یک پرنده آواز سر میدهد، یکی پاهایش را خیس میکند و دیگری مشغول پرواز است. حدس میزنید اینجا کجاست؟ اینجا تالاب میانکاله است. تالابی در شبه جزیره میانکاله بهشهر که گوشهای امن و آرام برای پرندگان مهاجر و بومی بهحساب میآید. در این راهنما از مجله علیبابا همراه کلمات من شوید تا شما را به این تالاب که یکی از بکرترین جاهای دیدنی بهشهر است، ببرم و از تجربه خوش ملاقات با پرندگان تالاب میانکاله به شما بگویم.
تالاب میانکاله که به اسم تالاب میان قلعه هم شناخته میشود، از جاهای دیدنی بهشهر و در شبه جزیره میانکاله بهشهر با مساحت ۱۰۰ هزار هکتاری قرار گرفته تا پناهگاهی نه فقط برای پرندگان مهاجر و جانوران بلکه برای آدمها هم باشد. درختان انار ترش و بوتههای تمشک از دل خاک این تالاب روییدهاند تا این منطقه از زیبایی چیزی کم نداشته باشد.
ساعتها میشود در این تالاب ماند و از نزدیک پرواز، پریدن و خرامان راهرفتن انواع پرندگان تالاب میانکاله را مشاهده کرد.
تالاب میانکاله کجاست؟
فاصله ساری تا تالاب میانکاله چقدر است؟
فاصله بابلسر تا تالاب میانکاله چقدر است؟
مسیر تالاب میانکاله از تهران چطور است؟
جاهای دیدنی نزدیک به تالاب میانکاله کجاها هستند؟
تالاب میانکاله کجاست؟
تالاب میانکاله درواقع قسمتی از یک شبهجزیره همنام خودش در استان مازندران است که در انتهای جنوب شرقی دریای مازندران و ۱۲ کیلومتری شمال بهشهر قرار دارد.
تالاب میانکاله روی گوگل مپ
بهترین مسیر دسترسی به تالاب میانکاله
برای رسیدن به تالاب میانکاله از جاهای دیدنی مازندران اول از هر جایی که هستید خودتان را به ساری برسانید. از ساری به تالاب دو راه وجود دارد.
اگر مسیر طولانی اما جذاب را دوست دارید، مسیر سورک به تالاب میانکاله را انتخاب کنید. در این مسیر باید ۴۶ کیلومتر از ساری و مناطقی مثل دشت ناز و گوهرباران را پشت سر بگذارید تا به بندر امیرآباد برسید. بعد رسیدن به بندر از قسمت شرقی آن حدود ۵ کیلومتر را که طی کنید، به پناهگاه حیاتوحش میرسید که کمی بعد از این پناهگاه تالاب میانکاله قرار دارد.
مسیر کوتاه و سرراستتر ساری تا تالاب میانکاله مسیری است که اول باید از ساری حدود ۳۰ کیلومتر طی کنید تا به نکا برسید. مقصد بعدی در این مسیر بهشهر است که از نکا حدود ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. از نکا به بهشهر که رسیدید، بعد عبور از بندر امیرآباد، حدود ۱۰ دقیقه رانندگی شما را به تالاب میانکاله میرساند.
اگر قصد رفتن به تالاب از تهران را دارید، مسافتی حدود ۳۵۰ کیلومتر یعنی به اندازه تقریبا ۵ ساعت رانندگی پیش روی شماست.
جاده فیروزکوه به تالاب میانکاله با لاینهای پهنی که دارد یک مسیر امن و راحت برای رانندگی تا ساری است. در این مسیر از جاهایی مثل پردیس، دماوند، فیروزکوه، پل سفید، شیرگاه و قائمشهر رد میشوید تا به ساری برسید. بعد از ساری هم، یکی از دو مسیری را که در قسمت بالا گفتم، انتخاب کنید تا به تالاب برسید.
معرفی کلی تالاب میانکاله
هر سال که هوا رو به سردی میرود، پرندگان مهاجری مثل فلامینگو، قو، عقاب دریایی و پلیکان از مناطق سردی مثل سیبری و روسیه به فضای ۱۰۰ هزار هکتاری تالاب میانکاله رهسپار میشوند و تا گرمای بهار در این تالاب میمانند.
