اصلیترین فرودگاه بینالمللی کشور، فرودگاه امام خمینی است. فرودگاه بینالمللی امام خمینی که در جنوب غرب پایتخت واقع شده، امکانات بسیار مناسبی برای استقبال و بدرقه مسافران ایرانی و خارجی دارد. ساخت و افتتاح فرودگاه امام خمینی کشوقوسهای زیادی داشت. تصمیم ساخت فرودگام امام برای اولین بار در سال ۱۳۴۶ نهایی شد، اما از این زمان به بعد، سالها طول کشید که کار ساخت و افتتاح فرودگاه به سرانجام برسد. درنهایت، فرودگاه بینالمللی امام خمینی در اردیبهشت ۱۳۸۴ به بهرهبرداری رسید.
در این مطلب از مجله گردشگری علیبابا اطلاعات کاملی درباره فرودگاه امام خمینی، تاریخچه این فرودگاه، دسترسی به فرودگاه امام و خدمات آن در اختیارتان قرار خواهیم داد.
آدرس فرودگاه امام خمینی کجاست؟
اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی را کجا ببینیم؟
ورود به فرودگاه امام خمینی چگونه است؟
اطلاعات تماس فرودگاه امام خمینی کدام است؟
تلفن تماس: ۵۱۰۰۱۱۱-۰۲۱ و ۵۱۰۰۱۱۸-۰۲۱ و ۰۹۶۳۳۰
آدرس فرودگاه امام خمینی
فرودگاه بینالمللی امام خمینی در جنوب غربی تهران و در میانه بزرگراه تهران- قم واقع شده و با مرکز شهر حدودا ۱ ساعت فاصله دارد، البته باید توجه داشته باشید که این زمان به میزان ترافیک بستگی دارد. اما اگر آدرس دقیق فرودگاه امام خمینی را بخواهید، از این قرار است:
تهران، شهرستان رباط کریم، بزرگراه خلیجفارس، کیلومتر ۳۰، فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره)
لوکیش فرودگاه امام خمینی روی گوگل مپ
شماره تلفن فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی شماره تلفن های متعددی دارد که هر یک پاسخگوی بخشی از نیازهای مردم است. برخی از مهمترین شمارههای فرودگاه امام خمینی را در این بخش میتوانید ببینید:
شماره تلفن فرودگاه امام خمینی: ۵۱۰۰۱۱۱و ۵۱۰۰۱۱۴و ۵۱۰۰۱۱۸- ۰۲۱
شماره تلفن اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی: ٠٩۶٣٣٠
شماره تلفن پارکینگ فرودگاه خمینی:۵۱۰۰۷۱۹۹-۰۲۱
سامانه پیامکی: ۱۰۰۰۹۶۳۳
نقشه فرودگاه امام خمینی
از نقشه زیر میتوانید به عنوان راهنمای فرودگاه امام خمینی استفاده کنید:
پارکینگ فرودگاه امام خمینی
به عنوان راهنمای فرودگاه امام خمینی، ابتدا بهتر است درباره پارکینگ این مجموعه صحبت کنیم. برخی از مسافران ترجیح میدهند با خودروی شخصی به سفر خارجی بروند و در مدت سفر خودرویشان را در پارکینگ فرودگاه امام میگذارند. علاوهبراین، اگر شما برای بدرقه یا استقبال عزیزانتان به فرودگاه امام خمینی میروید، در مدت توقف در فرودگاه، باید حتما ماشینتان را در پارکینگ پارک کنید.
مجموعه پارکینگ های فرودگاه امام خمینی دارای ۵ پارکینگ با ظرفیتی بیشاز ۱۳ هزار ماشین است که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
پارکینگ شماره ۱ یا پارکینگ طبقاتی فرودگاه امام خمینی
پارکینگ طبقاتی یا پارکینگ مسقف فرودگاه امام خمینی، گنجایش پذیرش بیش از ۱۵۰۰ ماشین را دارد. باتوجهبه تعرفه هزینه پارک ماشین در این پارکینگ، توصیه میشود تنها کسانی که برای استقبال یا بدرقه نزدیکانشان به فرودگاه میآیند، از این پارکینگ استفاده کنند. این پارکینگ زیر ترمینال فرودگاه واقع شده و نزدیکترین پارکینگ به ترمینال مسافری شماره یک است؛ افراد میتوانند با آسانسور در مسیر ترمینال و پارکینگ تردد کنند.
