به نظر شما ماجراجویی در دل کوههای بلند بهتر است یا قدم زدن در میان آثار بهجایمانده از تاریخ؟ خوردن تحفه شیرین و آبدار نطنز دلچسبتر است یا نوشیدن آب زلال و گوارایی که از میان جوش و خروش سنگها راهش را به سطح زمین پیدا کرده است؟
اگر نظر ما را بخواهید، یک سفر تمام و کمال، باید مجموعهای از همه این تجربههای دلچسب باشد. این بار در مجله علی بابا به سراغ یکی از زیباترین جاهای دیدنی اصفهان، یعنی روستای طامه نطنز میرویم؛ روستایی که زادگاه قله کرکس است و نخستین ساکنانش آن را در عمق درهای ناهموار و پلهمانند، بنا کردهاند.
اگر شما هم مایلید بیشتر درباره جاهای دیدنی نطنز بدانید، این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب به صورت درباره کامل روستای طامه در نطنز، جاهای دیدنی روستای طامه و تاریخچه این روستای زیبا صحبت خواهیم کرد.
روستای طامه کجاست؟
چطور از اصفهان به روستای طامه برویم؟
بهترین فصل برای سفر به روستای طامه چه زمانی است؟
آیا میتوان در روستای طامه اقامت کرد؟
معرفی روستای طامه
روستای طامه نطنز، یکی از زیباترین جاهای دیدنی اصفهان است که در شش کیلومتری شهرستان نطنز و در عمق درهای زیبا به همین نام قرار دارد. اراضی و زمینهای کشاورزی روستای طامه از دو کیلومتری جنوب مرکز شهرستان شروع شده و تا عمق دره ادامه دارند.
ارتفاعات شرقی قله کرکس، نقطه آغاز شروع دره طامه است. با پیوستن انشعاب سایر کوههای منطقه به روستا، طامه تا کویر ادامه پیدا کرده و در طول مسیر آن طی میلیونها سال، دشتها و مناطق حاصلخیزی به وجود آمده است.
روستای طامه از شمال به شهر نطنز و روستای اوره، از شمال شرقی به روستاهای مرکزی و از شمال غربی به دره اوره، از جنوب و جنوب غربی به شهر طرق رود، از غرب به قله اصلی رشته کوه کرکس، از شرق و جنوب شرقی به روستاهای ابیازن میلاجرد، نسران و اسفیدان منتهی میشود.
طبق فرهنگ جغرافیای ایران، روستای طامه منطقهای سردسیر و کوهستانی با جمعیت حدود ۲۰۰ خانوار است. هشت رشته قنات پرآب، آب موردنیاز اهالی و روح سرزندگی را برای زمینهای زراعی این روستا تامین میکند که همین پرآبی سبب شده روستای طامه به یکی از جاهای دیدنی نطنز تبدیل شود.
شغل بیشتر مردان این منطقه زراعت و دامداری است و زنان روستا به کار بافندگی مشغولند. از شما دعوت میکنیم با مجله علی بابا همراه باشید تا بیشتر با این جواهر زمردگونه در دل کوههای کرکس آشنا شوید.
روستای طامه کجاست؟
روستای طامه در دهستان کرکس از توابع بخش مرکزی شهرستان نطنز استان اصفهان قرار دارد. بنابراین اگر قصد بازدید از این روستای تاریخی را دارید، بهترین راه، سفر به اصفهان یا نطنز و یک بازدید نیمروزه از طامه است. همچنین امکان اقامت در روستای طامه نیز وجود دارد که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح خواهیم کرد.
لوکیشن روستای طامه روی گوگل مپ
– فاصله اصفهان تا روستای طامه
اگر برای آغاز سفر به روستای طامه در اصفهان هستید، فاصله شما تا این منطقه خوش آبوهوا، ۱۲۵ کیلومتر (حدود یک ساعت و نیم با خودروی شخصی) است. برای این کار باید ابتدا در اصفهان وارد بلوار کاوه شوید و سپس به سمت اتوبان چمران بپیچید.