در این زمانها که پرندگان بومی و مهاجر ساکن تالاب هستند، نابترین صحنهها مثل رقص پاهای صورتی، ظریف و بلند پرندگانی را میبینید که شاید هیچ جای دیگری تکرار نشود. رویش گیاهان و درختان سرسبز و حضور جمعی از حیوانات مثل شغال، گربه، روباه و خرگوش هم فضای تالاب میانکاله را باشکوهتر کردهاند.
نگاهی به تاریخچه و پیدایش تالاب میانکاله
قدمت و اهمیت تالاب میانکاله به دوران قاجار برمیگردد. در این دوران شبه جزیره میانکاله بهشهر جایی برای اقامت راهزنها و دزدهای دریایی ترکمن بود تا بتوانند به کشتیها، قایقها و روستاهای نزدیک میانکاله هجوم ببرند.
برای اینکه تالاب میانکاله از آسیبها درامان بماند، سال ۱۳۴۸ به منطقه حفاظتشده تبدیل شد. سال ۱۳۵۴ نقطه عطف دیگری برای تالاب میانکاله بود چون کنوانسیون رامسر (عهدنامه بینالمللی که برای مراقبت از تالابها و موجودات زنده آن در تصویب شده و نمایندههای ۱۸ کشور آن را امضا کردهاند) این تالاب را بهعنوان تالاب بینالمللی اعلام و ثبت کرد.
در سال ۱۳۵۴ تالاب میانکاله جایگاه دیگری هم پیدا کرد و بهعنوان پناهگاه حیاتوحش شناخته شد. سال ۱۳۵۵ یونسکو برای تالاب میانکاله عنوان ذخیرهگاه طبیعی زیستکره را انتخاب کرد تا از این تالاب بیشتر حفاظت و مراقبت شود.
چرا میانکاله؟
در سالهای خیلی دور تالاب میانکاله در نوشتههای تاریخی اسمهایی مثل شبهجزیره انجیله و نیممردان را داشته و بعد از مدتی آن را به اسم میان قلعه صدا میزدند که شبیهترین اسم به نام الانش است. در هیچ منبع دردسترسی گفته نشده که علت این نامگذاریها چه بوده است.
موقعیت جغرافیایی تالاب میانکاله
تالاب میانکاله در قسمت جنوبی شبه جزیره میانکاله بهشهر قرار گرفته که همسایگان این شبهجزیره در شمال دریای خزر و غرب مرداب لپوی بهشهر میشوند.
جایی از شبهجزیره میانکاله از طریق منطقهای در قسمت شرقیاش بهنام آشوراده با یک تنگه باریک به بندر معروف ترکمن میرسد.
آبوهوای تالاب میانکاله در هر فصل
از کوچ پرندگان در فصلهای زمستان و پاییز به تالاب میانکاله میتوانید بفهمید این منطقه در این فصلها چندان سرد نمیشود و آبوهوای معتدلی دارد.
بهطور میانگین دمای تالاب میانکاله ۱۷ درجه سانتیگراد است و هر سال به اندازه ۷۱۷ میلیمتر بارندگی دارد. در تالاب میانکاله در بیشتر روزهای سال هوا حالتی مرطوب و معتدل دارد. این نوع آبوهوا هم برای آدمها و هم پرندگان خوشایند است.
پوشش گیاهی و جانوری اطراف تالاب میانکاله
تالاب میانکاله از زمان قدیم کلکسیون و محل زندگی جانوران مختلف بوده که متاسفانه بعضی از انواع آنها بهدلیل شکار پادشاهان از بین رفتند.
برای مثال گفتهها و نوشتههای تاریخی نشان میدهد که یکی از شاهزادههای قاجار بهنام ظلالسلطان که برای مقابله با دزدها به آشوراده آمده بود؛ در منطقه تالاب میانکاله تعداد زیادی ببر، پلنگ، گوزن، قرقاول، گاو، گاومیش و گوزن کوچک را شکار کرده است.
البته عامل از بینرفتن گونههای جانوری فقط شکارهای پادشاهان نیست و انجام پروژههای ساختمانی در ساحلهای مازندران جایی برای جانوران، صاحبان اصلی این سواحل، نگذاشته است.
