جاهای دیدنی کلیبر

جاهای دیدنی کلیبر؛ سفری به بهشت گمشده آذربایجان شرقی

گردشی میان دیدنی‌های کلیبر

کلیبر یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی است که فقط ۱ ساعت با مرکز استان فاصله دارد. آب‌وهوای کوهستانی و معتدل جاهای دیدنی کلیبر جان می‌دهد برای سفرهای تابستانی. دیدنی های کلیبر تمام‌نشدی است و این را می‌توان از جنگل ارسباران متوجه شد. این شهرستان ۲۰۷۲ کیلومترمربع مساحت داشته و در دل خود زیبایی‌های زیادی را پنهان کرده. در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا شما را به بازدید از جاهای دیدنی آذربایجان شرقی دعوت می‌کنم.

کلیبر کجاست؟
کلیبر یکی از شهرستان‌های مهم استان آذربایجان شرقی است که از جنوب‌غربی به تبریز، از جنوب به اهر و از غرب به مرند می‌رسد.
بهترین گزینه‌های طبیعت‌گردی در کلیبر کدام است؟
منطقه حفاظت‌شده آینالو، جنگل ارسباران و دره مکیدی از بهترین گزینه‌های طبیعت‌گردی در کلیبر هستند.
جاهای زیارتی کلیبر کجاست؟
مسجد جامع کلیبر و امامزاده شاه قاسم از جاهای زیارتی کلیبر هستند.
معروف‌ترین پارک و مرکز تفریحی کلیبر کدام است؟
معروف‌ترین مراکز تفریحی کلیبر آبگرم متاللیق و آبگرم قلعه کندی هستند.
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کلیبر کدام است؟
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کلیبر شامل قلعه بابک، قلعه فرخی، عمارت طومانیانس، پل‌های خداآفرین، برج قارلوجا و قلعه پشتو هستند.

جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های طبیعی

جاذبه های گردشگری کلیبر یکی از مهم‌ترین دلایلی است که گردشگران به این شهر سفر می‌کنند. جاذبه‌های طبیعی کار دست طبیعت است و این هنرمندی در سرتاسر شهر خودنمایی می‌کند. اگر روزهای سال را در ترافیک شهرهای بدون درخت و طبیعت و میان هوایی تیره از آلودگی‌ها می‌گذرانید، جاهای دیدنی کلیبر مثل آب روی آتش است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

– جنگل ارسباران

جنگل ارسباران از جاهای دیدنی کلیبر حدود ۱۳۰ هزار هکتار وسعت دارد. هر هکتار، ۱۰ هزار مترمربع است، حالا تصورش را بکنید که ۱۳۰ هزار هکتار چقدر می‌شود. ارسباران یکی از زیباترین مناطق و جاذبه های گردشگری کلیبر است که در مناطق شمال غربی ایران قرار گرفته است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

فاصله تهران تا ارسباران حدود ۷۸۷ کیلومتر است و بهترین زمان سفر، آخرهای اردیبهشت تا آخرهای شهریور است. اینجا امکاناتی برای گردشگران ندارد، فقط یک کمپ هست که برای چادر زدن ساخته شده است.

کمپینگ در طبیعت بکر جنگل ارسباران به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی کلیبر یکی از آرزوهای هر گردشگری است. پیچ‌و‌خم جاده‌ای که از بین درخت‌های کوتاه اما پوشیده از برگ‌های ریز می‌گذرد، وقتی با مه تلاقی کند، بهترین مسیر زندگی‌تان خواهد شد. کوه‌های بلند، درخت‌های بلوط، آبشارهای زنده و سرحال و هزاران چیز دیگر در گوش‌تان می‌خواند تا به ارسباران بروید.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

آدرس جنگل ارسباران

استان آذربایجان شرقی، ۴۶ کیلومتری کلیبر

لوکیشن جنگل ارسباران روی گوگل‌مپ

– دره مکیدی

دره مکیدی یا مکیدی دره‌سر، دره‌ای سرسبز و جنگلی در دل جنگل‌های ارسباران است. با سفر به این دره می‌توانید به پارک جنگلی مکیدی هم بروید. اینجا آنقدر چشمه هست که گردشگران را به خودش جذب کند. این دره از درخت پوشیده است و نمی‌توان امکاناتی در آن ایجاد کرد.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

پارک جنگلی از جاهای دیدنی کلیبر یک سری امکانات اولیه دارد. مکیدی در گذشته جنگلی بکر، دست‌نخورده و پُر از درخت‌های فندق و خرگوش بود. اما همین چندساله با ساخت پارکینگ و بوفه و آلاچیق، بخشی از پوشش گیاهی تخریب شده است.

