تا زیبایی آنها را درک کنید.
بخشهای مختلف این مجموعه به صورت طبیعی تقسیمبندی شدهاند و هر بخش برای منظور خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. بخش عمومی شامل چهار منطقه اصلی زیبا است.
محوطه دربار که به سبک شهر ممنوعه طراحی شده و برای امور اجرایی مورد استفاده قرار میگرفت. ساختمانهای اصلی این بخش، «دروازه کاخ شرقی»، تالار «سخاوت و طول عمر»، تالار «پرهیزکاری و هماهنگی» و تالار «طول عمر لذتبخش» هستند. محوطه جلویی تپه، برج بخور بودایی است که بهعنوان پرستشگاه بوداییها شهرت دارد. محوطه دریاچه و پشت تپه مناظر شگفتانگیزی از طبیعت و معماری را جلو چشمان شما به نمایش میگذارد. قایقسواری روی دریاچه کونمینگ، بازدید از تپه طول عمر و گالری لانگ و راهروی لانگ که بلندترین راهروی جهان است، از جاذبههای دیگر این مجموعه تابستانی در سفر به چین است.
دیوار بزرگ چین
یکی از سمبلهای چین، دیوار بزرگ چین با طول ۵ هزار کیلومتر است. این شاهکار بزرگ و بسیار تاثیرگذار معماری دفاعی عهد باستان، بهعنوان معروفترین و بزرگترین جاذبههای گردشگری سفر به چین محسوب میشود. زیبایی و معماری ویژه این بنا باعث شده که دیوار چین در میان عجایب هفت گانه جهان قرار بگیرد و در لیست اماکن تاریخی یونسکو ثبت شود. داستانهای اساطیری چین را میتوانید روی سنگ نگارههای بخشهای مختلف دیوار ببینید. معروفترین این سنگ نگارهها نقش زنی به نام منگ جیانگو است، شوهر وی یکی از کارگران ساخت دیوار چین بود.
علت ساخت این دیوار محافظت و مقابله با حملات دشمن از سمت شمال کشور بود. دیوار چین دارای چندین برج نگهبانی (برج آتش) برای حفاظت و نگهداری از کشوراست که در فواصل ۵۰۰ متری از یکدیگر ساخته شده اند.
لشگر سفالین (تراکوتا)
در سال ۱۹۷۴ کشاورزان چینی در حال کندن چاه بودند که با یکی از بزرگترین اکتشافات باستانشناسی جهان یعنی لشگر سفالین چین روبه رو شدند. این لشگر دو هزار سال در زیر زمین مدفون بود. این مجموعه باستانی شامل مجسمه هشت هزار سرباز با جزییات کامل و دقیق در اندازه سربازان واقعی است و نشان دهنده سپاهی است که در جنگ پیروز شدهاند. گفته میشود اولین امپراتور چین برای اینکه بتواند در دنیای دیگر هم فرمانروایی کند، تمام سفالگران و مجسمهسازان آن زمان چین را به خدمت گرفت. وی به آنها دستور داد هزاران مجسمه سرباز سفالی را بسازند تا با ارتشی سفالی به سرزمین مردگان برود. چون باور داشت که این ارتش پس از مرگ هم از او محافظت خواهد کرد. این مجسمهها در سال ۱۹۸۷ به میراث فرهنگی جهانی تبدیل شدند و امروزه بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای توریستی در سفر به چین بهحساب میآید.
کوهستان زرد
کوههای زرد از معروفترین قلههای چین و یکی از سه پارک ملی خوب این کشور است. طلوع خورشید، دنیایی از ابر، صخرههایی با اشکال عجیب و غریب، درختان کاج پر پیچ و تاب و چشمههای آب گرم جاذبههای معروف کوهستان زرد در سفر به چین هستند.
پارک جنگلی ژانگ جیاجی Zhangjiajie
پارک ملی ژانگ جیاجی به وسعت حدود ۱۳۰ کیلومتر مربع در ۳۲ کیلومتری حومه شمالی شهر چانگ ژیاژیه قرار دارد . در سال ۱۹۹۲ توسط سازمان یونسکو بهعنوان منطقه باستانی و تاریخی ثبت شد و در سال ۲۰۰۴ بهعنوان ژئوپارک جهانی معرفی شد و یکی از جاذبههای گردشگری سفر به چین است. شهرت این پارک به دلیل ستونهای صخرهای بلندی است که اولین فیلم مشهور سه بعدی سینمایی به نام آواتار (۲۰۱۲) در آن فیلمبرداری شد.
این جنگل یک منبع غنی عرضه اکسیژن است و در کنار آن موزه فرهنگی و مذهبی مردم بومی نیز هست. کوهستان یوآن ژیاژیه واقع در بخش شمال پارک جنگلی ملی چانگ ژیاژیه کوههای شیبدار، ستونهای سنگی عجیب و غریب و درههای عمیق دیدنی دارد که صحنههای فیلم آواتار نیز مربوط به این کوهستان است. مسیرهای پیادهروی شیشهای در اطراف قله کوه تیامن برای گردشگرانی که ترس از ارتفاع ندارند بسیار جذاب است. این مسیر هفتاد متری با شیشه به ضخامت ۶ سانتیمتر ساخته شده است. جاده تونتیان یا جاده ۹۹ پیچ، یک بزرگراه ۱۱ کیلومتری است که در کوهستان یوآن ژیاژیه قرار دارد و یکی از شیبدارترین مارپیچها در جهان است. ستون جنوبی آسمان با ارتفاع ۱۰۷۴ متر از سطح دریا یکی از سه هزار صخره کوهستان یوآن ژیاژیه است.