در ادامه، از بزرگراه شهید اردستانی، وارد آزادراه کنارگذر شرقی اصفهان شوید و کمی جلوتر پس از روستای دنبی، وارد آزادراه نطنز – اصفهان شوید. سپس مسیر جاده میانبر اتوبان کاشان به جاده نطنز، جاده قدیم اصفهان نطنز و خیابان امیریه را پیش بگیرید تا به روستای طامه برسید.
– فاصله تهران تا روستای طامه
فاصله تهران تا روستای طامه حدود ۳۳۲ کیلومتر یا حدود سه ساعت و نیم رانندگی در زمان ترافیک سبک است. برای رسیدن به روستای طامه از شهر تهران، ابتدا باید وارد آزادراه تهران – قم شوید و تا آزادراه کاشان – نطنز مستقیم برانید. سپس در بلوار سعدالدین نطنزی وارد خیابان امیریه شوید و به روستای طامه برسید.
آبوهوای روستای طامه
روستای طامه در منطقهای کوهستانی قرار گرفته است. گفته میشود در بهار، پاییز و زمستان، مه سبکی قسمتهای زیادی از فضای دره را میپوشاند و خنکی مطبوعی به منطقه میدهد. با این حال، به دلیل قرارگیری روستا در مجاورت کوهستان، بیشتر روزهای سال آبوهوای روستای طامه نسبتا سرد و خشک است.
روستای طامه در پاییز
روستای طامه در پاییز جشنوارهای از رنگهای زیباست. زرد و نارنجی درختان منطقه و باغات کشاورزی ساکنان در کنار رود و آبشارهای پرآب منطقه، منظرهای بینظیر از رنگهای درخشان طبیعی را ایجاد میکنند. همچنین درختان قطور گلابی در تمامی مسیر روستا، قدم زدن در روستای طامه نطنز را در فصل پاییز لذتبخشتر خواهند کرد.
بهترین زمان سفر به روستای طامه
بهترین زمان سفر به روستای طامه، فصلهای بهار و پاییز است. اگر قصد بازدید از آبشار ۲۳ متری پاپول و رودخانههای نشاتگرفته از کوه کرکس را دارید، بهتر است در دو فصل بهار و پاییز به طامه سفر کنید تا آب رودخانهها در بیشترین حالت ممکن باشد.
همچنین درختان گلابی که تحفه اصلی نطنز هستند، در فصل پاییز بار میدهند. بنابراین میتوانید ضمن بازدید از جاهای دیدنی نطنز از خوراکیهای خوشمزه این منطقه نیز به عنوان سوغات خریداری کنید.
وجه تسمیه روستای طامه
در زبان محلی مردم طامه، نطنز و اطراف آن، نام این روستا را تومه (Tomeh) میگویند. همانطور که گفتیم، معمولا در پاییز و زمستان و بهار، مه کم ارتفاعی بخش زیادی از فضای دره را میپوشاند؛ این در حالی است که درست در همان زمان، مرکز شهر و اطراف آن هوا آفتابی است. به گفته قدیمیها، روستا به همین منظور تومه (داخل مه) نامگذاری شده است.
تبدیل حرف (ت) به (ط) به دلیل تسلط ادبیات عرب بر ادبیات فارسی بوده است. همانطور که نمونه این موضوع را درباره شهرهای طوس، طبس، اسطهبان و طهران که در اصل توس و تبس، استهبان و تهران بوده میتوان مشاهده کرد. همچنین جالب است بدانید در سفرنامه میرزا غلامحسن خان، سیاح عهد ناصری، به «طامه و طرق» به صورت «تامه و ترق» اشاره شده است.
آداب و رسوم روستای طامه
مردم روستای طامه شیعه هستند و آداب و رسوم خاص خود را دارند. یکی از رسوم جالب این منطقه «آیین جل جلانی» است که در شبهای هفدهم، هجدهم و نوزدهم دیماه برگزار میشود. طبق این رسم، جوانان روستا به گروههای مختلف تقسیم شده و با غروب آفتاب، هر گروه در دامنه کوههای مشرف به روستا و باغات مزارع، مقداری خار و هیزم را به آتش میکشند؛ به گونهای که نور آتش باغات را روشن کرده و سرخی آن به سبزی درختان بتابد.