چند سالی هست که برای جذب گردشگر به این منطقه، جشنواره‌هایی مثل گردو و ذغال‌اخته برگزار می‌شود. آش ذغال‌اخته را فقط می‌توانید در این جشنواره بخورید. آخر هفته فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دره مکیدی از دیدنی های کلیبر است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

دره مکیدی به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی کلیبر زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد. انگار دارید در انیمه‌های ژاپنی زندگی می‌کنید. از وسط دره، جاده‌ای پیچ‌در‌پیچ رد شده و دو طرف آن روی کوه،‌ درخت‌ها آنقدر تن‌به‌تن هم داده‌اند که جای سوزن انداختن نیست.

آدرس دره مکیدی

استان آذربایجان شرقی، کلیبر

لوکیشن دره مکیدی روی گوگل‌مپ

جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های تاریخی

سفر فقط در جاهای دیدنی و طبیعت خلاصه نمی‌شود. تاریخی که یک شهر را ساخته یکی از جذاب‌ترین بخش‌های سفر به شهرهای مختلف است. اماکن تاریخی خود یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی کلیبر است که دیدن آن‌ها خالی از لطف نیست.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

– قلعه بابک

قلعه بابک خرمدین با اسم‌های دیگری مثل «دژ بابک» و «قلعه جمهور» هم شناخته می‌شود. این قلعه به‌عنوان جاذبه های گردشگری کلیبر در دره‌ای با عمق ۴۰۰ تا ۶۰۰ متر قرار گرفته و یک جورهایی دسترسی به آن در گذشته خیلی سخت بوده است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از سایت: Google Maps

اگر زندگی عشایر برای شما جذاب است، بهترین زمان سفر به قلعه بابک از جاهای دیدنی کلیبر فصل تابستان است. سیاه‌چادرهای ایل شاهسون در کوه‌های این منطقه دیدنی است. اینجا امکانات رفاهی ندارد و نمی‌توان در نزدیکی قلعه چادر زد. پس بهتر است قبل از تاریکی هوا برگردید.

برای دسترسی به قلعه از جاهای دیدنی کلیبر باید از یک مجموعه پلکان سنگی بالا بروید، پس اگر زانودرد و کمردرد دارید سفر به این قلعه برای شما خوب نیست. اما بالا رفتن از این‌همه پله، ارزشش را دارد. دیوارهایی قطور که با سنگ‌های بزرگ ساخته‌ شده‌اند، به ابهت قلعه اضافه می‌کنند. اگر حوالی صبح به قلعه برسید، برج‌وباروهایی را می‌بینید که در مه مخفی شده‌اند.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

آدرس قلعه بابک

استان آذربایجان شرقی، کلیبر

لوکیشن قلعه بابک روی گوگل‌مپ

– قلعه پشتو

قلعه پشتو یکی از جاذبه های گردشگری کلیبر است که در کوهستانی با ارتفاع ۳۰۰۰ متر ساخته شده. حصارهای بسیار بلند و صخره‌ای و پرتگاه‌های عمیق دورتادور قلعه، پشتو را به بنایی نفوذناپذیر برای دشمنان تبدیل کرده بود.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

این قلعه از جاهای دیدنی کلیبر تقریبا شبیه قلعه بابک است و خیلی‌ها می‌گویند حتی همزمان با قلعه بابک ساخته شده. سفال‌های ساده و بدون‌نقش‌ونگار کشف شده از قلعه نشان می‌دهد که پشتو در ابتدای تسلط اسلام روی منطقه ارسباران ساخته شده است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

قلعه پشتو در ارتفاع ۳۰۰۰ متری قرار دارد و سوز و سرمایی که از هر طرف آن را در پاییز و زمستان دوره می‌کند، سفر را برای گردشگران سخت می‌کند. پس برای بازدید از قلعه فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید. نکته مهم اینکه انتظار ندارید در این ارتفاع، امکاناتی وجود داشته باشد، پس با خودتان خوراکی و آب‌آشامیدنی ببرید.

