04 jpg

نردبان پیشرفت در علی‌بابا چه رنگی است؟

آموزش و یادگیری در علی‌بابا

اعضای یک خانواده سالم همه تلاششان را می‌کنند تا پیشرفت و ترقی یک‌دیگر را ببینند. در خانواده علی‌بابا هم طبقی قانونی نانوشته، اعضای یک تیم، پیشرفت هم‌گروهی‌ها را اولویت خود می‌دانند. علاوه‌براین‌ها شرکت سفرهای علی‌بابا شرایط را برای بهترشدن عملکرد علی‌بابایی‌ها فراهم کرده است.

در شرکت علی‌بابا، افراد به‌شکل شخصی یا تیمی می‌توانند طعم شیرین یادگیری را بچشند. حتی اگر اهل ورق‌زدن خبرنامه‌های سازمانی علی‌بابا نیستید؛ بد نیست گاهی آن را چک کنید. آخرین خبرهای مربوط به امکانات علی‌بابا در زمینه توسعه فردی را در خبرنامه هزار و یک شب بخوانید. به‌طورکلی می‌توان پیشنهادهای علی‌بابا برای توسعه فردی را در چهار دسته تقسیم‌بندی کرد.

آموزش از شما، هزینه با علی‌بابا!

هر علی‌بابایی سهمی در بودجه یادگیری و آموزش شرکت دارد. البته بودجه ویژه یادگیری همه علی‌بابایی‌ها مثل هم نیست و متناسب با حقوق خالصشان تعیین می‌شود. شما به‌عنوان عضوی از خانواده علی‌بابا در هر ماه چقدر حقوق می‌گیرید؟ اگر میزان حقوق ماهانه‌تان را نصف کنید، به بودجه ویژه یادگیری‌تان در هر سال می‌رسید.

استفاده از بودجه یادگیری قوانین و راه‌وروش خاص خودش را دارد. هریک از علی‌بابایی‌ها به دو روش می‌تواند از بودجه یادگیری کمک بگیرد. در روش اول افراد به‌صورت شخصی کلاس یا دوره‌ای را (آنلاین یا آفلاین) شرکت می‌کنند و همه هزینه‌های آن را می‌پردازند. در مرحله بعدی فاکتورهای شرکت در دوره را برای تیم مالی می‌فرستند. درصورتی‌که بخش مالی مهر تاییدی روی درخواست بودجه یادگیری بزند، حدود ۶۰% از هزینه‌ها بر عهده مجموعه علی‌بابا خواهد بود!

آموزش در علی بابا

گاهی ممکن است تیم مالی با درخواست پرداخت بودجه یادگیری موافقت نکند و افراد مجبور به پرداخت صفر تا صد هزینه‌ها شوند. به‌همین خاطر بهتر است علی‌بابایی‌ها بی‌گدار به آب نزنند و پیش از پرداخت هزینه‌ها و شرکت در دوره، هماهنگی لازم را با بخش مالی انجام دهند.

برای استفاده از بودجه یادگیری و توسعه چند قانون کوچک هم وجود دارد. علی‌بابایی‌هایی که می‌خواهند از بودجه یادگیری استفاده کنند، باید حداقل سه ماه از ورودشان به شرکت گذشته باشد. مدت قرارداد هم روی این موضوع تاثیر می‌گذارد. علی‌بابایی‌هایی که قراردادی با مدت شش ماه به بالا دارند، می‌توانند از بودجه یادگیری استفاده کنند.

در روش بعدی خود شرکت علی‌بابا یا مدیر تیم با توجه به شرایط و میزان توانایی افراد، دوره‌ای را به‌شکل گروهی درنظر می‌گیرند. دراین‌صورت علی‌بابایی‌ها بر طبل شادانه می‌کوبند؛ چون ۱۰۰% هزینه‌ها را خود شرکت می‌پردازد.

کنجد کنجد بازشو!

اگر کارتون علی‌بابا و ۴۰ دزد بغداد خاطرات کودکی‌تان را ساخته‌اند، احتمالا با جمله کنجد کنجد بازشو آشنا هستید! همان جمله معروفی که باید برای بازشدن غار پر از گنج سه بار گفته می‌شد! علی‌بابا از این کارتون ایده گرفته و نام کنجد را روی پروژه‌ای گذاشته که شما را به غار پر از گنج یادگیری می‌رساند.

در پروژه کنجد علی‌بابا محتواهای آموزشی با تمرکز روی مهارت‌های نرم تهیه و منتشر می‌شود. تیم تولیدمحتوای کنجد، این پروژه را در چهار بخش رشد داده‌اند. بذر کنجد که اول با یک ایده ساده در دوره همه‌گیری کرونا کاشته شده بود؛ الان چنان باری داده که نمی‌توان به‌سادگی از آن عبور کرد.