سپس اهالی روستا به صورت گروهی و با همراهی یکی از اعضا به عنوان استاد گروه در کوچههای روستا حرکت کرده و در مقابل خانهها توقف میکنند تا استاد شروع به خواندن شعر مخصوص این آیین کند و همراهان با کشیدن «هُو» جواب بدهند. در این شعرخوانی، نام صاحبخانه هم به نشانه ادب و احترام برده میشود.
پس از اتمام شعرخوانی صاحبخانه، مقداری میوه، آجیل، جوزقند و تنقلات به گروه هدیه داده و مقداری از خوراکیهای درون خورجین گروه را به عنوان تبرک دریافت میکند. سپس گروه به سمت خانه بعدی رفته و گاهی تا نیمه شب این مراسم زیبا ادامه پیدا میکند. در نهایت افراد گروه برای تقسیم خوراکیها در مکانی مثل مسجد یا حسینیه جمع میشوند و همه را میان نیازمندان و خیریهها پخش میکنند.
حکمت پشت این آیین باستانی، رزق و روزی بیشتر باغات است. مردم محلی روستای طامه نطنز معتقدند اگر روشنایی آتش به درختها برسد، آن سال، میوه و سردرختی بیشتر میشود و آفات از بین میروند. حتی بعضی از افراد به نیت روزی بیشتر، به قبرستان میروند و سنگهای کوچک و بزرگ جمع میکنند و به شاخه درختان میآویزند.
جالب است بدانید این آیین در فهرست آثار ناملموس کشور با شماره ۱۲۰۱ به ثبت رسیده است. علاوهبر جل جلانی، تعزیهخوانی، روضهخوانی و چاوشخوانی از دیگر آیینهای این منطقه به شمار میآید.
سوغات روستای طامه
تحفه نطنز یکی از ضربالمثلهای محبوب در زبان ما ایرانیان است. اما تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که تحفه نطنز واقعا چیست؟
نقل است که ابوالمعالی مشهور به آقامیر فرزند اسدالله بن علیالحسینی برزی النطنزی، وزیر حضور و مجلسنویس شاه عباس بوده که شاه به او علاقه خاصی داشته است. معروف است گلابی نطنز برای اولین بار توسط این شخص (به عنوان تحفه) به دربار شاه برده شده که با استقبال زیادی مواجه شده است.
از آن زمان این میوه آبدار و خوشمزه در زمستان و نوروز مورد توجه شاه و ترکان قزلباش قرار گرفته است و در آن ایام آن را با صفت تحفه نطنز میشناختند. اگر شما هم در زمستان و پاییز سری به روستای طامه در اصفهان بزنید، میتوانید از باغدارهای محلی گلابی بخرید و از عطر و طعم بیمانند این تحفه نطنزی لذت ببرید.
طبیعت روستای طامه
به دلیل طبیعت زیبا و سرسبز این منطقه، روستای طامه را یکی از جاهای دیدنی اصفهان میدانند که آبوهوای بسیار خوبی دارد. تنوع پوشش گیاهی این منطقه بسیار غنی است. از جمله گیاهان این منطقه میتوانیم به بومادران، فریبو، تیاله، آرزوئه، شیرخشت، اسپرزه، بنفشه، روناس، کتیرا، برخس، آویشن، شکر تیال، پنیرک، گلپر، قارچ، موسیر، بابا آدم، قدمه و… اشاره کنیم.
تاریخ روستای طامه
تاریخ روستای طامه بسیار غنی است. علاوهبر وجود ردپاهایی از نخستین تمدنهای بشری در این منطقه، آثار بسیار زیادی وجود دارد که روایتگر تاریخ طامه از دوران تیموری هستند. پس از آن در دوران صفویه تختگاه از قزوین به اصفهان تغییر کرد و توجه شاه عباس و همراهان او به نطنز و کرکس کوه به عنوان تفرجگاه و شکارگاه، بیشتر شد.