پارکینگ روباز شماره ۲
این پارکینگ دورتر از پارکینگهای شماره ۳ و ۴ است و برای ۸۴۰ ماشین گنجایش دارد. پارکینگ روباز شماره ۲ برای توقف خودروهای توقیفی است و البته در زمانهای شلوغی فرودگاه، استفاده میشود. برای رفتوآمد به این فرودگاه هم اتوبوسهای شاتل فرودگاه در دسترس است. اما این پارکینگ بهطورکلی در اختیار مسافران و همراهان آنها قرار نمیگیرد.
پارکینگ شماره ۳ و ۴ فرودگاه امام خمینی
دو پارکینگ روباز شماره ۳ و ۴ ظرفیت نگهداری از بیش از ۱۰ هزار ماشین را دارد. البته این پارکینگها با فاصله زیادی از فرودگاه احداث شده است اما نزدیک مجموعه هتلهای فرودگاهی قرار گرفته. بنابراین افراد پس از پارککردن ماشینهایشان میتوانند با اتوبوسهای شاتل (اتوبوسهای رایگان داخل فرودگاه) خود را به ترمینال مسافران برسانند. این پارکینگ بیشتر مناسب افرادی است که توقفهای چندساعته یا چند روزه دارند.
پارکینگ روباز شماره ۵
پارکینگ شماره ۵ فرودگاه امام در نزدیکی ساختمان گمرک واقع و برای ماشینهای این بخش در نظر گرفته شده است. این پارکینگ هم به مسافران و مراجعان فرودگاه اختصاص ندارد.
هزینه پارکینگ فرودگاه امام خمینی
با توجه به اینکه تعرفه پارکنیگ فرودگاه امام خمینی در سالهای مختلف دچار تغییر میشود، شما میتوانید آخرین تعرفه ورودی و هر ساعت توقف در هرکدام از پارکینگها را در سایت رسمی شهرفرودگاهی امام خمینی مشاهده کنید.
جدول معرفی پارکینگ های فرودگاه امام خمینی
در جدول زیر میتوانید بهطور خلاصه با جزئیات پارکینگ فرودگاه امام خمینی آشنا شوید تا بتوانید بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید:
نام پارکینگ | موقعیت | شرایط استفاده | توضیحات تکمیلی |
پارکینگ طبقاتی شماره ۱ | طبقات منفی یک و منفی دو ترمینال مسافری شماره ۱ | شبانهروزی در کل ایام سال | با توجه به تعرفه پارکینگ، بهصورت کوتاهمدت و ساعتی پیشنهاد میشود |
پارکینگ روباز شماره ۲ | روبروی پاسگاه پلیس راهور | جهت مراجعین گمرک و در صورت لزوم در زمان پیک سفر | پارکینگ ماشینهای توقیفی و استفاده در ایام پیک |
پارکینگ روباز شماره ۳ و ۴ | روبروی ترمینال مسافربری شماره ۱ و جنب مجموعه هتلهای فرودگاه | شبانهروزی در همه ایام سال | جهت پارک بلندمدت و شبانهروزی پیشنهاد میشود |
پارکنیگ روباز شماره ۵ | جنب اداره کل گمرک و شعبه بانک ملی | جهت مراجعین گمرک و در صورت لزوم در زمان پیک سفر | مناسب مراجعین گمرک |
درصورتیکه درباره پارکینگها پرسشی دارید، میتوانید از طریق شماره تلفن پارکینگ فرودگاه امام به شماره ۵۱۰۰۷۱۹۹-۰۲۱ پرسشتان را مطرح کنید.
دسترسی به فرودگاه امام خمینی
با رشد و توسعه حملونقل شهری در اطراف فرودگاه امام خمینی، برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی، وسایل نقلیه مختلفی در دسترس است. اینکه کدام یک را انتخاب کنید به شرایط و نیازهای شما بستگی دارد. علاوهبراین بهتر است زمان پرواز و شرایط ترافیکی را هم هنگام انتخاب وسیله مدنظر قرار دهیم. همانطور که میدانید برای پروازهای خارجی حداقل باید ۳ ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.
اینکه چند ساعت قبل از پرواز باید در فرودگاه حضور داشته باشیم، به این بستگی دارد که مقصدمان داخلی است یا خارجی.
دسترسی به فرودگاه امام خمینی با تاکسی
یکی از وسایل نقلیه متداول برای رفتوآمد به فرودگاه امام خمینی، تاکسی است. برای بازگشت از فرودگاه که کار بسیار ساده است؛ میتوانید با تاکسیهایی که آماده سوارکردن مسافران هستند، بهراحتی به مقصد برسید.
اما برای رفتن به فرودگاه امام خمینی با تاکسیهای خود فرودگاه، باید به سایت تاکسی فرودگاه مراجعه کنید. در این سایت اطلاعات لازم را وارد میکنید و درخواست تاکسی میدهید. این تاکسیها آماده رساندن مسافران از شهرستانهای کشور به فرودگاه امام خمینی نیز هستند.