از بین همه جانورانی که در تالاب میانکاله زندگی میکردهاند، فقط انواع زیر باقی ماندهاند:
- شغال
- روباه معمولی
- جوجه تیغی
- گربه جنگلی
- گراز
- گربه وحشی
- خرگوش صحرایی
- تشی (یک نوع جونده با بدنی پوشیده از خار)
- خفاش
- جوندگان کوچک
- فک دریای خزر
یکی از حیوانات جذابی که ممکن است در تالاب میانکاله به چشمتان بخورد، اسبهای وحشی دمسرخاند که میگویند روسها این اسبها را از خیلی سال پیش بهیادگار گذاشتهاند.
قسمتی از زیبایی تالاب میانکاله باوجود پوشش گیاهی متنوع، درختان و درختچههایش معنا میشود. در تالاب ۲۰۷ گونه گیاهی زندگی میکنند که بیشترشان از انواع آبزی، شندوست و شور پسند هستند. میوههای معروف تالاب میانکاله انارها و تمشکهای ترش و خوشمزه هستند که زمان رسیدن انارها در نیمه ماه مهر و تمشکها در فصل زمستان است.
برای اینکه مزه انارها را بهتر بفهمید، فکر کنید قرار است ربانارهای ترش شمالی را در دهانتان مزهمزه کنید. انارهای وحشی تالاب میانکاله و بوتههای تمشک یک نوع مامن برای پرندگان هستند تا این موجودات در آنها بتوانند لانهای برای خودشان بسازند و غذا بخورند.
سازیل، ازگیل، داغداغان، سیاهتلو، سپیدار، علف شور، جگن و علف هفتبند از گیاهان دیگری هستند که در تالاب میانکاله روییدهاند.
پرنده نگری در تالاب میانکاله؛ تماشای متواضعانه آدمیزاد در برابر شکوه پرندگان
پرندهنگری از جنس تجربه، عشق و لذت است نه یک مطالعه خشک علمی. یک پرندهنگر بادقت و آرامش با دوربینش محتاطانه در حوالی پرندهها میایستد و رفتار این موجودات را در نهایت احترام به حریم آنها تماشا میکند.
در این مشاهده آدمیزاد انگار دیگر اشرف مخلوقات نیست و فروتنانه خودش را جزئی از اکوسیستم موجودات زنده تالاب میانکاله میداند.
در کشور ما ۲۵ آبان روز مخصوص پرندهنگری است که به پرندهنگرها و عاشقان پرندگان تعلق دارد. پرندهنگری در تالاب میانکاله شبیه به یک نوع مدیتیشن است که تماشای رفتار پرندهها شما را غرق آرامش و سکوت میکند و از طرفی تجربه نوعی هیجان است، چون شما را با کمیابترین پرندههای دنیا روبهرو میکند.
چه فصلهایی برای پرنده نگری مناسب هستند؟
بهترین فصلها برای پرندهنگری پاییز و زمستان هستند، چون سیل عظیمی از پرندگان مهاجر از همهجا به تالاب میانکاله وارد میشوند و تماشای جمعیت آنها دیدنیتر میشود. بدون مجوز از سازمان حفاظت محیطزیست بهشهر اجازه ورود به تالاب را نخواهید داشت. روز قبل از رفتن به تالاب بهصورت حضوری میتوانید این مجوز را از اداره محیطزیست بگیرید.
البته امکان فکسکردن درخواست مجوز ورود به تالاب میانکاله هم وجود دارد. در این اداره برای گرفتن مجوز باید اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی، کد ملی، تعداد بازدیدکنندهها و زمان دقیق بازدید را اعلام کنید. شهریور تا دیماه زمانی است که سفر پرندگان مهاجر به تالاب میانکاله شروع میشود و تالاب حکم هتلی را پیدا میکند که هرکدام از مسافرانش در یک زمان خاص از راه میرسند.
پرندگان مهاجری که زودتر از بقیه در روزهای اول شهریور سروکلهشان در تالاب پیدا میشود، خوتکاهای معمولی (مرغابیهای مهاجر) و ابروسفید و اردکهای نوکپهن هستند. اواسط شهریور که میشود، مسافران بعدی تالاب میانکاله اردکهای سرسبز هستند و در روزهای آخر شهریور تالاب میزبان اردکهای سرحنایی و فیلوشها (اردکهای دمتیز) میشود.
روزهای اول مهر تالاب میانکاله منتظر رسیدن اردکهای سیاه و سرسیاه است و از ۱۵ مهر به بعد اردک تاجدار، مرگوسها (اردک ماهیخوار سفید) و باکلانها ( نوعی پرنده آبزی از راسته مرغهای سقاسان) میآیند.