قناتهای طامه، مهمترین نشانههای قدمت این روستا هستند. احداث قنوات زیاد در بخشهای مختلف روستای طامه در طول دورههای گذشته بر حسب احتیاج مناطق کشاورزی از اقدامات مهم و حیاتی آنها بوده است.
در فرهنگ مصرفی مردم طامه، ریختوپاش و اسراف جایی نداشته است. روستاییان طامه غلات دسترنج خودشان را مهمترین منبع غذایی میدانستند و همان داشتههای خود را تا برداشت بعدی مدیریت میکردند.
طبق فرهنگ دهخدا، طامه دارای هشت حلقه قنات است که اکثر آنها تا به امروز حفظ شدهاند. با این وجود جدیدترین قنات روستای طامه نطنز، قنات همتآباد است که بین سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۰، یعنی بیش از ۸۰ سال قبل احداث شده است.
صنایع دستی روستای طامه
صنایع دستی مردم طامه ارتباط نزدیکی با نیازهای روزمره آنها داشته است. به واسطه شغل دامداری که رواج بسیاری در این منطقه دارد، یکی از مهمترین صنایع دستی مردم طامه ریسندگی موهای بز است. ریسندگی موهای بز به این صورت است که پس از جدا کردن موها از کرک که به این کار «دست کردن» میگویند، با یک وسیله ساده به نام پلی، موها را به نخهایی محکم در اندازههای مختلف تبدیل میکنند.
از سایر صنایع دستی روستای طامه میتوانیم به ریسندگی، حلاجی، لبافی، میلبافی، سبدبافی، قالیبافی، مشکبندی، چارقدبافی و… برای زنان و آهنگری، مسگری، سفیدگری، کوزهگری، نمدمالی، خراطی و… برای مردان اشاره کنیم:
تفریحات روستای طامه نطنز
اگر قصد سفر به روستای طامه نطنز را دارید، پیشنهاد میکنیم لحظهای تردید به دلتان راه ندهید. در ادامه این راهنمای سفر، ما بهترین تفریحات روستای طامه نطنز را برای شما لیست کردهایم. البته در نظر داشته باشید که بیشتر اراضی روستای طامه ملک شخصی است و روزهای تعطیل امکان بازدید از این منطقه وجود ندارد.
– روستاگردی
بهترین و البته دوستداشتنیترین تفریح روستای طامه، روستاگردی است. علاوهبر آنکه بافت قدیمی خود روستا زیبایی چشمگیری دارد، قدم زدن در طبیعت سرسبز طامه و کوهستان کرکس نیز بسیار لذتبخش خواهد بود. در ادامه به شما میگوییم جاهای دیدنی روستا طامه نطنز کجاست.
– عکاسی
دومین پیشنهاد ما از تفریحات روستای طامه نطنز، عکاسی است. در میان درختهای بلند گلابی و آبشارهای عظیم طامه، قطعا لوکیشنهای بهشتی بینظیری برای عکاسی پیدا خواهید کرد.
– آببازی در رودخانه
در انتهای روستای طامه، رود کوچکی جریان دارد که سرچشمه آن از دامنههای کرکس است. این رودخانه در مسیر خود چندین آبشار زیبا را پدید آورده و محل مناسبی برای آببازی بخصوص در فصل تابستان است. طامهرود، رودخانه اصلی روستای طامه نطنز است و در زمانهای قدیم به یکی از مهمترین قناتهای روستا، یعنی قنات تاتر، متصل میشده است.
علاوهبر طامهرود، چشمههای دلاوون، چشمه لاگله و چشمه خواجه فاضل نیز انتخابهایی عالی برای آببازی در دل طبیعت نطنز هستند.
– پیادهروی در طبیعت
اگر به روستای طامه در اصفهان سفر کردید و جاهای دیدنی آن را به خوبی گشتید، پیشنهاد میکنیم پیادهروی در طبیعت زیبای این روستا را به هیچ عنوان از دست ندهید. سرسبزی و خنکی منطقه طامه، گرد و خاک زندگی شهری را از روی شانههای شما میتکاند و ذهنتان را بازتر و آرامتر از همیشه خواهد کرد.