آدرس قلعه پشتو

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، بلندترین کوه بین روستا‌های کوجان و پشتاب

لوکیشن قلعه پشتو روی گوگل‌مپ

– قلعه پیغام

روستای پیغام از جاهای دیدنی کلیبر میزبان یکی از قلعه‌های مهم کلیبر است. بابک خرمدین از این قلعه در جنگ با اعراب استفاده کرده. از این قلعه برای رساندن دستورات نظامی با آتش استفاده می‌کردند و برای همین هم اسمش را پیغام گذاشته‌اند.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

قلعه روی کوه ساخته شده و راه‌ دسترسی به آن کمی سخت است. مدت زمان بازدید تقریبا یک روز بوده و بهترین زمان سفر هم، بهار و تابستان است. اینجا امکانات رفاهی ندارد و فقط زیبایی تاریخی است که گردشگران را جذب می‌کند.

از ساختمان قلعه و دیوارهای آن چیز زیادی باقی نمانده و دزدان آثار باستانی همه‌جا را برای پیدا کردن گنج، خراب کرده‌اند. با این تخریب‌های ناجوانمردانه، دیدن چهره خسته و افسرده قلعه، زجرآور است.

آدرس قلعه پیغام

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای پیغام

لوکیشن قلعه پیغام روی گوگل‌مپ

– قلعه فرخی

برج آجری کلیبر (فرخی) یک بنای تاریخی ۸ ضلعی از جاهای دیدنی کلیبر با ارتفاعی حدود ۸ متر است. از بالای این قلعه به تمام شهر و حتی راه‌های ورودی به شهر هم اشراف دارید. باتوجه‌به این دید وسیع، در گذشته از قلعه فرخی برای دیده‌بانی استفاده می‌کردند. روی سنگ‌نوشته‌های قلعه می‌توانید سال ساخت و معمار آن را ببینید. این قلعه در سال ۱۱۱۱ هجری و توسط «محمد کاظم‌بن‌بوداغ» ساخته شده است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

کوه‌های اطراف و برفی که در بیشتر سال روی آن‌ها لانه کرده همراه با آب‌وهوای معتدل و کوهستانی منطقه، سفر در پاییز و زمستان را سخت می‌کند. بنابراین برای دیدن قلعه فرخی به‌عنوان یکی از دیدنی های کلیبر، فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید.

آدرس قلعه فرخی

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر

لوکیشن قلعه فرخی روی گوگل‌مپ

– عمارت طومانیانس

عمارت طومانیانس یکی از جاهای دیدنی کلیبر است که در روستای وینق قرار گرفته. این عمارت شگفت‌انگیز یکی از بناهای تاریخی و زیبای منطقه ارسباران است که در دوره قاجار ساخته شده. بنای ۲ طبقه عمارت ۱ ایوان و ۴ برج دارد و معماری آن به‌سبک قلعه‌های قرن نوزدهم اروپاست. عمارت متعلق به سرکیس طومانیانس ارمنی بود که یکصد پارچه آبادی در همین اطراف داشت.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

اطراف این عمارت از جاهای دیدنی کلیبر امکانات رفاهی وجود ندارد و برای خرید و استراحت باید به روستاهای اطراف یا مرکز شهر کلیبر بروید. این عمارت در بلندی قرار گرفته و آب‌وهوای منطقه کوهستانی و معتدل است، پس بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

از بالا که به عمارت نگاه کنید، فقط دیوارهایی را می‌بینید که به‌سختی به زمین چسبیده‌اند تا به سرنوشت سقف‌ها دچار نشوند. دیوارها موازی هم و با فاصله‌ای دقیق قرار گرفته‌اند و در دل هر دیوار می‌توانید پنجره‌هایی ببینید که نور را از خود عبور می‌دادند.

آدرس عمارت طومانیانس

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای وینق

لوکیشن عمارت طومانیانس روی گوگل‌مپ

– حمام شاه عباس

حمام قدیمی کلیبر در زمان شاه‌عباس ساخته شده و به‌همین‌دلیل اسم آن را حمام شاه‌عباس گذاشته‌اند. این حمام تا حدود سال ۱۳۴۰ توسط مردم منطقه استفاده می‌شد، اما از آن به‌بعد دیگر در تنهایی خودش فرو رفت.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

مسئولان شهری توجهی به این حمام نداشتند تا حدی که با نخاله‌های شهر پُر شد. تازه همین ۱۰ سال پیش بود که به فکر حمام افتادند تا جانش را نجات دهند. مثل همه جاهای دیدنی کلیبر، بهترین زمان بازدید از حمام، بهار و تابستان است.

