ترمینال سلام

سلام به ترمینال سلام

اولین پرواز داخلی فرودگاه امام خمینی در ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ انجام شد و قرار است که بخشی از پروازهای خارجی این فرودگاه به ترمینال سلام منتقل شود که اخیرا افتتاح شد. #سلام_به_سلام هشتگی است که برای معرفی ترمینال جدید فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در فضای مجازی راه افتاده است.

در این مطلب می‌خواهیم اطلاعاتی در مورد تاریخچه، اهمیت و ویژگی‌های ترمینال سلام مرور کنیم.

جستجو و خرید بلیط هواپیما در علی بابا

ترمینال سلام از کجا آمد؟

تقریبا ده سال پیش (در سال ۱۳۸۸) مسئولین کشوری نیاز دیدند که ترمینال جدیدی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی راه بیندازند تا ظرفیت فرودگاه را بیشتر کرده و کمکی به صنعت گردشگری کشور بکنند. استارت پروژه ترمینال سلام هم در همان سال زده شد.

مجریِ اصلی این پروژه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی بود و تا سال ۱۳۹۵ (هفت سال بعد از شروع پروژه) کارهای عمرانی آن ادامه داشت. اما مساله‌ای در فرایند ساخت پیش آمد که نیاز به کمک بیشتری داشت. بودجه ادامه پروژه به اندازه کافی نبود و همچنین سرعت پیشرفت ساخت ترمینال سلام هم خیلی رضایت‌بخش نبود.

ترمینال گالری سلام

به همین دلیل، در همان سال (۱۳۹۵) بنیاد مستضعفین کشور با پیشنهاد شهر فرودگاهی موافقت کرد و به صورت مستقیم در ساخت پروژه دخیل شد. کمکی که مجموعه‌های دانش‌بنیان در ساخت این پروژه کردند، سرعت و کیفیت ساخت آن را به شدت افزایش داد و قرار شده که بودجه بنیاد مستضعفین در اقساط هشت ساله بازپرداخت شود.

ترمینال سلام چه کمکی به گردشگری خواهد کرد؟

شاید افتتحاح یک ترمینال در نگاه اول، اتفاق چندان بزرگی به نظر نرسد، ولی تاثیری که ترمینال سلام در ظرفیت جابجایی مسافرین خواهد داشت، قطعا قدم بزرگی در مسیر گسترش گردشگری در ایران خواهد بود.

به گفته مسئولین، گشایش ترمینال سلام باعث افزایش ۸۰ درصدی در ظرفیت جابجایی مسافر در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی خواهد شد. به عبارت دیگر، این ترمینال ظرفیت جابجایی حدودا پنج میلیون مسافر در سال را دارد.

البته بلندپروازی پروژه ترمینال سلام به این اعداد و ارقام ختم نمی‌شود چون ترمینالی به نام ایرانشهر هم در راه است و اگر عملی شود، ظرفیت جابجایی تا ۲۵ میلیون مسافر در سال خواهد رسید.

در مورد ترمینال سلام بیشتر بدانیم

اگر یادتان باشد، در ابتدای این مطلب گفتیم که اسم کامل ترمینال سلام در اصل «ترمینال گالری سلام» است. چرا گالری؟ دلیل این که از کلمه گالری در اسم این ترمینال استفاده شده این است که در جای جای آن، آثار هنری هنرمندان ایرانی به نمایش گذاشته شده‌ است.

اثر هنری در ترمینال سلام

یکی دیگر از مسائلی که به اهمیت ترمینال سلام اضافه می‌کند این است که خوشبختانه، در صفر تا صدِ ساخت آن، از متخصصین و کارشناسان ایرانی استفاده شده و همین اقدام خودش روحیه تازه‌ای به حمایت از کار و کارگر ایرانی می‌دهد. جدا از این روحیه، به کار گرفتن نیروی کار ایرانی در ساخت ترمینال باعث ایجاد موقعیت شغلی برای بیش از هزار نفر شد.

ترمینال سلام که به گفته مسئولین بیش از ۵۰ هزار متر مربع مساحت دارد، اولین ترمینال هوایی هوشمند در ایران است. در مراسم افتتاحیه ترمینال، رئیس جمهور هم حضور داشت و در این مورد سخنرانی کرد که آن را در ویدئوی زیر برای شما گذاشته‌ایم:

 

پروازهای ترمینال سلام

همانطور که گفتیم، اولین پرواز داخلی فرودگاه امام خمینی در ۲۴ مرداد ماه از ترمینال شماره یک به مقصد کیش انجام گرفت. اما پروازهای داخلی فرودگاه امام قرار است بیشتر و بیشتر شود. از آنجایی که ترمینال سلام افتتاح شده و قرار است تا انتهای سال ۱۳۹۸ به بهره‌برداری کامل برسد، پروازهای خارجی ترمینال یک به این ترمینال منتقل می‌شوند.

لحظه‌هایی از این پرواز داخلی تهران-کیش از فرودگاه امام را می‌توانید در ویدئوی زیر مشاهده کنید:

 

مسافرینی که پرواز داخلی از فرودگاه امام دارند از این به بعد برای این پروازها قرار است از ترمینال یک استفاده کنند.

یکی دیگر از دلایلی که پروازهای داخلی به فرودگاه امام اضافه شدند این است که از ساعات ۱۲ تا ۵ بامداد، پروازی از فرودگاه مهرآباد انجام نمی‌شد و این وقفه پنج ساعته برای بسیاری از مسافرین مشکل‌ساز شده بود.

یکی دیگر از مسائلی که مسئولین در رابطه با پروازهای داخلی فرودگاه امام بیان کرده‌اند، مساله راه‌اندازی خط تاکسی جدید و همچنین هوشمندسازی تاکسی‌های این مسیر است تا رفت و آمد برای همه راحت و امن شود.

سلام به فرصت‌های دیگر

این که فرودگاه امام خمینی بعد از این همه سال فعالیت اختصاصی در زمینه پروازهای خارجی، درهای خودش را به روی پروازهای داخلی هم باز کرده و از آن طرف، ترمینال سلام به این همه امکانات و ویژگی، چنین ظرفیتی را به فرودگاه امام اضافه کرده، همگی خبرهای خوبی برای مسافرین، گردشگران و صنعت گردشگری است.

امیدواریم که این روند پیشرفت با شیب بیشتری رو به جلو حرکت کند.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.