کاخ مرمر رامسر

کاخ مرمر رامسر، جلوه‌ای از شکوه و تاریخ ایران

بازدید از کاخی مجلل و قدیمی

شمال مقصد محبوب همه ما گردشگران ایرانی است و در این مقصد اسم رامسر، عروس شهرهای شمالی، به گوش همه ما آشناست. شما رامسر را به چه می‌شناسید؟ به کوه‌های یک دست سبز و بکر؟ به دریای فیروزه‌ای و بی‌انتها؟ به سواحل پرشور یا به خیابان‌های زیبا؟

همه این خصیصه‌ها درباره رامسر درست است، اما این بار در مجله علی بابا می‌خواهیم سراغ یکی دیگر از شگفتی‌های رامسر برویم، کاخ مرمر رامسر.

کاخ موزه رامسر که از آثار حیرت‌انگیز و تاریخی کشورمان است، از جاهای دیدنی رامسر محسوب می‌شود و در مرکز شهر قرار دارد. این کاخ متعلق به دوره پهلوی است و با باغی زیبا، معماری و تزیینات چشمگیر و موزه‌های مختلف دل گردشگران رامسر را برده است.

آدرس کاخ مرمر رامسر کجاست؟
مازندران، رامسر، خیابان شهید رجایی، جنب هتل رامسر، پردیس موزه‌ای رامسر
ساعت بازدید کاخ مرمر رامسر چگونه است؟
همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب
چند موزه در کاخ مرمر رامسر وجود دارد؟
علاوه بر خود کاخ مرمر، سه موزه دیگر شامل حمام قدیم، موزه بین‌المللی عاج و موزه مردم‌شناسی در کاخ مرمر قرار دارد.
برای بازدید از کاخ مرمر رامسر باید ورودی پرداخت کرد؟
بله، طبق آخرین اطلاعات (مهر ۱۴۰۳) بها بلیط برای ایرانیان ۱۲۴ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰ هزار تومان است.
بهترین زمان برای بازدید از کاخ مرمر رامسر چه زمانی است؟
بهار و اوایل پاییز به لحاظ آب‌وهوایی بهترین زمان‌ها برای بازدید از کاخ مرمر رامسر هستند.

مشخصات کاخ موزه رامسر

کاخ موزه رامسر به دستور رضا شاه پهلوی در سال ۱۳۱۲ شمسی ساخته شد تا استراحتگاهی ویژه باشد. کاخ موزه مرمر در میان باغی به مساحت ۶ هکتار قرار دارد و با ظاهری تمام سفید و ساخته‌شده از سنگ مرمر در میان سرسبزی‌های رامسر می‌درخشد.

کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

کاخ موزه رامسر شامل بنای اصلی و پنج عمارت دیگر است که برخی از آن‌ها امروز به موزه تبدیل شده‌اند. تزیینات بنا یکی از دلایل گردشگران برای بازدید از کاخ موزه مرمر است؛ تزییناتی مثل سنگ مرمرهای حجاری‌شده، چوب‌های منبت‌‌کاری‌شده و گچ‌بری‌های هنرمندانه.

کاخ موزه رامسر

عکس از: سایت Google maps

اکثر وسایل و لوازم موجود در کاخ به قوت خود باقی هستند و هنوز امکان استفاده را دارند. بیشتر این لوازم اروپایی هستند و به دست هنرمندان خارجی ساخته شده‌اند؛ به‌عنوان‌مثال، مبلمان فرانسوی که نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد.

باید به شما بگوییم کاخ موزه رامسر ارزش چند بار دیدن را دارد. پس در سفرهای بعدی خود به رامسر علاوه بر گشت‌وگذار میان سواحل و درختان شهر، در کوچه‌های تاریخ هم قدم بزنید.