برای دیدن غازهای خاکستری و پیشانیسفید باید ماه آبان به تالاب میانکاله بیایید چون در این ماه به تالاب سفر میکنند. آذرماه نوبت رسیدن پرندگان مهاجری بهنام چنگرها به تالاب است. آخرین گروه از مسافرانی که به تالاب وارد میشوند، قوها و پلیکانها هستند.
بیشترین گونههای پرندگان تالاب میانکاله
شوری آب در همه جای تالاب به یک اندازه نیست. هر چه به قسمت شرقی تالاب نزدیک میشوید، شوری آب به بیشترین حدش میرسد و این میزان شوری موردعلاقه پرندگانی مثل باکلان بزرگ، پرستوهای دریایی و کاکاییها (پرندگانی با جثه نسبتا بزرگ) است.
غرب تالاب میانکاله برعکس قسمت شرقی آن آب شیرین دارد و جایی برای زندگی حواصیل سفید بزرگ (نوعی مرغ ماهیخوار) و خاکستری، اردکها و اگرت کوچک (پرندهای از خانواده حواصیل) است. تالاب میانکاله در بخش میانی آبی دارد که اصطلاحا به آن لبشور میگویند.
لبشور آبی است که نه میشود گفت شیرین است و نه شور چون نمکی از آب شیرین بیشتر و از آب دریا کمتر دارد. طرفداران این مدل آب پرندگانی مثل آبچلیک (پرندهای با منقار نوکتیز و پاهای بلند از منطقه چیلیک آذربایجان)، سلیم (پرندگانی با قدرت پرواز زیاد و جثهای کوچکتر از آبچلیکها) تلیله (پرنده مهاجر از قطب) و فلامینگو هستند.
همیشه پرندگان مهاجر مهمان باقی نمیمانند و گاهی به دلایل مختلفی مثل بیماری و زادوولد در تالاب میانکاله ماندگار میشوند.
تعداد این مدل پرندگان مهاجر که بومی تالاب میانکاله میشوند به ۳ هزار عدد میرسد و شامل اردکهای سرسبز، چنگرها (پرندهای آبزی سیاهرنگ با نام محلی پرلا) یلوهها (گروهی از پرندگان با جثههای کوچک و متوسط) و کشیمها (پرندههای شیرجهزن و ساکن آب شیرین) میشوند.
پرندگان در تالاب میانکاله دو حالت دارند یا میزبان هستند یا مهمان. منظورم از پرندگان مهمان همان پرندگان مهاجر هستند که شامل انواع زیر میشوند:
- فلامینگوی بال قرمز
- انواع مرغابی
- غاز وحشی
- قوی فریادکش
- مرغ
- سقای پاخاکستری
- فلامینگو
- عروسغاز
- غاز پازرد
- طاووسک
- چنگر
- مرگونس سفید
- گیلانشاه
- چوبپا
- قار
- حواصیل
- باکلان
- پرلا
- خوتکا
- زنبورخوار
- کاکایی
- پرستوی دریایی
- فالاروپ
- سنقر تالابی
- بحری
- عقاب دریایی دمسفید
- طاووسک
قرقاول خزری، دراج، پیغوی کوچک و چرخریسک دمدراز از جمله پرندگان میزبان یا بومی در تالاب هستند.
از بین پرندگان تالاب میانکاله بیشترین گونههایی که میبینید شامل فلامینگو، عقاب دریایی دمسفید (پرنده درشتهیکل شکاری) قو، چنگر، خوتکا و پلیکان هستند.
وسایل مورد نیاز برای پرنده نگری در تالاب میانکاله
یک دوربین دوچشمی، کتاب راهنما و دفترچه یادداشت کافیست تا زیباییهای پرندگان تالاب میانکاله را خوب ببینید، بفهمید و بهخاطر بسپارید. برای اینکه در زمین باتلاقی تالاب راحتتر قدم بزنید، بهتر است چکمه یا کفش ضدآب بپوشید.
آبزیان تالاب میانکاله
در آب تالاب میانکاله میتوانید ماهیهای کپور، کفال، کلمه، ماهی سفید، سوف، ماش و کاراس را میتوانید ببینید.