این حمام در مرکز شهر کلیبر قرار گرفته و دسترسی خوبی به همه امکانات لازم برای گردشگران دارد. حمام روبه‌روی مسجد شاه‌عباس و در زیرزمین ساخته شده که حالا امکان بازدید از آن وجود ندارد. تنها چیزی که از حمام روی زمین دیده می‌شود، گنبد آجری کوچکی است که سر از زمین درآورده.

آدرس حمام شاه عباس

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر

لوکیشن حمام شاه عباس روی گوگل‌مپ

– پل شاه عباس

قدمت پل شاه عباس به دوره صفویه برمی‌گردد. این پل زیبا و تاریخی توسط فردی به‌اسم «شجاع‌الممالک کلیبری» ساخته شده و در سال ۱۳۷۶ بازسازی شده است. این پل روی رودخانه کلیبر (بویوه‌چای) ساخته شده و یکی از جاهای دیدنی کلیبر است. قبل از بازسازی، بخشی از پل تخریب شده بود و برای همین مردم اطراف آن را با اسم «سینیخ کورپی» به معنای «پل‌شکسته» می‌شناختند.

پل شاه عباس از جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

مثل همه جاذبه های گردشگری کلیبر و آذربایجان شرقی، بهترین زمان بازدید از پل شاه عباس، فصل بهار و تابستان است. در اطراف پل امکانات خاصی وجود ندارد و اگر دنبال جایی برای اقامت هستید شاید بتوانید اتاقی در روستای کفشان اوی اجاره کنید.

آدرس پل شاه عباس

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، محله کفشان اوی

موقعیت پل شاه‌عباس روی گوگل‌مپ

موقعیت پل شاه عباس روی گوگل‌مپ ثبت نشده است. درصورتی‌که به این منطقه سفر کردید، برای راحتی دسترسی دیگر گردشگران، موقعیت پل را ثبت کنید.

– پل های خدا آفرین

پل‌های تاریخی خداآفرین در بین منطقه قره‌داغ و قره‌باغ قرار گرفته‌اند. یکی از این پل‌ها آسیب دیده و پایه‌ها به‌هم متصل نیستند. پل دیگر که سالم مانده برای پیاده‌روی گردشگران بهترین انتخاب است. موج‌شکن‌های پل‌های خداآفرین خودش یکی از زیباترین جاهای دیدنی کلیبر است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

مردم در گذشته‌هایِ دور بر این باور بودند که پایه‌های این پل از جاهای دیدنی کلیبر را خداوند روی رود ارس آفریده است، به‌همین‌دلیل اسم این پل‌ها را خداآفرین گذاشتند. پایه‌های پل روی سنگ‌های طبیعی ساخته‌ شده‌اند که خودش نمونه‌ای از یک شگفتی است. در ۲ طرف پل، روستاهایی است که می‌توانید از امکانات آن‌ها استفاده کنید.

این زیبای تاریخی داستان‌های زیادی برای گفتن دارد، اما خسته‌ است و دیگر جانی برایش نمانده. چه لشکرها که از روی آن عبور نکردند و چه خون‌هایی که روی سنگ‌فرش آن ریخته نشد.

آدرس پل خدا آفرین

استان آذربایجان شرقی، شهرستان خداآفرین، نزدیک روستای ساری‌جالو

لوکیشن پل خداآفرین روی گوگل‌مپ

– برج قشلاق قارلوجا

قارلوجا یک برج سنگی است که در روستای قارلوجا و در نزدیکی کلیبر قرار دارد. قدمت این برج تاریخی که از جاهای دیدنی کلیبر است به قرن هفتم و هشتم هجری برمی‌گردد. این برج به‌صورت ۸ ضلعی ساخته شده و هر کدام از ضلع‌های آن ۱.۷۵ متر طول دارند.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

این برج از جاهای دیدنی کلیبر ارتفاع کمی دارد و تمام بدنه آن از سنگ‌های تراش معمولی ساخت شده. سردابه‌ای زیر برج وجود داشته که بعضی از محلی‌ها و قدیمی‌ها می‌گویند محل دفن یکی از بزرگان ایلخان مغول است.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

برج هیچ امکانات رفاهی ندارد و بازدید از آن زمان زیادی نمی‌برد. با توجه به شرایط آب‌وهوایی آذربایجان شرقی در پاییز و زمستان و موقعیت برج، بهترین زمان سفر بهار و تابستان است.