کاخ مرمر رامسر کجاست؟

مازندران، رامسر، خیابان شهید رجایی، رو‌بروی پارک ملی، جنب هتل قدیم

لوکیشن کاخ مرمر رامسر روی گوگل مپ

کاخ مرمر رامسر کجاست؟

عکس از: سایت Google maps

مسیر دسترسی به کاخ مرمر رامسر

کاخ مرمر رامسر به دلیل قرارگیری در قلب شهر بسیار خوش‌مسیر است. برای رسیدن به این کاخ راه‌های مختلفی دارید. با ماشین شخصی از مرکز شهر تا کاخ، ۸ دقیقه‌ فاصله دارید. کافیست خودتان را به بخش جنوبی بلوار معلم برسانید.

فاصله کاخ مرمر تا تهران

عکس از: سایت Google maps

به‌علاوه در اکثر نقاط شهر تاکسی‌های خطی به مقصد میدان انقلاب وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به میدان انقلاب بروید و با یک پیاد‌ه‌روی‌ کوتاه به کاخ موزه رامسر برسید.

  • فاصله کاخ مرمر رامسر تا مرکز شهر حدود ۳ کیلومتر (۸ دقیقه) است.
  • فاصله کاخ مرمر رامسر تا ساری حدود ۲۵۲ کیلومتر (۵ ساعت) است.
  • فاصله کاخ مرمر رامسر تا نوشهر حدود ۸۸ کیلومتر (۲ ساعت) است.
فاصله نوشهر تا کاخ مرمر

عکس از: سایت Wikimedia

  • فاصله کاخ مرمر رامسر تا تهران حدود ۲۱۸ کیلومتر (۴ ساعت و ۳۰ دقیقه) است.
  • فاصله کاخ مرمر رامسر تا رشت حدود ۱۱۷ کیلومتر (۲ ساعت و ۱۵ دقیقه) است.

بهترین زمان بازدید از کاخ مرمر رامسر

بهار و اوایل پاییز به لحاظ آب‌وهوایی بهترین زمان‌ها برای بازدید از کاخ موزه مرمر رامسر است. در فصل بهار که طبیعت در حال روییدن است، هوا مطلوب و مناظر در زیباترین حالت خود قرار دارند. رطوبت و گرما هنوز به اوج خود نرسیده و می‌توانید در هوای مطبوع به گشت‌وگذار بپردازید.

بهترین زمان رفتن به کاخ مرمر

عکس از: سایت Google maps

اوایل پاییز هم طبیعت زیبای رامسر رنگارنگ می‌شود و هوای بارانی و ترکیب آن با مه بسیار رویایی است. در اوایل پاییز بارش‌ها خیلی زیاد نیست، هوا هنوز خیلی سرد نشده و مهم‌تر از همه به دلیل شروع مدارس شهر و کاخ موزه خلوت است. همه این‌ها باعث می‌شود یکی از زمان‌های طلایی برای بازدید از کاخ مرمر رامسر، اوایل پاییز باشد.

ساعات بازدید کاخ مرمر

عکس از: سایت Google maps

تعطیلات، به‌ویژه عید نوروز به دلیل شلوغی زیاد، تابستان به دلیل گرما و رطوبت هوا و زمستان به دلیل سرما و بارش‌‌ فراوان زمان‌های مناسبی برای بازدید از کاخ موزه رامسر نیستند.

تاریخچه کاخ مرمر رامسر

قصه این کاخ تماشایی از جایی آغاز شد که رضا شاه تصمیم گرفت استراحتگاهی در رامسر برای اعضای خاندان بسازد. این تصمیم در سال ۱۳۱۲ اجرایی شد و طرحش بعد از ۴ سال به ثمر نشست.

تاریخچه کاخ

عکس از: سایت Google maps

اما خود رضا شاه فرصت زیادی برای استفاده از کاخ مرمر رامسر پیدا نکرد و کاخ تنها ۴ سال از او میزبانی کرد. بعد از او، کاخ به پسر و جانشینش یعنی محمدرضا شاه رسید. محمدرضا شاه هم به سهم خود تغییراتی جزئی در کاخ ایجاد و تا سال ۱۳۵۷ هر از چند گاهی برای استراحت از آن استفاده کرد.