شرکت سیر و سفر، تاکسی لوکس، پاکرو تاکسی و تاکسی بیسیم تهران جزو شرکتهای دارای مجوز تاکسی در فرودگاه امام هستند که ماشینهایی مختلفی از جمله تویوتا کمری، فولکس کدی، هیوندا سوناتا، ون هایس ناوگان و…ارائه میدهند.
مترو فرودگاه امام خمینی
اگر از تهران عازم فرودگاه امام خمینی هستید، میتوانید با مترو نیز خود را به فرودگاه برسانید. رفتن به فرودگاه امام خمینی با مترو، یکی از کمهزینهترین روشها برای جابهجایی است، مخصوصا در زمان ترافیکهای سنگینی مثل ترافیک روزهای پایانی سال. چنانچه تصمیم دارید با مترو به فرودگاه امام خمینی بروید، بهتر است چمدانهای زیاد و سنگین با خود نبرید تا رفتوآمدتان راحتتر باشد.
برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی با مترو، باید در انتهای خط یک مترو تهران (خط تجریش) و در ایستگاه شهر آفتاب، خط خود را عوض کنید و سوار قطارهای اختصاصی شهرفرودگاهی امام خمینی شوید.
- ساعت فعالیت مترو: حرکت اولین قطار از شهرفرودگاهی امام خمینی ساعت ۶:۵۰ صبح و حرکت آخرین قطار از ایستگاه شاهد به سمت ایستگاه فرودگاه امام خمینی، ساعت ۱۹:۱۵ عصر است.
- فاصله زمانی رفت و برگشت هر قطار: در خط شهرفرودگاهی امام خمینی، فاصله زمانی رفت و برگست هر قطار ۸۰ دقیقه است.
اتوبوس فرودگاه امام خمینی
برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی از اتوبوس هم میتوانید استفاده کنید. مبدا اتوبوس فرودگاه امام خمینی، مقابل ترمینال ۴ فرودگاه مهرآباد است. این اتوبوسها هر ساعت، یکبار به سمت فرودگاه امام خمینی حرکت میکنند و در مسیر خود، در میدان آزادی و حرم امام خمینی هم توقف دارد.
آژانس و تاکسیهای آنلاین
اما اگر نمیخواهید برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید، آژانسها و تاکسیهای آنلاین، راهحل معقولی به حساب میآید. در بیشتر موارد هزینهای که تاکسیهای آنلاین برای طی این مسیر دریافت میکند، کمتر از هزینهای است که آژانسها از شما میگیرد.
خودرو شخصی
و درنهایت اگر هیچیک از گزینههای بالا مطلوب شما نیست، میتوانید برای رفتن به فرودگاه امام به خودروی شخصی فکر کنید. البته بهترین راهحل این است که مسیر را به همراه یکی از بستگان یا آشنایانتان طی کنید. در واقع فردی دیگر مسئولیت رانندگی را برعهده داشته باشد و شما را به فرودگاه برساند، سپس ماشین را برگرداند. در غیر این صورت باید از پارکینگ فرودگاه امام استفاده کنید. شما با کمی محاسبه درمییابید که از خانه تا فرودگاه، را اگر با ماشین شخصی بروید مقرونبهصرفه است یا با آژانس و تاکسیهای آنلاین.
اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی
اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی، لیست پروازهای خروجی فرودگاه امام و لیست پروازهای ورودی فرودگاه امام، همه و همه در سایت فرودگاه در دسترس شماست. درصورتیکه پاسخ سوال خود را در سایت نیافتید، از شماره تلفنهای فرودگاه برای تماس استفاده کنید.
پروازهای خروجی فرودگاه امام خمینی
پروازهای خروجی فرودگاه امام خمینی پروازهایی است که روزانه، تهران را به مقصد کشورهای خارجی ترک میکند. برای مشاهده آنلاین پروازهای فرودگاه امام خمینی در هر روز و جزئیات آنها، روی لینک کلیک کنید.
پروازهای ورودی فرودگاه امام خمینی
پروازهای ورودی فرودگاه امام خمینی، پروازهایی است که روزانه از کشورهای خارجی در تهران به زمین مینشیند. درصورتیکه منتظر عزیزان و بستگانتان هستید و میخواهید برای استقبال آنها به فرودگاه بروید، برای مشاهده آنلاین پروازهای فرودگاه امام خمینی و اطلاعات پروازهای ورودی فرودگاه امام به این صفحه مراجعه کنید.