میدان تیانانمن Tiananmen
این میدان را بدون شک در فیلمها و سریالهای تلویزیونی دیدهاید ولی تا وقتی در وسط این میدان مربعی نایستید تصور بزرگی و اهمیت تاریخی آن برایتان مشکل خواهد بود. این میدان مرکز اجتماعات مردم چین، بنای یادبود قهرمان چینی، موزه ملی و مقبره مائو زودونگ است.
اگر زمان دارید بازدید از جنگل سنگی، زمین رنگارنگ و شهر قدیمی لیجیانگ یون نان، کوه اِمی و بودای غولپیکر چین، منطقه ساحلی باند و منطقه حفاظت شده پاندای عظیمالجثه در نزدیکی چِنگدو، معبد بهشت و خیابان وانگ فوجینگ در پکن، منطقه هوآنگ لونگ در شانگهای، ییلاقات کلاسیک چینی در گویلین و کوههای رنگی ژانگی دانکسیا را برنامه سفر به چین خود قرار دهید.
غذاهای چینی
در طول زمانی که در چین هستید غذاهای چینی را از دست ندهید. شاید گفتن این مساله شما را ناخودآگاه یاد غذاهای عجیب و غریب چینی بندازد ولی باید بدانید در چین غذاهای خوشمزهای وجود دارند که با ذائقه ما هم سازگار است. معروفترین غذاهای چین، اردک پکنی، خوراک گل کلم پخته شده در ظروف سنگی، جیان بینگ (Jian Bing)، ریشه گل نیلوفر، کونگ پائو چیکن، ماپو توفو، سوپ و سوپ گوشت و نودل، دامپلینگ، کلوچههای چینی، لقمه پیچهای بهاری و چو مین هستند. در مدت تور چین خود حداقل یکی از آنها را امتحان کنید. این نکته را هم بهعنوان توصیه قبول کنید که اگر خوردن با چاپستیک (چوب غذا خوری) برایتان سخت است حتماً قاشق همراه خود ببرید.
سوغات چین
در سفر به چین میتوانید سوغاتیهای مختلفی بخرید. انواع چای چینی، نقاشیهای چینی، خطاطی، گرههای چینی، چاپستیک، تذهیب، یشم، قلاب دوزی و ابریشم همگی هدایای خوبی هستند که میتوانید بهعنوان یادگاری و سوغات از سفر به چین با خود بیاورید.
نکات مهم در سفر به چین
- چین کشوری با نظارت بسیار شدید است به همین دلیل جرم جنایت در آن بسیار کم است. با این حال نکات ایمنی را رعایت کنید.
- جیببری گاهگاهی اتفاق میافتد. در سفر به چین بهخصوص مناطق شلوغ، اشیا باارزش خود را در جیبهای ناامن خود قرار ندهید.
- بهداشت را در چین رعایت کنید. قبل از خوردن غذاهای خیابانی حتما دستان خود را ضدعفونی کنید.
- ممکن است بهعنوان گردشگر قیمتها را بالاتر از حد معمول به شما بگویند. قبل از خرید از چندجا پرسوجو کنید.
- در چین درمورد سیاست صحب نکنید. معمولا بحثهای سیاسی به صورت آنلاین کنترل میشوند.
- از تاکسیهای غیرقانونی استفاده نکنید، تاکسیهای مارکدار معتبرتر از همه هستند.
- به طرز لباس پوشیدنتان دقت کنید. بهخصوص خانومها در زمان بازدید از معابد در سفر به چین شانههای و دستهای خود را بپوشانند و دامن کوتاه نپوشند.
- قبل از گرفتن عکس از کسی، اجازه بخواهید. عکاسی اغلب در فرودگاهها، موزهها و تأسیسات نظامی ممنوع است.
- از بلند حرف زدن و اشاره به دیگران به شدت پرهیز کنید. چینیها از این کار بسیار بیزار هستند.
- دائما نقشه کشور چین را در دست نگیرید؛ با اینکار به دزدان نشان میدهید که گردشگر هستید.
- آدرس سفارت و کنسولگری را حتما همراه داشته باشید.
- از توهین به پرچم کشور، مقدسات و افراد مهم چینی اکیدا خودداری کنید.
- حتما گوگل ترنسلیت در اختیار داشته باشید چرا که چینیهای کمی هستند که انگلیسی بلد هستند.
- برای گرفتن تاکسی هم میتوانید نرم افزار DiDi را نصب کنید. نحوه کار آن مانند اپلیکیشنهای تاکسیهای آنلاین خودمان است.
- ضمنا انعام دادن در چین چندان متداول نیست.
سفری به دل شگفتیها
اگرچه چین از کشور ما فاصله قابلتوجهی دارد و به علت مسافت زیاد بین برخی شهرها، ممکن است هزینه سفرتان زیاد شود، اما مطمئن باشید، تحمل هزینهها و سختیها ارزشش را دارد. سفر به چین دریچههای جدیدی از دنیا را به روی شما میگشاید. شگفتیهای طبیعی و تاریخی این کشور در کنار تفاوتهای فرهنگی، سفری جذاب و خاص را برای شما تضمین خواهد کرد.