سال ساخت کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

در همین سال‌ها محمدرضا شاه کاخ را به همکلاسی قدیمی‌اش، ارنست پرون، داد تا در آن اقامت داشته باشد. ارنست هم تجارب و دانشی را که از باغداری مدرن داشت، در محوطه کاخ به کار گرفت و تحولاتی جذاب و مهم را به وجود آورد؛ مثل کاشت درختان مرکبات اصلاح‌شده و گونه‌های گیاهی کمیاب. در این دوران کاخ مرمر رامسر میزبان کنفرانس‌ها و جلسات مختلف سیاسی هم بود.

تاریخ ساخت کاخ مرمر در رامسر

عکس از: سایت Melk-ramsar

بعد از انقلاب ۱۳۵۷، مدیریت کاخ مرمر رامسر به بنیاد مستضعفان داده شد. در سال ۱۳۵۸ به مدت ۴۵ روز کاخ پذیرای حضور عموم بود و بعد از آن تا ۲۱ سال درهای آن بسته شد. سرانجام در سال ۱۳۷۹ درهای کاخ مجددا به روی عموم باز شد. جالب است بدانید این کاخ در سال ۱۳۷۸ وارد فهرست آثار ملی هم ایران شد.

melk ramsa ۲ 1

عکس از: سایت Melk-ramsar

از سال ۱۳۷۹ تا به امروز درهای کاخ مرمر رامسر به روی علاقه‌مندان باز است. همچنین پژوهشگران و محققان زیادی در این موزه در حال مطالعه حاشیه دریای خزر هستند، به همین دلیل به موزه تماشاگه خزر هم معروف است.

علت نامگذاری کاخ مرمر رامسر

علت اینکه این کاخ زیبا به کاخ مرمر معروف شد، استفاده معماران و مهندسان آن از سنگ مرمر در ساخت کاخ بود. چهار ستون مرمری و دو ببر مرمری در ایوان کاخ هم با این نام تناسب زیادی دارد.

علت نامگذاری کاخ مرمر

عکس از: سایت Melk-ramsar

معماری کاخ مرمر رامسر

معماری کاخ مرمر رامسر به معنای واقعی در شان یک کاخ سلطنتی است. کاخی با مصالح لوکس، تزیینات اصیل ایرانی، جزییات فراوان و شکوهی بی‌نظیر.

– مصالح به‌کاربرده‌شده

کاخ مرمر با حدود ۶۰۰ مترمربع بنا با دو نوع سنگ مرمر ساخته شده است. سنگ مرمری شیری‌رنگ که از تربت حیدریه به رامسر آورده شده و می‌توانید آن را در نما و چهار ستون ورودی ببینید.

مصالح باغ مرمر رامسر

عکس از: سایت Tasnimnews

دیگری سنگ مرمری خاص با رنگ سفید و رگه‌های سرخ که می‌توانید آن را در کف و برخی از نقاط خاص کاخ تماشا کنید. مدل دوم را در سایر مکان‌های مهم و مذهبی مثل حرم امام رضا (ع) هم وجود دارد و از مشهد به رامسر منتقل شده است.

– نما و محوطه بیرونی

ایوانی با ۴ ستون حجاری‌شده از جنس سنگ مرمر، اولین چیزی است که هنگام ورود به محوطه کاخ به چشمتان می‌خورد. بعد از آن پلکان ورودی به کاخ را می‎‌بینید که از پایین به بالا عرض آن کم می‌شود. رو‌بروی این تراس، حوضی مانند حوض کاخ‌های تهران وجود دارد که جلوه این باغ را دوچندان کرده است.