جاهای دیدنی روستای طامه
حالا زمان آن رسیده که به سراغ جاهای دیدنی روستای طامه برویم. روستای طامه هم طبیعت بکر و زیبایی دارد و هم دیدنیهایی که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. بنابراین حداقل یک روز زمان نیاز خواهید داشت تا از بخشی از جاهای دیدنی روستای طامه به طور کامل دیدن کنید.
– دره پاپول
روستای طامه نطنز در قسمت غربی خود دو دره زیبا به نامهای پاکدار و پاپول دارد که هر دو آنها به دلیل داشتن آب فراوان، آبشارهای زیبایی در مسیر خود به وجود آوردهاند. دره پاپول در امتداد باغهای روستا قرار گرفته و میزبان یکی از زیباترین آبشارهای ایران، آبشار طامه است.
در مسیر دره پاپول انواع درختان میوه مانند گردو، سیب، آلو و آلبالو قابل مشاهده است. همچنین برخی از گیاهان دارویی که پیشتر در همین مطلب به آنها اشاره کردیم، در تمامی مسیر روستا تا دره پاپول دیده میشود.
– آبشار طامه
مسیر دره پاپول را که پیش بگیرید، در انتهای راه به یکی از آبشارهای زیبای منطقه به نام آبشار طامه خواهید رسید. آبشار طامه حدود ۲۳ متر ارتفاع دارد. آب این آبشار که از منطقه دلاوان یا دلاوون سرچشمه میگیرد، در مسیر خود باغات روستای طامه و باغات شهر تاریخی نطنز را آبیاری میکند.
– قله کرکس
قله کرکس با ارتفاع ۳۸۹۵ متری خود، یکی از محبوبترین مقاصد صعود کوهنوردان ایرانی است. این قله مرتفعترین نقطه رشتهکوه کرکس است و چشماندازی بینظیر به اکثر روستاهای نطنز دارد.
به شما اطمینان میدهیم اگر به قله کرکس بروید، شاهد زیباترین طلوع و غروب خورشید عمرتان خواهید بود. در حال حاضر لوحهای مختلف، پرچمها و یادگارنوشتههای زیادی از گروههای کوهنوردی در این مکان وجود دارد که خاطره صعود کوهنوردان را زنده نگه میدارند.
– دره پاکدار
دره پاکدار در مسیر قله کرکس قرار گرفته است. دره پاکدار مسیر صعود به قله کرکس از قسمت شرقی کوه است. این مسیر کوهنوردی در عین زیبایی و پرآبی، بسیار سخت و نفسگیر است.
– چشمه دلاوون
در چشمانداز غربی روستا، دره وسیع و ییلاقی دولاویون (دلاوان) یا همان دلاوون قرار دارد. ارتفاعات این درهها در جد (در جِست) نام دارد. در کنار درههای در جست، لاچمپ شیر قرار دارد که بلندیهای آن، ارتفاعات ماقبل قله کرکس کوه است. آبشار معروف طامه حاصل آبهای به هم پیوسته چشمهسارهای این منطقه، پس از عبور از یک توده سنگی عظیم است.
– چشمه لاگله
چشمه لاگله یا استخر لاگله محل دره اصلی طامهرود است که در قسمت شرقی باغ دلتاشکل دراشت قرار گرفته است. این استخر و کانال بسیار قدیمی از زمانهای دور تا به امروز در جهت انتقال آب از عمق دره به مزارع و زمینهای کشاورزی روستا و آب مصرفی اهالی احداث شده است. در تمام مسیر چشمه لاگله درختهای گردو و درختان تنومند و کهنسال بید دیده میشود.
گفته میشود در زمانهای نه چندان دور، هزاران راس دام (معمولا بز) در این منطقه و چراگاههای اطراف قله کرکس کوه در کوچ تابستانی بسر میبردهاند. به همین دلیل از زمان قدیم تا به امروز، فرآوردههای حیوانی این منطقه بسیار معروف بوده است.