درباره فرودگاه امام خمینی، بزرگترین مجموعه حمل و نقل هوایی کشور
فرودگاه امام خمینی (Imam Khomeini International Airport)، در زمینی به مساحت ۱۴ هکتار ساخته شده است. وجود فضاهای بسیار بزرگ اطراف فرودگاه، باند فرودگاهی بسیار وسیع و پارکینگهای با ظرفیت زیاد این مساحت قابل توجه را تایید میکند.
با بهپایانرسیدن ساخت فاز یک، فرودگاه امام خمینی به بهرهبرداری رسید؛ فاز یک توان جابهجایی ۶میلیونوپانصد هزار مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار در سال را دارد. فازهای بعدی فرودگاه نیز در دست احداث است. طبق بیانیه فرودگاه امام، هدف از احداث این فرودگاه، ارائه خدمات عالی به مشتریان، افزایش مزایای اقتصادی منطقه و فراهم کردن فرودگاهی ایمن، امن و کارآمد بوده است. مساحت ترمینال فرودگاه امام خمینی به بیش از ۷۸۰۰۰ مترمربع میرسد، به همین دلیل از این ترمینال برای پروازهای ورودی فرودگاه امام و پروازهای خروجی فرودگاه امام استفاده میشود.
جالب است بدانید که باند فرودگاه امام ۴۲۰۰ متر طول دارد، عرض این باند نیز ۴۵ متر است. علاوه بر این، دو تاکسیوی نیز برای این باند در نظر گرفته است. یکی از این دو تاکسیوی، باند اضطراری است که طول آن معادل ۴۲۰۰ متر و عرضش ۴۵ متر است. دیگر تاکسیوی برای ارتباط و دسترسی به اماکنی نظیر آشیانه تعمیر هواپیما، محل آزمایش موتور هواپیما و پایانه بار انتخاب شده است؛ طول این تاکسیوی ۹۷۰۰ متر و عرض آن ۳۰ متر اعلام شده است.
تاریخچه فرودگاه امام خمینی
همانطور که گفتیم، ساخت فرودگاه امام خمینی با فرازونشیبهای فراوانی مواجه شد. ایده ساخت یک فرودگاه بینالمللی، برای اولین بار در سال ۱۳۴۶ توسط ایکائو (سازمان بینالمللی هواپیمایی کشور) مطرح شد. هدف از این پیشنهاد، بهرهمند شدن از توان ترانزیتی ایران، اروپا و آسیا بود.
طرح ساخت این فرودگاه با نام فرودگاه بینالمللی آریامهر در سال ۱۳۵۱ تصویب شد و طب برنامهریزیهای انجامشده، قرار بود تا سال ۱۳۶۲ تکمیل شود. با انقلاب اسلامی و آغاز جنگ، روند ساخت فردوگاه برای مدتزمان طولانی متوقف شد تا اینکه در سال ۱۳۷۴ پروژه ساخت آن با عنوان فرودگاه بین المللی امام خمینی مجدد ادامه پیدا کرد.
فرودگاه امام خمینی یک فرودگاه بینالمللی در سطح استانداردهای جهانی است که در سال ۱۳۸۴ افتتاح شد. بعد از بهرهبرداری، همه پروازهای بینالمللی به فرودگاه امام خمینی منتقل شد که در حال حاضر دو پایانه فعال دارد.
ترمینال های فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی دارای سه پایانه بوده که در حالحاضر فقط دو مورد آن فعال است:
- ترمینال۱ فرودگاه امام: پایانه ۱ در واقع نخسین ترمینال فرودگاه امام است که با ظرفیت ۶.۵ میلیون مسافر و ۱۲۰هزار تن بار فعالیت میکند.
- ترمینال سلام (پایانه ۲): پایانه ۲ یا ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی در سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری رسید که ظرفیتی دود ۵ میلیون مسافر دارد.
- ترمینال ایرانشهر (پایانه ۳): سومین ترمینال فرودگاه امام خمینی با ظرفیتی نزدیک به ۲۰ میلیون مسافر، فعلا در مرحله مطالعاتی قرار دارد و هنوز احداث نشده است.
هواپیمایی های فعال در فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی بهمنظور انجام پروازهای خارجی ساخته شد. ازاینرو، تمام پروازهای خارجی کشور از این فرودگاه و پروازهای داخلی از فرودگاه مهرآباد انجام میشود. بهطورکلی بیشاز ۴۰ هواپیمایی فعال در فرودگاه بینالمللی امام خمینی وجود دارد که این ایرلاینها به دو دسته قابلتقسیم هستند:
شرکتهای هواپیمایی خارجی فرودگاه امام خمینی
هواپیمایی های داخلی که پروازهایی به مقاصد خارجی دارد، در فرودگاه امام خمینی فعالیت میکنند. شرکتهای هواپیمایی ایران ایر، هواپیمایی ماهان، کیش ایر، هواپیمایی آسمان، هواپیمایی زاگرس، هواپیمایی کاسپین، قشم ایر، هواپیمایی معراج، هواپیمایی آتا، هواپیمایی قشم و هواپیمایی تابان جزو این شرکتها هستند.