نمای بیرونی کاخ موزه رامسر

عکس از: سایت Google maps

اِلمان دیگری که احتمالا چشم شما را به خود خیره می‌کند، دو مجسمه مرمرین از دو ببر مازندران در ورودی جنوبی هستند که در دو سوی پلکان پشت کاخ قرار دارند.

مجسمه های کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

محوطه‌سازی کاخ هم در زمان خود بی‌نظیر بوده و در طراحی آن از قاعده حجاب استفاده شده است. یعنی راه‌های ورود به کاخ شرقی – غربی است و باعث می‌شود نتوانید به صورت مستقیم داخل حیاط را ببینید.

– پلان داخلی

در ابتدای ورود به کاخ موزه رامسر با تالار مرکزی آن مواجه می‌شوید که در دو طرف آن اتاق‌ها و سرویس بهداشتی وجود دارد. از طریق این تالار به دو اتاق بزرگ‌تر می‌رسید. سالن پذیرایی و سالن کنفرانس هم در کاخ طراحی شده است.

کاخ مرمر در رامسر

عکس از: سایت Tasnimnews

در زیر بنای اصلی، زیرزمینی وجود دارد که سقف آن ضدزلزله است، اما بازدید برای عموم آزاد نیست. جالب است بدانید علاوه بر کاخ اصلی، پنج عمارت دیگر شامل عمارت حمام، تاسیسات، انباری، نگهبانی و سرایداری در مجموعه کاخ مرمر رامسر قرار دارد.

کاخ موزه مرمر

عکس از: سایت Google maps

یکی از عمارت‌های جالب که در زمان خود کم‌نظیر بوده، عمارت حمام است که امکاناتی همچون خزینه، سربین، رختکن، حوض با منبع گرمایش از جنس آتش‌خانه داشته است. البته در زمانی که کاخ مرمر رامسر به محمدرضا شاه رسید، حمام دیگری هم در داخل کاخ ساخت.

حمام

عکس از: سایت Google maps

بخش‌های مختلف کاخ مرمر رامسر

کاخ مرمر رامسر بخش‌های مختلفی دارد که به صورت مختصر به هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

– باغ

باغ کاخ موزه رامسر یکی از جذابیت‌های بازدید از کاخ است. این باغ سرسبز و زیبا ۶۰ هزار مترمربع وسعت دارد و زیستگاه گونه‌های گیاهی کمیاب است. از این جهت یکی از باغ‌های گیاه‌شناسی مهم در ایران محسوب می‌شود. اولین نهال مرکبات اصلاح‌شده، گیاهان تزیینی کمیاب و گونه‌های گیاهی که قبل از آن حتی در خاورمیانه نبوده‌ است، در باغ کاخ مرمر رامسر پیدا می‌شود.

باغ کاخ موزه مرمر رامسر

عکس از: سایت YJC

برای مثال گیاه برهنه برای اولین بار در خاورمیانه و دومین بار در آسیا، در این باغ کاشته شده است. این گونه گیاهی با سن ۴۰۰ میلیون ساله، بسیار ارزشمند و قدیمی است و از گونه‌های گیاهی ابتدایی روی کره زمین محسوب می‌شود. گونه گیاهی پسیلتوم نودم هم یکی از دیگر گیاهان کمیاب کاخ موزه رامسر است که تنها در آمریکا و ژاپن وجود دارد.

باغ های کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

از دیگر جذابیت‌های این باغ رویایی و منحصر‌به‌فرد می‌توانیم به باغ بامبو، باغ کیوی، باغچه چای، گل‌گاو‌‌زبان، درختان کاج، سرو و نخل اشاره کنیم.

– حوض

روبروی تراس و ورودی کاخ موزه رامسر، حوضی مدور و آبی‌رنگ قرار دارد که در میان باغ سرسبز کاخ مثل فیروزه می‌درخشد. این حوض جلوه‌ای ویژه به فضای کاخ موزه مرمر داده و حتی در برخی از روزهای سال ماهی خاویار هم در آن وجود دارد. آب این حوض و تمام کاخ از یک چشمه قدیمی تامین می‌شود.