– چشمه خواجه فاضل
یکی دیگر از چشمههای معروف روستای طامه نطنز چشمه خواجه فاضل است. این چشمه زیبا در کنار سایر رودخانهها و قنوات روستا، از جاهای دیدنی روستای طامه اصفهان به شمار میآید.
– امامزاده سید فاضل طامه
مرقد مطهر امامزاده سید فاضل (شاه سید) از دوران قدیم از موقعیت مکانی مقدسی در میان مردم طامه و اطراف برخوردار بوده و هر دوره به ترمیم و نگهداری از آن توجه زیادی شده است. این مکان مذهبی در منطقهای خوش آبوهوا و مفرح در جنوب روستا، کنار راه قدیمی و معبر خروجی طامه قدیم قرار گرفته است.
امامزاده سید فاضل طامه ساختمانی دو طبقه با دری نسبتا کوتاه و زنجیری هلالیشکل است. زائران برای ورود به فضای زیارتگاه باید تعظیم کرده و زنجیر را در دست بگیرند تا وارد حیاط مستطیلشکل امامزاده شوند. در بخش فوقانی حیاط، گنبدی هرمی با کاشیهای فیروزهای قرار دارد. این گنبد در کنار رشته چنارهای شاه سید، منظرهای زیبا و جلوهای خاص را به وجود آورده که از سراسر روستا قابل مشاهده است.
اقامت در روستای طامه
اگر قصد اقامت در روستای طامه را دارید، روشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام را به صورت جداگانه برای شما توضیح خواهیم داد.
اقامتگاه روستای طامه نطنز
در حال حاضر روستای طامه دارای اقامتگاهی به نام «منور» است که از توریستهای سراسر کشور میزبانی میکند. اقامتگاه بومگردی عمارت منور، ۵ باب اتاق کفخواب ۵ نفره، ۸ نفره و ۱۰ نفره دارد که در مجموع برای پذیرایی از ۴۰ نفر مناسب است. همچنین این اقامتگاه دارای امکانات زیر است:
- آشپزخانه
- توالت ایرانی مستقل
- توالت ایرانی اشتراکی
- حمام اشتراکی
- حمام مستقل
- توالت فرنگی مستقل
اجاره خانه در روستای طامه نطنز
علاوهبر رزرو اقامتگاه، شما امکان اجاره خانه در روستای طامه را نیز دارید. برای این کار میتوانید از محلیهای طامه پرسوجو کرده و خانههای شخصی را که برای اسکان مسافران آماده هستند، اجاره کنید.
کمپینگ در روستای طامه نطنز
اگر طبیعتگرد هستید و به کمپینگ و شبمانی در طبیعت علاقه دارید، امکان کمپ در طبیعت اطراف روستای طامه فراهم است. با این حال در نظر داشته باشید منطقه نطنز کوهستانی است و طبیعت خشنی برای شبمانی دارد.
توصیههایی برای سفر به طامه
روستای طامه یکی از زیباترین روستاهای تاریخی ایران است که در نطنز و استان اصفهان قرار گرفته است. پیشنهاد میکنیم اگر قصد سفر به روستای طامه را دارید، حتما موارد زیر را در نظر بگیرید.
- با نریختن زباله، عدم ورود به زمینهای شخصی و نچیدن میوه باغدارها به طبیعت و ساکنان محلی احترام بگذارید.
- برای بازدید از طامه نیازی به تهیه بلیت نیست، اما بهتر است در تعطیلات رسمی به این روستا سفر نکنید.
- خرید و نوشجان کردن تحفه نطنز (گلابی) را فراموش نکنید.