آدرس برج قشلاق قارلوجا

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، کنار رودخانه ارس، روستای قارلوجا

لوکیشن برج قشلاق قارلوجا روی گوگل‌مپ

جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های مذهبی

جاهای دیدنی کلیبر فقط در جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی خلاصه نمی‌شود. اینجا جاذبه‌های مذهبی زیادی دارد که باید یک روز را برای دیدن آن‌ها کنار بگذارید. جاذبه‌های مذهبی با گذشته دینی ما گره خورده و با ورود به این مکان‌ها احساس آرامش تمام وجودمان را فرامی‌گیرد.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

مسجد جامع کلیبر

قدمت مسجد جامع از جاهای دیدنی کلیبر به‌عنوان یکی از دیدنی های کلیبر به دوران صفویه برمی‌گردد. اسم قبلی این مسجد، «مسجد شاه عباس» بود اما مثل همه بناها و خیابان‌های ایران، اسمش را تغییر دادند. در حیاط مسجد یک درخت قدیمی هست که حدود ۳۰۰ سال دارد.

روبه‌روی مسجد هم حمامی هست که به‌دلیل ناتمام ماندن پروژه، امکان بازدید از آن وجود ندارد. حمام شاه‌عباس جزو ۹۹۹ بنایی است که در زمان شاه‌عباس برای رفاه حال کاروان‌ها ساخته شد.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Bachehayemasjed

بهترین زمان بازدید از مسجد جامع از جاهای دیدنی کلیبر بهار تا اول‌های فصل پاییز است. بازدید از این مسجد زمان زیادی از شما نمی‌گیرد و در مدت ۱ ساعت می‌توانید همه بخش‌های آن را ببینید. از امکانات رفاهی این مسجد می‌توانم به پارکینگ، سرویس بهداشتی و دسترسی به تاکسی اشاره کنم. در نزدیکی مسجد اقامتگاه‌های زیادی هست و حتی می‌توانید از بوفه مسجد هم خوراکی بخرید.

آدرس مسجد جامع کلیبر

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر

لوکیشن مسجد جامع کلیبر روی گوگل‌مپ

امامزاده شاه قاسم

بقعه امامزاده شاه قاسم در روستای «پیره‌لر» و در ۶۵ کیلومتری شمال کلیبر قرار گرفته است. این مقبره از جاهای دیدنی کلیبر روی بلندی تپه‌های روستا است و از آن‌جا می‌توانید تمام روستا را ببینید. بنای امامزاده شامل یک بقعه با اتاق ورودی، مسجد، حسینیه، ۲ باب زائرسرا و ۳ باب انباری در زیرزمین است. وجود زائرسرا یکی از امکانات مهم امامزاده است، چون می‌توانید در آن استراحت کنید.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

آدرس امامزاده شاه قاسم

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای پیره‌لر

لوکیشن امامزاده شاه قاسم روی گوگل‌مپ

جاهای تفریحی کلیبر

حالا که همه جاهای دیدنی کلیبر از طبیعی و تاریخی تا مذهبی را دیده‌اید، وقت آن رسیده تا کمی تفریح کنید.

– آبگرم متاللیق

آبگرم متاللیق یکی از جاذبه های تفریحی کلیبر است که در روستای متاللی قرار گرفته است. وقتی بعد از کلی پیاده‌روی در جاهای دیدنی کلیبر، بدنتان خسته و کوفته شد، تنها راه چاره، آبگرم است. این جاذبه تفریحی حدود ۱۲۸۷۰ مترمربع وسعت دارد.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

دمای آب چشمه حداکثر ۶۸ درجه سانتی‌گراد است که برای دردهای مفصلی و لطافت پوست بسیار عالی است. فکرش را بکنید در هوای سرد پاییز و زمستان آذربایجان شرقی، وسط آبگرم بپرید. آبگرم متاللیق حتی در این فصل‌های سرد هم جذاب است.

آدرس آبگرم متاللیق

استان آذربایجان شرقی، کلیبر، بخش آبش‌احمد، روستای متاللی (متعلق)

لوکیشن آبگرم متاللیق روی گوگل‌مپ

– آبگرم قلعه کندی

آبگرم قلعه کندی یکی از بهترین جاهای تفریحی کلیبر است که آب‌ آن در درمان بیماری روماتیسم بسیار موثر است. این آبگرم در منطقه گردشگری و جنگل‌های ارسباران قرار گرفته و فاصله کمی با رود مرزی ارس و سد خداآفرین دارد.

جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

دمای چشمه اصلی آبگرم قلعه کندی از جاهای دیدنی کلیبر حدود ۷۵ درجه تا ۸۰ درجه است اما دمای آب در استخرها کمتر است و به ۶۵ درجه تا ۷۰ درجه می‌رسد. در این آبگرم امکانات خوبی برای گردشگران در نظر گرفته‌اند و همین موضوع باعث شده تا افراد زیادی از شهرهای مختلف به کلیبر بیایند.

آدرس آبگرم قلعه کندی

استان آذربایجان شرقی، کلیبر

لوکیشن آبگرم قلعه کندی روی گوگل‌مپ

توصیه‌های علی‌بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به کلیبر

  • استان آذربایجان شرقی آب‌وهوایی کوهستانی و معتدل دارد. بنابراین هوای فصل بهار و تابستان مطبوع و دلچسب و هوای پاییز و زمستان سرد است. پس بهتر از برای بازدید از جاهای دیدنی کلیبر، فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید.
  • اگر می‌خواهید در پارک‌ جنگلی یا در نزدیکی جاذبه های گردشگری کلیبر اقامت کنید، بهتر است با خودتان چادر ببرید.
  • جنگل ارسباران نمونه‌های جانوری کمیابی دارد که در معرض انقراض هستند، پس با ریختن زباله‌ در این منطقه زندگی آن‌ها را تهدید نکنید.
جاهای دیدنی کلیبر

عکس از: سایت Google Maps

  • روزهای بهار و تابستان کلیبر شاید خنک یا گاهی گرم باشد، اما آب‌وهوا همیشه به یک شکل نمی‌ماند و ممکن است شب‌ها سرد شود، پس با خودتان لباس گرم ببرید.
  • نزدیک بعضی از جاهای دیدنی کلیبر فروشگاه وجود ندارد، پس قبل از رفتن به این جاهای دیدنی با خودتان خوراکی و آب‌آشامیدنی ببرید.

جاهای دیدنی کلیبر و سفری لذت‌بخش به دل سرسبزی

آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل، آب‌وهوایی کوهستانی دارد که باعث شده سفر به این استان‌ها در تابستان دلچسب باشد. جاهای دیدنی کلیبر که شامل جاهای طبیعی، تاریخی، تفریحی و مذهبی است می‌تواند بهترین روزها و ساعت‌ها را در سفر برای شما بسازد.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

40 دیدگاه

  1. سیروان می‌گوید

    ما پنج تیر ۱۴۰۳ با خانواده رفتیم کلیبر و برای اولین بار. تصور من از کلیبر یک منطقه بکر و جنگلی بود. وقتی به کلیبر رسیدیم . حدود سه ساعت در مسیردره های اطراف شهر گشتیم متاسفانه یک مکان درست حسابی برای نشستن اما پیدا نکردیم. چون دور تمام باغها را تور کشیدند و ملک شخصی هستند متاسفانه. و بناچار برگشتیم . اما یک باغ در مسیر اهر پیدا کردیم دور برش باز بود . با تعجب رفتیم داخل باغ یکی اومد گفت برای نشستن باید اجاره بدید پنجاه هزار. واقعا خجالت آور است با این همه تبلیغات

  2. محمدرضا می‌گوید

    سلام
    ممنون از اطلاعاتی که به مردم میدهید ای کاش مسئولان بیشتر مراقب بناهای تاریخی باشند و بستر و زیرساخت آنرا برای بازدید عموم مردم فراهم کنند نمونه روشنی که میتوان خدمتتان مثال بزنم قلعه بابک میباشد که راه بسیار ناهموار و مشکلی دارد که با وسیله نقلیه بسیار سخت میتوان به آنجا رفت متاسفانه مسئولان محلی به هیچ عنوان به ان رسیدگی نمیکنند و همینطورنبود امکانات دیگر ….