شرکتهای هواپیمایی داخلی فرودگاه امام خمینی
ایرلاین های خارجی فرودگاه امام خمینی هم تعدادشان کم نیست؛ این ایرلاینها، روزانه پروازهایی را در فرودگاه امام خمینی انجام میدهند که از مهمترین آنها میتوان به ترکیش ایرلاینز، ایرفرانس، لوفت هانزا، قطر ایرویز، امارات، تای ایرویز، قطر ایرویز، آسترین ایرلاینز، آذربایجان ایرلاینز، پگاسوس ایرلاینز و… اشاره کرد.
امکانات فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی، علیرغم برخی مشکلات و کاستیها، امکانات فراوانی برای میزبانی از مسافران پروازهای خارجی دارد. برخی از این امکانات در سایر فرودگاههای کشور نیز ارائه میشود؛ اما برخی دیگر مختص فرودگاه امام است. در این بخش های مختلف فرودگاه امام و امکانات آن را به سه دسته کلی: خدمات فرودگاه امام، امکانات رفاهی فرودگاه امام و بخش بار و توشه تقسیمبندی میکنیم و هرکدام را به شما معرفی خواهیم کرد.
خدمات فرودگاه امام خمینی
خدمات فرودگاه امام خمینی شامل موارد زیر است:
بانک و صرافی در فرودگاه امام خمینی
برای آسایش و رفاه بیشتر مسافران، در فرودگاه امام چندین شعبه بانک و صرافی وجود دارد. این شعب و صرافیها هم در سالن ورودی و هم در سالن خروجی دیده میشوند. علاوه بر این دستگاههای خودپرداز نیز در محوطه فرودگاه وجود دارد. بسیاری از مسافرانی که مدتهاست در کشور حضور نداشتهاند و پول ایران با خود به همراه ندارند، میتوانند با کارتهای بانکیشان از این خودپردازها پول بگیرند.
خدمات اورژانس فرودگاه امام خمینی
با توجه به پذیرش میلیونی مسافر در فرودگاه امام خمینی، تیم فوریتهای پزشکی و اورژانس فرودگاه امام همواره آماده خدمترسانی است. در صورتیکه با هرگونه مشکلات بالینی از جمله مشکلات قلبی، گوارشی، فیزیکی و… احساس کردید، کافی است به پایگاههای مستقر در فرودگاه مراجعه کنید.
- پایگاه ٣١٨: این پایگاه به منظور پوششسطوح پروازی و ترمینال مسافری در ترمینال مسافری شماره یک، سالن پروازهای ورودی B و زیرپله برقی در دسترس است.
شماره تماس ۵١٠٠٧٩٠٠-٠٢١ و ١١۵ جهت برقراری ارتباط با این پایگاه قابل استفاده است.
- پایگاه ٣۴٠: این پایگاه به منظور پوششدهی محدوده شهری و بزرگراهی در دپوی تاکسیرانی شهرفرودگاهی مستقر گردیده است.
شماره تماس ١١۵ به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی است.
خدمات سالمندان در فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی برای راحتی و آسایش سالمندان و توانخواهان، خدمات سالمندان را در سطح ترمینالهای فرودگاه ارائه میدهد.
جا به جایی حیوانات با هواپیما (قرنطینه حیوانی)
جابهجایی حیوانات در فرودگاه امام خمینی، توسط مسافران در زمان خروج از کشور و در سالن پذیرش انجام میشود. در این مرحله مسافر باید مدارک موردنیاز و حیوان خود را به مسئول پذیرش تحویل دهد. حیوان شما به واحد قرنطینه منتقل شده و پس از بررسیهای لازم، وارد هواپیما خواهد شد.
طبق قوانینی که در سایت فرودگاه امام خمینی آمده، مدارک موردنیاز برای ترخیص حیوان همراه با مسافر شامل این موارد است:
- ارائه اصل و کپی صفحه اول گذرنامه و همچنین صفحهای که ممهور به مهر ورود پلیس گذرنامه باشد.
- الزاما نام مسافر و شماره میکروچیت حیوان میبایست در گواهی نامه بهداشتی بین المللی صادره از کشور مبدأ و شناسنامه بهداشتی حیوان یکسان باشد.