حوض کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

– هال و تالار مرکزی

زمانی که وارد ساختمان کاخ مرمر رامسر می‌شوید، تالار مرکزی را می‌بینید. این تالار در طرفین خود، اتاق‌ها و سالن‌های جانبی دارد. این اتاق‌ها در جهت شرقی غربی ساخته شده‌اند.

– ایوان

ایوان کاخ موزه مرمر یکی دیگر از جذابیت‌های بنا است که با ایستادن روی آن منظره‌ای تماشایی از ترکیب باغ و حوض را دارید. این ایوان از سنگ مرمر ساخته شده و با قلم‌کاری‌های ظریف تزیین شده است.

ایوان کاخ مرمر

عکس از: سایت Google maps

– ستون‌ها

یکی از مشخصه‌های معروف کاخ مرمر رامسر، چهار ستون مرمری مجموعه هستند که در ایوان قرار دارند. این ستون‌ها به دست هنرمندان به شکل سرستون‌های هلنی با طرح گل نیلوفر آبی حجاری شده است. بدنه ستون‌های کاخ هم شکل هشت قوس نیم‌دایره دارد و ارتفاع آن‌ها ۱۰ متر است.

– اتاق‌ها

اتاق‌های کاخ موزه مرمر هم به شکل ویژه با مصالح و تزییناتی سلطنتی ساخته شده‌اند. برای نمونه کف اتاق‌ها پوشیده از تخته و پارکت است که برخی از آن‌ها از جنس سرو آزاد کانادایی، چوب گردو و چوب ملچ و فوفول (بهترین چوب در هند و ایتالیا) هستند.

اتاق های کاخ موزه

عکس از: سایت Google maps

همچنین مهندسان در و پنجره‌های اتاق را از چوب ساخته‌اند و با منبت‌کاری‌های هنرمندانه آن را تزیین کرده‌اند. هر کدام از این اتاق‌ها هم کاربری خاصی داشتند؛ از جمله اتاق کنفرانس، اتاق جلسه و یا اتاق خواب.

– ورودی جنوبی

علاوه بر ورودی اصلی که درباره آن صحبت کردیم (ایوان و ستون‌ها)، کاخ موزه مرمر رامسر یک ورودی جنوبی هم دارد. دو ببر مرمرین معروف کاخ هم در این قسمت قرار دارند. ببرهای مازندران مرمرین از جنس سنگ مرمر تربت حیدریه در دو طرف پلکان نشسته‌اند. این ببرها هنر دست استاد رحیم زاده ارژنگی است.

نمای مرمر کاخ رامسر

عکس از: سایت Wikimedia

– تزیینات و وسایل

تزیینات و وسایل کاخ مرمر رامسر آن بخشی از کاخ هستند که شما بیشترین وقت را به کندوکاو در آن‌ها اختصاص می‌دهید؛ چرا که باشکوه، پرجزییات، ظریف، هنرمندانه و کمیاب هستند. به طور کلی تزیینات کاخ شامل گچ‌بری، مقرنس‌کاری، نقاشی، قلم‌زنی، حجاری و منبت‌کاری می‌شود.

تزیینات کاخ موزه رامسر

عکس از: سایت Google maps

در قسمت سقف ایوان، اتاق‌های اصلی، تالار مرکزی، اطراف شومینه هال و فاصله بین دیوار تا سقف به گچ‌بری‌های ظریف و هنرمندانه مزین شده و نقاشی‌های خلاقانه‌ای از انسان‌ها، گیاهان و حیوانات خواهید دید.

اخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

مهندسان در کف سالن اصلی و اتاق‌‌‌خواب‌ها از چوب نراد روسی استفاده کرده‌اند که در آن سال‌ها این مدل پارکت فقط در آلمان و ایتالیا پیدا می‌شده است. در سالن پذیرایی فرشی پشمی بافته‌شده به دست فرش‌بافان کرمانی قرار دارد که طرح زیبای آن با گل، بوته و ترنج با زمینه سرمه‌ای چشم شما را به خود خیره می‌کند. این فرش ۸۲ متری بزرگ‌ترین فرش مجموعه است.

کاخ موزه مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

اکثر وسایل کاخ موزه رامسر، لوستر و دیوارکوب‌ها، پرده‌ها، گلدان‌های مرمر و مبلمان اثر هنرمندان معروف اروپایی است. بوفه‌های آنتیک، شمعدان‌ها، مجسمه‌های برنزی و مرمری، ظروف و دکوری‌های بلوری، تابلوهای نقاشان معروف، فرش‌های دستباف هنر دست هنرمندان ایرانی و هدایای پادشاهان کشورهای دیگر مثل شمشیر اهدایی از طرف پادشاه تایلند به جمشید آموزگار از دیگر وسایل نفیس کاخ موزه مرمر هستند.

موزه‌های کاخ موزه رامسر

کاخ موزه مرمر رامسر از موزه‌های مختلفی تشکیل شده است که برای آشنایی بیشتر شما با مجموعه، مختصرا به آن‌ها می‌پردازیم.

موزه کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Google maps

– موزه حمام قدیم

موزه حمام قدیم که به موزه رضا شاه هم شهرت دارد، پس از عملیات بازسازی و مرمت در سال ۱۳۹۶ در عمارت حمام در ضلع جنوبی محوطه کاخ افتتاح شد. این حمام تاریخی دو حوضچه دارد که یکی از آن‌ها با آب گرم شده توسط کوره و دیگری با آب گرم طبیعی پر می‌شد. خارج از قسمت حوضچه‌ها سرویس بهداشتی هم قرار دارد.

موزه حمام قدیم

عکس از: سایت Google maps

جالب است بدانید این حمام را شرکت ریبون بلکو آلمان تجهیز کرده است و موظف بوده پشتیبانی در شان کاخ شاه ارائه دهد و تمام مشکلات را در کمترین زمان حل کند. علاوه بر تجهیزات فنی به‌روز آن زمان، تزیینات حمام نیز چشمگیر است. حمام کاخ زیبایی بصری خود را مدیون کاشی‌های زیبای خود است که تا به امروز در برابر سرما و گرما تغییر نکرده‌اند.

کاخ موزه مرمر رامسر

عکس از: سایت Tasnimnews

بعدها محمدرضا شاه سیستم گرمایشی حمام را به‌روز کرد، اما با این حال از آن استفاده نکرد و حمامی در داخل کاخ برای خود ساخت. در هنگام بازدید از حمام، با مجسمه‌هایی مومی روبرو می‌شوید و می‌توانید بخش‌های مختلف و گذر تاریخ را در این حمام ببینید.

– موزه بین‌المللی عاج ایران

اولین و بزرگ‌ترین موزه عاج در جهان همین موزه بین‌المللی عاج در کاخ موزه مرمر رامسر است. این موزه در بنایی که متعلق به همسر رضا شاه، تاج الملوک بوده، برپا شده است و آثار مختلف ساخته شده از عاج را به نمایش می‌گذارد.

موزه بین المللی عاج ایران

عکس از: سایت Google maps

موزه بین‌المللی عاج به شما فرصت آشنایی و تماشای ۳۰۰ اثر ارزشمند از عاج فیل را می‌دهد. این عاج‌ها از اقصی نقاط جهان جمع‌آوری شدند و در ساخت وسایلی مثل صندلی، مبل و میز به کار رفته‌اند. همچنین هنرمندانی از شرق و جنوب‌شرقی آسیا و آفریقا در این موزه آثار مختلفی دارند.