  3. ایوب می‌گوید

    از تمام جاهای دیدنی نوشتین وگفتی اینها همشون درست وبجا هست ولی چیزیکه به آن اشاره نکردین از بی مسئولیتی وبی توجهی عده ای از گردشگرنماها ویا طبیعت گردنماها که به خاطر چند روز خوشگذرانی ضربه ای به طبیعت می‌زنند که قابل جبران نیست واین مسئولان منطقه هیچ عکس العملی نشان نمی‌دهند مثلا اگر بروید به اینالو می‌بیند به یک ویرانه ای تبدیل شده که دل هرطبیعت گرد واقعی را به درد میاورد

    1. اروین می‌گوید

      به خدا که همینه

  4. رضا می‌گوید

    عالی

  5. اذرگون می‌گوید

    خوبه فقط یکی از عکس ها که عکس ساختمونهاست خوب نبود

  6. علی ایرانی بابایلو می‌گوید

    سلام جد پدری من به روستای بابایلو متعلق به کلیبر میرسد.پدربزرگ من تنها فردباسواد در آن منطقه بود و از طرف خان های دهات اطراف برای آموزش درس( مکتب خانه) به روستاها میرفت.اگر کسی عریضه ای داشت برای دولت یا هرجای دیگری پدربزرگ من برای آنان مینوشت.او را میرزعلی خطاب میکردند.روحش شاد.من ۵۳ ساله هستم اما متاسفانه هنوز آن مناطق را از نزدیک ندیده ام.

  7. ایوب جوان می‌گوید

    الان با این اوصافی که شما کرده اید در واقع دوستی خاله خرسه هست، در انتهای همه توضیحات و معرفی های خود گفتین امکانات گردشگری و اقامتی ندارد در حالی که چندین هتل و صدها اقامتگاه بومگردی پذیرای مهمانان و گردشگران میباشد،

  8. ابراهیم می‌گوید

    با سلام

    آبگرم متعلق یا همانطور که شما تلفظ میکنید متاللق استخر سرپوسیده و سقف متحرک سونا هم ندارد و کاملا از لحاظ امکاناتی بسیار ضعیف می باشد کاملا منطقه توریست گریزی هست و هرکس که مسافر اینجا باشد یک بار برای همیشه رفتن به آنجا را کافی می داند.
    من مسافر نیستم که ناراضی باشم بلکه ساکن یکی از همان روستاهایی هستم که در اطراف این آبگرم وجود دارد

  9. محمد سلیمانی می‌گوید

    سلام وخسته نباشید.
    باید عرض کنم که تعدادی از جاهای دیدنی که تو مطالب آوردین مثل قلعه پیشتاب و… از توابع شهرستان هوراند هستش(من خودم اصالتا از روستاهای هوراند به نام جبان هستم) و قلعه پیشتاب و روستاهای اطرافش رو که نام بردین با روستای ما همجوار هستند.

  10. تبریزلی می‌گوید

    چرا نظرات را تایید نمی کنید ؟!

  11. علی می‌گوید

    آدرس دقیق قلعه پشتو(پشتاب) :::شهرستان هوراند روستای پشتو که در کنار جنگل های فندقلوی چناب خوراند قرار دارد…

  12. عارف می‌گوید

    درود بر شما
    لازم به ذکر است که فاصله مرکز استان تا کلیبر دو ساعت و نیم هست.
    در جواب دوستان هم اشاره شود که بوروگن همان تمشک هست و خود اهالی به زغال اخته زغال میگن.

  13. علی می‌گوید

    البته قلعه پشتاب متعلق به شهرستان‌ هوراند که فقط ۱۲ کیلومتر فاصله دارد.

  14. N می‌گوید

    آینالو ماله شهرستان خداافرین هستش خداافرین بخش نیست شهرستانه و از کلیبر جدا شده و مستقله

    1. ابراهیم می‌گوید

      بله کاملا درست و صحیح می فرمایید.

  15. حاج ولی می‌گوید

    آذربایجان سر ایران است
    از همه لحاظ
    فرهنگ، هنر تاریخ، علم، طبیعت ، صنعت ، مردمان سخت کوش و باهوش و …

  16. آراز می‌گوید

    با تشکر از مطالبتون ، فقط اینکه ما تورکها چیزی بنام جنگل‌های ارسباران نداریم . هزاران ساله این جنگل‌ها اسمش جنگل‌های قاراداغ هستش لطفا خواسته یا ناخواسته درصدد حذف فرهنگ و زبان تورکی نباشید.

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام آراز عزیز 🙂
      این منطقه به هر دو نام شناخته می‌شه و شهرت داره.