- ارائه اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان با درج نام مسافر، شماره میکروچیت حیوان و مشخصات واکسنهای تلقیح شده هاری و چندگانه (بیش از یک سال از تاریخ تلقیح سپری نشده باشد)
- ارائه اصل گواهی بهداشتی بینالمللی صادره (به زبان انگلیسی) از دامپزشکی دولتی کشور مبدأ (کشور خارجی) با درج نام مسافر، شماره میکروچیپ حیوان و تاریخ صدور (از تاریخ صدور گواهی فوق نباید بیش از هفت روز گذشته باشد)
مدارک موردنیاز برای خروج حیوان همراه مسافر نیز شامل این موارد است:
- ارائه اصل و کپی صفحه اول گذرنامه مسافر
- تعداد مجاز حیوانات خانگی همراه مسافر جهت خروج سگ و گربه حد اکثر دو قلاده و پرنده از هرگونه حداقل دو عدد و حداکثر ده عدد است.
- الزاما نام مسافر و شماره میکروچیپ حیوان میبایستی در شناسنامه بهداشتی حیوان و همچنین گواهی نامه بهداشتی بینالمللی صادره از دامپزشکی دولتی استان مبدأ، یکسان باشد.
- ارائه اصل گواهی بهداشتی بین المللی صادره (به زبان انگلیسی) از ادارات دامپزشکی دولتی استان مبدأ (به زبان انگلیسی) با درج نام مسافر، شماره میکروچیپ حیوان و تاریخ صدور معتبر(نباید بیش از هفت روز از تاریخ صدور گواهی فوق سپری نشده باشد).
- ارائه اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان با درج نام صاحب حیوان (که با نام مسافر مطابقت داشته باشد)، شماره میکروچیت حیوان و مشخصات واکسنهای تلقیح شده هاری و چندگانه (بیش از یک سال از تاریخ تلقیح واکسن های مذکور سپری نشده باشد).
- توجه داشته باشید حیواناتی که قبلا با دریافت گواهی بهداشتی از ادارات دامپزشکی دولتی ایران از کشور خارج شدهاند، برای بازگشت به کشور نیز میبایست، نسبت به اخذ گواهی بهداشتی بین المللی از دامپزشکی دولتی کشور مبدأ (کشور خارجی) اقدام نمایند.
قرنطینه گیاهی
قرنطینه گیاهی به بخش وارد کردن گیاهان، تخم نباتات، بذر، ریشه، قلمه و… در فرودگاه امام خمینی اختصاص دارد. درصورتیکه قصد جابهجایی این اقلام را دارید، حتما باید قوانین و آییننامههای فرودگاه را مطالعه کنید.
خودپرداز در فرودگاه امام
با توجه به نیاز مسافران و مراجعهکنندگان به خدمات بانکی، خودپردازهای بانکی در تمام نقاط ترمینال و کلیه سالنهای مربوط به مراحل ورود و خروج از کشور نصب شده است.
خدمات رفاهی فرودگاه امام خمینی
فرودگاه امام خمینی خدمات رفاهی متنوعی برای مسافران دارد:
اینترنت وای فای فرودگاه امام خمینی
پس از اینکه بارهایتان را تحویل دادید، کارت پرواز را گرفتید و به سالن انتظار رفتید، احتمالا زمان اضافه میآورید. سرگرمشدن با اینترنت و انجام کارهای باقیمانده، میتواند راهحلی برای پرکردن این زمانها باشد. با واردکردن رمز عبور، میتوانید از اینترنت وایفای فرودگاه امام خمینی استفاده کنید.
فروشگاه فرودگاه امام خمینی
اگر پیش از سفر فرصت خرید نداشتهاید یا چیزی را فراموش کردهاید، احتمالا در فرودگاه امام میتوانید بخشی از نیازهایتان را تهیه کنید. تعداد زیادی فروشگاه در فرودگاه امام خمینی وجود دارد که کالاهای مختلفی را عرضه میکنند. در این فروشگاهها، انواع اجناس لوکس و برند، سوغات شهرهای مختلف ایران و خوراکی فروخته میشود.
خدمات CIP فرودگاه امام خمینی
CIP مجموعهای از خدمات است که در صورت تمایل مسافران برای آنها ارائه میشود. افراد پرمشغلهای که از این امکان استفاده میکنند، میتوانند در زمانشان صرفهجویی کنند. مسافران میتوانند مدارک خود را تحویل دهند و بهجای حضور در صفهای چکاین، تحویل بار و… در سالن CIP استراحت کنند. پذیرایی با انواع خوراکیها و نوشیدنیهای لذیذ، استراحت در اتاقهای راحت، استفاده از اینترنت رایگان و… فعالیتهایی است که مسافران در زمان انتظار میتوانند به آنها بپردازند.
جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام خمینی در ساختمانی مجزا از ترمینال اصلی فرودگاه امام قرار گرفته است. هزینه خدمات CIP فرودگاه امام خمینی و لیست قیمت جزئیات آن در سایت فرودگاه درج شده است. مطابق توضیحات سایت فرودگاه، امکانات CIP فرودگاه امام خمینی شامل موارد زیر است:
- انجام تمامی فرآیندهای فرودگاهی توسط تیمCIP
- امکان پرداخت هزینههای فرودگاهی مانند هزینههای اضافه بار، عوارض خروج و… در جایگاه تشریفات
- انتقال مسافران از سالن پذیرایی تا هواپیما و بلعکس با خودروهای اختصاصیCIP
- امکان استفاده مسافر از پارکینگ اختصاصیCIP (در صورت درخواست)
- امکان استفاده مستقبلین و مشایعین مسافر از خدمات سالن پذیراییCIP (در صورت درخواست)
- امکان اقامت کوتاهمدت مسافر در سوئیتهایCIP (در صورت درخواست)
- انجام فرآیندهای دریافت ویزای فرودگاهی (در صورت درخواست)
- امکان استفاده از خدمات ویلچر و بالابر (در صورت درخواست)
رستوران و کافیشاپ فرودگاه امام خمینی
بسیاری از ما در نزدیکیهای سفر کارهای زیادی داریم که باید آنها را ساماندهی کنیم. بستن چمدان، رسیدگی به کارهای عقبمانده، انجام بخشی از کارهای روزهای آینده، برنامهریزی برای سفر و… ازجمله کارهایی است که حسابی سرمان را شلوغ میکند. بااینهمه شلوغی ممکن است وقت غذاخوردن نداشته باشید. علاوه بر این باید ۳ ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید، در نتیجه ممکن است گرسنه یا تشنه شوید. درهرحال نگران نباشید، امکانات زیادی در فرودگاه امام خمینی در دسترس شماست.
در فرودگاه امام خمینی تعداد زیادی رستوران، فستفود و کافیشاپ وجود دارد که با انواع غذاها، میانوعده، کیک و شیرینی و نوشیدنیهای لذیذ و خوشطعم از شما پذیرایی میکند.
البته توصیه میشود پیش از سفر هوایی از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب اجتناب کنید تا سفر آرام و بیدردسری داشته باشید، خصوصا اگر از آن دسته افرادی هستید که در پرواز دچار حالت تهوع میشوید.
هتل فرودگاه امام خمینی
این هتل ها پذیرای مسافرانی است که از شهرهای دیگر به تهران میآیند و باید برای انجام پرواز خارجیشان چند ساعت یا یک روز کامل منتظر بمانند. در واقع این مسافران بهجای آنکه به داخل شهر بروند، میتوانند در یکی از این دو هتل اقامت کنند و در زمان نزدیک به پرواز، هتل را به مقصد فرودگاه ترک کنند. در نزدیکی فرودگاه امام خمینی، دو هتل بزرگ و لوکس ساخته شده است:
- هتل ۴ ستاره رمیس (ایبیس سابق): هتل رمیس، یک هتل هفت طبقه با ۱۹۶ اتاق لوکس و مدرن با تجهیزات کامل در نزدیکی فرودگاه امام خمینی است. این هتل چهار ستاره شامل رستوران، خدمات ویژه معلولین، کافیشاپ، مسیر پیادهروی، کارتینگ و… است.
- هتل ۵ ستاره رکسان (نووتل سابق): هتل رکسان، هتلی پنج ستاره در نزدیکی فرودگاه امام خمینی است. این هتل هفت طبقه دارای ۲۹۶ اتاق با همه تجهیزات و امکانات رفاهی موردنیاز است. از جمله امکانات هتل رکسان میتوان به سالن ماساژ، استخر، لابی، روم سرویس ۲۴ ساعته، اتاقهای مجهز به سیستم تهویه هوا و… اشاره کرد.
بخش بار و توشه فرودگاه امام خمینی
بخش بار و توشه فرودگاه امام خمینی به موارد زیر اختصاص دارد:
- خدمات بار: اگر میزان بار مسافر از حدمجاز بیشتر باشد، مسافر باید هزینه اضافهبار را پرداخت کند. خدمات بار یا فریت، بخشی است امکان ارسال بار مازاد را با مبلغ پایینتر فراهم کرده است.
- پیگیری بار: در این بخش میتوانید سوالات خود در زمینه پیگیری محتویات ارزشمند در چمدان، معیار جبران خسارت چمدان، آسیب یا دزدی از چمدان، نرسیدن چمدان و… را مطرح کنید.