واقعا مسخررست روستایی که شعور وپذیرلیی گردشگری تیست هنون بهتر که تخته کنند درش و گل بززن سر درش
ی بچه سال برا مشکلات پیش اومده گذاشتن یا انتخاب کردن برا حل مشکلات گردشگران ک بجای حل کلن صورت مسأله پاک کرد ورودی روستا بست کدبومی فقط بتونن تردد کنن ینی فککنم طامه ایا مقیم شهرای دیگه هم دست اون بود میگفت نیان طامه نمیدونم کارو زندگی نداره صب تاشب تو تلکرام راجب راه ندادن مردمدپست میذاره تز میده ینی منطق شعور در حد بچه هفت ساله انقد چرت وپرت گفت بخاطر مشخص بودن حماقت کسی جوابشم نمیده منطق در این حد ک مثلا ب بقیه بگی چرا از کوچه ما رد میشی یا نشستی خونه ما تو این کوچس برم زنجیر بندازم کسی نیاد توکوچمون
و چون با ی نادان بحث کنی شخصبت ادمم اونجا میاد پایین مجبور شدم خارج شم از گروه
طامه یکی از بهترین روستاهای ایرانه طبیعت بکر اب زلال خوشمزه کوها وباغهای زیبا فقط حیف بعضی توریستها ب نظافت طبیعت یا ازار نرسوندن بهش اهمیت نمیدن مثلا چند وقت پیش ی توریست سگش با اب سدی ک برا خونها میره شسته بود یا درختا برا اتش شکونده بودن میوها باغو خالی کرده بودن کاش ی بودجه و یجا برا اتراق چادر مسافرین تعبیه میشد ک هم ساکنین راضی باشن هم مسافرین و شان میزبان و میهمان حفظ شه همه لذت ببرن از این زمین خدا ک مثل بهشته بدیش اینه فقط چون کمتر توریست میره هنوز عقاید مردمش بستس کسی بی روسری باشع یکم بزن برقص کنن ناراحت میشن فک میکنن خشکسالی میشه برا اوناس
عالی . زیبا. دوست داشتنی،،،،،،
خصوصآ خود شهر نطنز
دیدگاه بنده را پاک کردند .عرض کردم اکثر نوشته ها عینا از کتاب فرهنگی طامه نطنز برداشت شده و به ماخذ اشاره نشده
من خودم اهل یکی از شهرهای نزدیک نطنز هستم ، این روستا به درد گردشگری نمیخوره چون اولا نمیذارن ماشین وارد روستا بشه دوما برخوردشان با گردشگران و مسافران خوب نیست واین روستا بیشتر شخصی و مناطق عمومی نداره
سلام من خودم نطنزی هستم یه بار با همسرم رفتیم به این روستا اما خیلی پشیمون شدم چون رفتار بسیار ناپسند وزشتی از آدمای اونجا دیدم
من که از مهمان نوازی نطنزیا پیش همسرم خیلی تعریف کرده بودم شرمنده شدم من وهمسرش برای کار عکاسی تو اون طبیعت زیبا داشتیم برگ خشک جمع میکردیم اما اونا فکر کردن ما داریم گردوی پای درختاشونو بر میداریم ما رو متهم به دزدی کردن همسرم خیلی ناراحت شد گفت عمرا دیگه پا اینجا بزارم هنوزم منو دیگه نبرده شهر بچه گیم اصلا نزاشتن براشون توضیح بدیم برگارو دیدن تو دست ما …..اما خیلی بد حرف زدن جلوی جمعیت من خیلی خجالت کشیدم
سلام. روستای زیبای طامه در ایام تعطیل بسیار شلوغ می شود و باغات مردم تخریب می شوند
البته قبول داریم که مردم فرهنگ متفاوتی دارند
یک عرضی هم داشتم بانویسنده محترم مقاله بنده نویسنده کتاب فرهنگی طامه نطنز هستم بعضی از مطالب مرقومه شما عینا از نوشته های کناب برداشت شده است انصاف بود اشاره به ماخذ شود
ولی واقعا روستای زیبایی هست و خوش آب و هوا ولی همه جای آن ملک شخصی هست و اجازه ورود نمیدهند دلیل آن هم این هست که گردشگر واقعی به اونجا نمیره افرادی که به طامه برا خوش گذرانی میرند بیشتر تخربیگرند زباله هاشون رو همون جا میریزند تو باغ های کشاورزان زحمت کش میرند ازشون که میپرسی برا چی آمدی تو باغ مردم میکند برو سند ملکتو بیار و بیشتر جنبه مزاحمت دارند تا گردشگری
طامه هیچ مکان گردشگری و عمومی ندارد و برای اسکان به مشکل میخورید. جمعیت روستا بالا میباشد و توانایی پذیرش غیر بومی را ندار و لذا به شدت با ورود غیر بومی مخالفت میکنند و بعضا درگیری هایی ایجاد میشود. قبل از رفتن به این روستا بیشتر تحقیق کنید
مردم دوستا به شدت با مسافران بد برخورد می کنند. اول روستا را بسته اند و به همه به چشم دزد و جانی نگاه می کنن.