  17. فرضی می‌گوید

    ضمن احترام به نظر دوستان در مورد نام ترکی تمشک نام واقعی آن بویری تیکان است اگر دقت کرده باشید اطراف میوه را خار فرا گرفته است

  18. ناشناس می‌گوید

    ماشالله آذربایجان از همه شهر های ایران خوبه واسه گردشگری هرجا میری اینجور جنگلی نمیشه پیدا کرد تو ایران بهتر از منطقه های آذربایجان طبیعت آذربایجان نمیشه پیدا کرد ایول آذربایجان ایران عشق است

  19. ساراانشکانی می‌گوید

    یاشاسین آنایوردوم آزربایجان

  20. فاطمه می‌گوید

    سلام.ممنون از اطلاعات مفیدتون .من عاشق طبیعت زیبای کلیبر هستم.فقط یه سوالی داشتم از شما.زغال اخته به زبان محلی شما چی میشه؟خیلی جاها پرسیدم جوابی نیافتم.و سوال دیگه بویرو گن به چی میگن؟فارسیش چیه؟

    1. ناشناس می‌گوید

      بویور گن فک کنم تمشک هست و زغال اخته تورشو زغالی هست

    2. Tohid mohamadi می‌گوید

      با سلام آذربایجان بهشت زندگی بورتگان تمشک زغال مخشر جان جان همه جاشو گشتم

      1. اکبر قاسمزاده می‌گوید

        بویوک تیکان یا همان بویوتکان تمشک زغال اخته همون زغال

    3. رضا می‌گوید

      اولا بویور‌گنان میشه که معنی بفرمایید هست

      1. قاسم می‌گوید

        دوست عزیز شما درست میفرمائید بویورگنان به زبان ترکی میشه بفرمائید.ولی منظور فاطمه خانم بووگگان بود که همون تمشک جنگلیه.

    4. مهدی می‌گوید

      ترکا زغال خالی میگن اخته رو نمیگن.سوال دوم اگه تلفظ دقیقش مینوشتی میگفتم من فکر کنم اسم میوه رو پرسیدی اونم تمشکه

      1. احتشام می‌گوید

        سلام از زحمات شما تشکر میکنم اما در مورد پل شاه عباس( سینیخ کورپو یا شجاع الممالک کورپوسو) باید عرض کنم که تصویر گذاشته شده مروبوط به این پل نمی باشد این پل دارای یک دهنه است و مصالح بکار رفته و نوع معماری آن متفاوت از عکس گذاشته شده است.
        در مورد وجه تسمیه پل های خداآفرین باید عرض کنم که ریشه کلمه خداآفرین نشأت گرفته از یک افسانه عاشقانه بین مردی بنام خودو و زنی بنام آفرین میباشد سنگ نماهای آن در بالاسر پل ها ( کوه ها) و دو طرف آراز به شکل مسحور کننده یی قابل رویت است. سنگ نمایه آفرین در جنوب و سنگ نمایه خودو در شمال البته بدون راهنما تشخیص و پی بردن به موضوع سخت است.

      2. avatar-image
        تحریریه علی‌بابا می‌گوید

        سلام احتشام عزیز 🙂
        ممنون از دقت شما. عکس رو اصلاح کردیم.

    5. قاسم می‌گوید

      من خودم بچه کلیبر هستم.وجواب شما رو میگم.درمورد سوال اول. ما فقط زغال میگیم و اخته شو نمیگیم.درمورد سوال دوم.بعضی بچه ها گفتن ولی تلفظ درستش در ترکی بووگگان هستش که همون تمشک جنگلیه که چیدنش هم خیلی سخته

      1. سوسن می‌گوید

        بویوگن یعنی تمشک

    6. سعید می‌گوید

      سلام زغال اخته به ترکی میگن زغال.
      بوروککن تو فارسی همون تمشک میگن

      1. سیروان می‌گوید

        تمشک توت کوهی است چه ربطی به زغال اخته داره

    7. علی می‌گوید

      ۱.همون زغال
      ۲.بفرمایید

    8. اسما می‌گوید

      سلام عرض میکنم
      همسر من اهل کلیبر هستن
      زغال اخته همون زغال میگن، بویروگن هم تمشک هس 😍 میوه های خوشمزه کلیبر هستن 😍

    9. هاشم بهجتی می‌گوید

      به زغال اخته میگن زغال بویروگن هم بهش میگن تمشک

    10. ابراهیم می‌گوید

      سلام
      به زغال اخته تو زبان محلی کلیبری همان زغال یا زغال اخته گفته میشود و نام محلی دیگری ندارد.
      اما بویری تیکان یا بوری تیکان همان تمشک هست که در جنگلهای ارسباران و اطراف جنگل ها و حتی در اطراف بعضی روستا های اطراف بخش آبش احمد و کنار جاده ها هم یافت میشود.

    11. سوسن می‌گوید

      بویوگن یعنی تمشک