موزه عاج رامسر

عکس از: سایت Google maps

یکی از شگفت‌انگیزترین آن‌ها دکوری‌هایی است که تراش هنرمندانه و ظریفی روی عاج‌ها را به نمایش گذاشته است.

– موزه مردم‌شناسی رامسر

موزه مردم‌شناسی رامسر در نزدیکی موزه بین‌المللی عاج در ساختمانی کوچک قرار دارد. این موزه به همت فردی به نام عیسی خاتمی، از موزه‌داران خصوصی برتر ایران، بنا شده است. در این موزه می‌توانید حدود ۷۰۰ اثر و قطعه مثل ابزار، ادوات و اشیاء فرهنگی را ببینید که هر کدام نماینده و سخنگوی مردم محلی هستند و داستان زندگی آن‌ها را روایت می‌کنند.

موزه مردم شناسی رامسر

عکس از: سایت Wikimedia

امکانات رفاهی کاخ مرمر رامسر

امکانات رفاهی متعددی مثل پارکینگ، سرویس بهداشتی، بازارچه صنایع‌دستی، آلاچیق چوبی برای فروش سوغات، نمازخانه، غرفه عکاسی، شیرینی‌فروشی و کافه و رستوران در محوطه کاخ مرمر رامسر قرار دارند.

جاهای دیدنی نزدیک به کاخ مرمر رامسر

– بلوار معلم

به شما قول می‌دهیم که تا به حال بلواری این چنین زیبا و حیرت‌انگیز مانند بلوار معلم رامسر هیچ جا ندیده‌اید. خبر خوب این است که بلوار معلم از جاهای دیدنی نزدیک به کاخ موزه رامسر است و بعد از تماشای تاریخ، می‌توانید در این بلوار گشتی بزنید. بلوار معلم در دوران قبل انقلاب به بلوار کازینو هم معروف بوده و این لقب بین محلی‌ها هنوز پا برجاست.

بلوار کازینوی رامسر

عکس از: سایت Google maps

بلوار معلم مثل یک پل دریا را به کوه و جنگل وصل می‌کند. در بخش شمالی بلوار، هتل قدیم و باغ ایرانی قرار دارد که خودشان از جاذبه‌های گردشگری محبوب رامسر هستند. اگر مسیر را از بخش شمالی بلوار شروع کنید، با قدم زدن در پیاده‌راه ۲ کیلومتری، در حالی که درختان سر‌به‌فلک‌کشیده احاطه‌تان کرده‌اند، به ساحل دریای خزر می‌رسید.

بلوار معلم رامسر

عکس از: سایت Google maps

انتهای این بلوار تماشایی، ساحل و شهربازی توسکا قرار دارد.

فاصله بلوار معلم تا کاخ مرمر رامسر حدود ۳ کیلومتر (۶ دقیقه) است.

– هتل قدیم رامسر

کمتر هتلی در ایران ارزش تاریخی دارد و در فهرست آثار ملی ثبت شده است؛ هتل قدیمی رامسر یکی از همان‌ها است. این هتل تاریخی با ظاهری سفید و خیره‌کننده جنب پارک ملی رامسر قرار دارد. اما چه چیزی باعث شده این هتل تا این حد موردتوجه گردشگران قرار بگیرد؟

هتل قدیم رامسر

عکس از: سایت Google maps

قدمت هتل قدیم رامسر به دوره پهلوی اول بازمی‌گردد و معماران و طراحان آن انگلیسی، آلمانی و ایتالیایی بودند. یعنی هتل به سبک قصرهای اروپایی ساخته شده و با معماری رایج آن زمان متفاوت بوده است. یکی از جاذبه‌‌های هتل قدیم رامسر این است که از اتاق‌ها و یا حتی پله‌های آن می‌توانید دریا را در انتهای بلوار معلم تماشا کنید.