آموزش در  علی بابا

کنجد لایو، کنجد پلاس، کنجد کلاب و از کنج تا جمع برنامه‌های کنجد هستند. چقدر از زمان‌تان را در اینستاگرام می‌گذرانید؟ اگر گوشی را بوسیده و کنار گذاشته‌اید، حداقل ماهی یک‌بار سری به صفحه علی‌بابا استوری بزنید و لایوهای یک ساعته کنجد را ببینید. این لایوها همگی با موضوع به‌زیستی تولید می‌شوند.

کنجد پلاس جایی برای حضور آدم حسابی‌هاست! افرادی متخصص در زمینه‌های گوناگون در کنجد پلاس سخنرانی می‌کنند. شرکت و ثبت‌نام در برنامه‌ها و کارگاه‌های کنجد پلاس برای هر علی‌بابایی آزاد است که سرش برای دانستن چیزهای بیشتر درد می‌کند!
کنجد کلاب همان دورهمی‌های کتاب‌خوانی خودمان است! در کنجد کلاب، کتاب‌خورها دورهم جمع می‌شوند و نظرشان را درباره ابر و باد و مه و خورشید و فلک با هم به‌اشتراک می‌گذارند. یکی دیگر از کارهای کنجد کلاب سروسامان‌دادن به کتابخانه‌های شرکت است. در همه دفاتر علی‌بابا کتابخانه کوچکی (یک یا چند قفسه) وجود دارد که دسترسی به کتاب‌های ناب توسعه فردی و گاهی هم تخصصی را آسان می‌کند.

همکاری مشترک علی‌بابا و تیم ازتا باعث شد محصول از کنج تا جمع کنجد متولد شود. در این طرح به‌شکلی تخصصی‌تر به کتاب‌خوانی پرداخته شده است. شرکت در برنامه‌های از کنج تا جمع را برای علی‌بابایی‌ها و افراد خارج از سازمان برنامه‌ریزی کرده‌اند.

گشتی در سایت‌های آموزشی!

دوره‌های تخصصی بعضی از سایت‌های آموزشی در زمینه‌های مهارت‌های نرم و سخت، حرفی برای گفتن دارند. علی‌بابا در این سایت‌ها اکانت ویژه خریده تا به محتوای آموزشی آن دسترسی داشته باشد. علی‌بابایی‌ها به این اکانت‌ها دسترسی دارند و می‌توانند از محتوای آموزشی آن استفاده کنند.

آموزش در علی بابا

این تنها خبر خوب علی‌بابا برای اعضای خانواده‌اش نیست! تیم‌ها می‌توانند برای خرید اکانت‌های تخصصی با استفاده از بودجه یادگیری و توسعه به تیم توسعه درخواست دهند.

نکته مهم درباره استفاده از حساب کاربری علی‌بابا در سایت‌های آموزشی خاص، تعهد کاربران نسبت به نام کاربری و رمز عبور است. علی‌بابایی‌ها نباید رمز عبور و نام کاربری را تغییر دهند. اگر مشکلی برای ورود به سایت داشتند، حتما آن را با تیم توسعه درمیان بگذارند. افراد علی‌بابا فعلا امکان استفاده از محتوای آموزشی سایت‌های HBR، Oreilly و Skillpro را دارند.

آموزش در درایو Z

اشتباه نکنید! این Z هیچ ارتباطی به نماد زورو در فیلم‌های دهه ۸۰ آمریکایی ندارد! شما می‌توانید مجموعه‌ای از بهترین محتواهای آموزشی را در درایو Z پیدا کنید. این محتویات آموزشی شامل کورس‌های لینکدین، تدتاک و دوره‌های تخصصی اکسل می‌شود.
پس از ورود به درایو Z، فولدر Public را باز کرده و سراغ فایل محتویات آموزشی را بگیرید. اگر می‌خواهید در شرایط دورکاری و فضایی خارج از شرکت به درایو Z دسترسی داشته باشید، حتما VPN علی‌بابا را روشن کنید. فایل‌های آموزشی درایو Z به‌روزرسانی می‌شود و به مرور زمان کیفیت بیشتری پیدا می‌کند. اگر به دوره ویژه‌ای نیاز دارید، درخواستتان را به گوش تیم توسعه برسانید تا آن را در درایو Z آپلود کنند.

علی‌بابا همه تلاش خود را به‌کار گرفته تا علی‌بابایی‌ها در مسیر شغلی و زندگی‌شان ثابت نمانند و در تکاپوی پیشرفت باشند. این شرکت ابزارهای مختلفی برای رشد و ترقی آن‌ها فراهم کرده که استفاده از هریک، قوانین و شرایط خاصی دارد.
در آخر همان‌طور که قبلا هم گفتم شما می‌توانید آخرین اخبار مربوط به امکانات توسعه و یادگیری را در خبرنامه هزار و یک شب علی‌بابا بخوانید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. سید احمد شریفی می‌گوید

    سلام
    من یک ایده استارتاپی در حوزه منابع انسانی دارم . می خواستم بدونم اگه علی بابا در این حوزه قصد سرمایه گذاری داره یک جلسه هماهنگ بشه تا من بتونم ایده ام را ارائه بدم. ممنون میشم من را راهنمایی کنید.