هر کی سمت این روستا رفته پشیمان برگشته است.
مکان خوبی برای تفریح نیست
به این مکان سفر نکنید
مردم محلی اجازه ورود خودرو به روستا رو نمیدهند و برخورد خوبی با مسافرین ندارند.
آقای محترم تا به حال شده بیایی ببینی تو زمینی که براش زحمت کشیدی همه سال عرق ریختی یه عده بی فرهنگ بیان میوه هاتو بخورن آشغال تو. زمینت بریزن شاخه های درختهارو بشکشن ودیوارای سنگی رو خراب کنن و گوشه کنار زمین دستشویی کنن، وبعدش مسئولین و مبلغین گردشگری هیچگونه امکانات رفاهی برای گردشگران ایجاد نمیکنن فقط مردم رو هدایت میکنن تو باغ و زمین کشاورزی روستا و سالی چند بار بیابانهای اونجا رو به آتیش میکشن
کاملا درست می فرمائید با احترام به انسانه
ای فرهیخته عده ای از این فرودی ها تخریب گر هستند و به هیچ یک از باغات و میوه های رسیده و حتی کال رحم نمی کنند.
آنقدر تبلیغ میکنید نگهبانی گذاشتند درب روستا کسی را راه نمیدهند توی سطح شهر نطنز هم تابلو زدند این روستا پذیرای مهمان نیست حالا تبلیغات چه فایده ای دارد نمیدانم
شغل مردان و زنان روستا درحال حاضر کشاورزی و دامپروی هست و به ندرت زنان روستا قالی بافی هم می کنند. بقیه ی مشاغلی که نام بردید مربوط به زمانهای خیلی دور بوده و در حال حاضر هیچکس در روستا نخ ریسی و چارقد بافی و… انجام نمیده. حتی اگه برای جذب گردشگر مطالب کذب درج می کنید کار درستی نیست چون این روستا نه از لحاظ زیر ساختی نه خدماتی آمادگی ورود گردشگر رو نداره.
با سلام
واقعا اگر کسی نرفته و ندیده نصف عمرش بر فناست
فوقالعاده جای زیبا بکر و بیادماندنی
روستای طامه و روستاهای اطراف خیلی خیلی به آدم حس زیبایی دست میده
امیدوارم دوباره بتونم برم و ببینم
عالی
باسلام مطالب درخصوص طامه بسیارجالب وجامع تهیه گردیده است وانچه که درباب طامه بیشتر موردتوجه است مردمان خوب وخونگرم ان است که نباید ازنظر دور بماند مردمی که مهمانان وگردشگران را بااغوش باز پذیراهستند ازاین فرصت استفاده کرده وهمگان را به گذراندن یک روز تابستانی باخاطرات خوش درطامه دعوت می کنم ازدوستداران طامه
بله کاملا درسته طامه روستای بسیار زیبا زیر سایه قله کرکس کوه همان رشته کوهی که بدست تعدادی سودجو با حمایت بعضی مسئولین درحال نابودیست .
طامه به هیچ عنوان به درد غیر بومی ها نمیخوره چون یه متر زمین عمومی نداره وهمه ی باغات شخصیه .اقامت گاه و خدماتی ام نداره رود خانه شم فصلیه
کاملا درست می فرمائید با احترام به انسانه
ای فرهیخته عده ای از این فرودی ها تخریب گر هستند و به هیچ یک از باغات و میوه های رسیده و حتی کال رحم نمی کنند.