IMG 20220424 171607

عکس از: سایت Google maps

اقامت در این هتل در روزهای خاصی امکان‌پذیر است و برای اقامت باید با مسئولان هتل هماهنگ کنید. اما بازدید از محوطه پشتی هتل قدیمی رامسر برای گردشگران و عموم مردم آزاد است و می‌توانید همه‌روزه از این بخش هتل دیدن کنید.

فاصله هتل قدیم تا کاخ مرمر رامسر حدود ۶۰۰ متر (۹ دقیقه پیاده‌روی) است.

– تله‌کابین رامسر

رامسرگردی بدون تله‌کابین‌سواری که نمی‌شود. عبور از مسیر ۲ کیلومتری با چشم‌انداز دریا، کوه و جنگل تجربه‌ای نیست که همه جا پیدایش کنید. به همین خاطر تله‌کابین رامسر یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری نزدیک به کاخ مرمر رامسر است. این تله‌کابین در مجموعه تفریحی گردشگری رامسر (مجتمع تفریحی شهر سبز) قرار دارد.

تله کابین رامسر

عکس از: سایت Google maps

مسیر تله‌کابین رامسر در ایران نظیر ندارد؛ ابتدا از روی دریای خزر رد می‌شوید، سپس با گذر از شاخ و برگ‌ها به سمت بالا و ارتفاعات رشته‌کوه البرز می‌روید و در دل جنگل پیاده می‌شوید.

2022 11 01

عکس از: سایت Google maps

در کنار تله‌کابین رامسر می‌توانید تفریحات مختلفی مثل کارتینگ راکارت، کلوپ ورزش‌ها و تفریحات دریایی، شهربازی سرزمین رویاها، کشتی مایا، زیپ‌لاین تله‌کابین، پل معلق و باشگاه پینت‌بال آرتمیس را تجربه کنید.

فاصله تله‌کابین رامسر تا کاخ مرمر رامسر حدود ۱۱ کیلومتر (۱۸ دقیقه) است.

– سد میجران

یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعی مازندران و از جاهای دیدنی رامسر، سد تماشایی میجران است. این سد حیرت‌انگیز با طبیعت مثال‌زدنی در جاده فرعی جنت رودبار – تنکابن قرار دارد. منظره خیره‌کننده عبور رودخانه و رسیدنش به سد، در حالی که دو سمت آن را جنگل‌های متراکم و یک دست سبز مازندران احاطه کرده‌اند، صحنه‌ای به‌مانند رویا است.

سد میجران رامسر

عکس از: سایت Wikimedia

آرامش این صحنه در کنار صدای طبیعت، پرندگان و جریان آب، ترکیبی است که کمتر جایی می‌توانید پیدایش کنید. یادتان نرود که غم و غصه‌ها را به دست آب بسپارید و با ذهنی آرام به خانه برگردید.

فاصله سد میجران تا کاخ مرمر رامسر حدود ۱۹ کیلومتر (۳۰ دقیقه) است.

توصیه‌هایی برای بازدید از کاخ مرمر رامسر

برای اینکه خاطره‌ای به‌یادماندنی از بازدید کاخ مرمر رامسر بسازید، توصیه‌های زیر را بخوانید:

  • بازدید از کاخ موزه مرمر رامسر نیاز به تهیه بلیط دارد و بهای بلیط برای بازدید از کل مجموعه برای گردشگران ایرانی ۱۲۴ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰ هزار تومان است. (مهر ۱۴۰۳)
کاخ مرمر رامسر

عکس از: سایت Visitmazandaran

  • شما می‌توانید همه‌روزه به جز ایام تعطیلات سوگواری از ساعت ۹ صبح الی ۸ شب از کاخ مرمر رامسر بازدید کنید.
  • برای اینکه از تمام بخش‌های کاخ مرمر رامسر دیدن کنید، نیاز است زمانی بین ۲ تا ۳ ساعت را به بازدیدتان اختصاص دهید.
  • برای یک پیاده‌روی و گشت‌وگذار حسابی، لازم است لباس و کفش راحت بپوشید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.