- بسته بندی بار: غرفه بستهبندی بار در سالن چکاین غربی و شرقی بهصورت شبانهروزی فعال است و با دریافت هزینه، بارتان را با کارتن، سلفون، تسمه کشی و… بستهبندی خواهد کرد.
اشیا گمشده در فرودگاه امام خمینی
اگر شیء یا وسیلهای را در فرودگاه امام خمینی جا گذاشتهاید یا گم کردهاید، برای یافتن آن باید به فرودگاه بازگردید. در فرودگاه هم به سراغ پلیس اشیا جامانده بروید. هرچه در فرودگاه جامانده باشد، در این محل نگهداری میشود. برای پسگرفتن اشیا جامانده در فرودگاه امام خمینی، باید یک سری قوانین رعایت شود. این قوانین از این قرار است:
- شناسایی هویت مالک بهوسیله پلیس و بیان دقیق مشخصات ریز اموال
- ارائه اوراق هویتی شامل شناسنامه، کارت ملی و اصل پاسپورت
- به همراه داشتن سند مالکیت، فاکتور خرید یا جعبه لوازم صوتی و تصویری (مانند دوربین عکاسی یا فیلمبرداری، موبایل، لب تاپ، تپلت و…)
- به همراه داشتن فاکتور خرید طلا و جواهرات
اجاره خودرو در فرودگاه امام خمینی
مسافرانی که از کشورهای دیگر، برای سفری کوتاه به ایران میآیند، میتوانند در تهران ماشینی برای خود داشته باشند. دفاتر اجاره خودرویی که در فرودگاه امام مستقر است، با در اختیار داشتن انواع ماشینهای لوکس و اقتصادی به این افراد کمک میکنند.
اجاره خودرو شرایط خاص خودش را دارد، ازجمله اینکه باید گواهینامه داشته باشید بنابراین درصورتیکه چنین مدرکی را به همراه ندارید، فکر اجاره خودرو را از بیرون کنید.
پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه امام خمینی
اگر سفرتان ناگهانی بوده یا وقت نداشتهاید که عوارض خروج را پرداخت کنید، نگران نباشید. در فرودگاه امام خمینی دستگاه مخصوص پرداخت عوارض خروج هم در فرودگاه قرار داده شده است و شما از طریق این دستگاه هم میتوانید عوارض خروجتان را بپردازید. توجه داشته باشید که امکان پرداخت عوارض خروج از کشور بهصورت نقدی وجود ندارد.
جانمایی بخش های مختلف فرودگاه امام خمینی
برای دسترسی راحتتر به برخی از بخشهای مختلف فرودگاه امام، میتوانید از جدول زیر کمک بگیرید:
خدمات | آدرس |
بانک | در سالن عمومی و طبقه همکف بانکهای ملی و سامان |
صرافی | در سالن خروجی و در کنار گیت ورودی شرق |
امانات بار و خدمات کافی نت | در سالن ورودی جنب بانک سامان وجود دارد |
قرنطینه دامپزشکی | در سالن ورودی A |
قرنطینه گیاهی | سالن ورودی B |
ایستگاه مترو | ایستگاه مترو شهرفرودگاهی امام خمینی در پل ارتباطی موجود در سالن خروجی ترمینال قرار گرفته |
دفاتر شرکت های هواپیمایی | راهروی دفاتر واقع در طبقه میانی ترمینال، در سمت غربی سالن ورودی و در راهروی کنار رستوران |
استندهای شارژ موبایل | در سالن خروجی ، در کنار گیت های بازرسی پلیس و در سالن CHECK-IN در میان ردیف های کانتر |
صندوق پست | ترمینال ٢، در سالن های ورودی و خروجی که جانمایی آنها در بیرون از سالن، در بین درهای ورودی است |
سایت فرودگاه امام خمینی
سایت فرودگاه امام خمینی، حاوی اطلاعات بسیار مفیدی است که میتواند پاسخگوی بسیاری از پرسشهای شما باشد. برای مراجعه به این سایت و استفاده از اطلاعات آن، روی این آدرس https://www.ikac.ir کلیک کنید.
در این سایت میتوانید پروازهای ورودی فرودگاه امام و پروازهای خروجی فرودگاه امام را با جزئیاتشان مشاهده کنید.
سلام من بک افغان در ایران هستم که گذرنامه افغانی دارم که شش ماه دیگه از وقت اقامتم در ایران مونده
حالا ویزای استرالیا و دریافت کردم
من مهر خروجیرو از کجا بزنم
پلیس گذرنامه یا فرودگاه
سلام دوست عزیز.
چون ملیت افغان دارید گاهی باید به اداره مهاجرت برید و اونجا اعلام کنید و یکسری روند رو طی کنید.
سلام آیامهرخروج رومیزنندوقتی یک روز ازوقت ویزا مانده ؟