جاهای تفریحی و دیدنی نزدیک به تالاب میانکاله
اگر دوست دارید سفرتان به شبه جزیره میانکاله بهشهر جذابتر و پربارتر باشد، کمی فرمان ماشینتان را کج کنید و به این جاهای دیدنی سر بزنید.
دشت ناز ساری
دشت ناز با پوشش گیاهی سبزرنگش آغوشی امن برای گوزنهای زردرنگی است که ممکن است در آیندهای نهچندان دور منقرض شوند. این دشت در ۲۹ کیلومتری شمالشرق ساری قرار گفته و سالها پیش به رضاشاه پهلوی تعلق داشت. دشت ناز با داشتن گونههای جانوری ارزشمند مثل تالاب میانکاله یک پناهگاه وحش است و ورود به آن مجوز لازم دارد.
با قدمگذاشتن به دشت ناز و پناهگاه حیاتوحش گوزنها حوالی تالاب میانکاله از پشت دیوارهای سیمی به ملاقات شما میآیند و بهترین کار هنگام ملاقات با این موجودات این است که در سکوت مطلق به تماشایشان بنشینید.
علاوهبر گوزن زرد، جانورانی دیگری مثل مال (گوزن قرمز یا گاو کوهی)، شوکا (نوعی گوزن کوچک)، گربه جنگلی و قرقاول هم در دشت ناز زندگی میکنند.
دشت ناز تالاب میانکاله از جنگلهای هیرکانی پوشیده شده و زیباییاش را گونههای گیاهی متنوعی مثل راش، توسکا، انجیلی (درختی زیبا و بلندقامت با برگهای بنفش مایل به قرمز)، لیلکی (درختی با چوبهای بسیار محکم که برای ساخت خانه و طویله بهکار میرود) و ممرز (درختی شیاردار با قد متوسط) کامل کردهاند.
فصل بهار زمان مناسبی برای رفتن به دشت ناز تالاب میانکاله است تا از زیباییهای طبیعی آن بیشتر لذت ببرید. درضمن این دشت در نزدیکی فرودگاه بینالمللی ساری هم قرار گرفته است. پس سفر با هواپیما راحتترین راه برای دسترسی به این منطقه است.
تالاب لپو زاغمرز
تالاب لپو زاغمرز با حضور پرندگانی مثل قو، قرهغاز (باکلانها) و فلامینگو حالوهوای تالاب میانکاله را دارد و مثل این تالاب در لیست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
این تالاب در ۵۰۰متری دریای خزر و در غرب تالاب میانکاله قرار گرفته است. البته بعضی از منابع میگویند تالاب لپوزاغمرز قبلا قسمتی از دریای خزر به حساب میآمده، اما عقبنشینی دریا، جدایی تالاب را از دریای خزر رقم زده است.
در تالاب لپو زاغمرز در فصلهای تابستان و پاییز با تجربه تفریحاتی مثل قایقسواری، زمان لذتبردن از این تالاب را برای خودتان کشدارتر کنید.
خلیج گرگان
خلیج گرگان حوالی تالاب میانکاله از پیشروی شبه جزیره میانکاله بهشهر بهوجود آمده که برای حفظ بیشتر از آن نامش را در لیست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر آوردهاند.
به خلیج گرگان که بروید، درواقع به بزرگترین خلیج دریای خزر و قسمتی از پناهگاه حیاتوحش میانکاله قدم گذاشتهاید و انواعی از پرندگان مهاجر و ماهیهای سفید، غضروفی و کفال به چشمتان میخورد. در توصیف شگفتی و ارزشمندی خلیج گرگان حوالی تالاب میانکاله همین کافی است که بگویم در این خلیج یکی از بهترین و درجهیکترین انواع خاویار سیاه دنیا تولید میشود.
آشوراده
تنها جزیره ایرانی که در دریای خزر میتوانید پیدا کنید، آشوراده است که اگر فعالیتهای انسانی اجازه میداد این جزیره جزئی از شبه جزیره میانکاله بهشهر باقی میماند.
اگر چند سال پیش به آشوراده تالاب میانکاله میرفتید، امکاناتی مثل مدرسه، پاسگاه، مغازه، مسجد و شرکت تعاونی روستایی را میدیدید. این امکانات به مردم اهالی جزیره تعلق داشت تا زندگیشان راحتتر بگذرد، اما با وقوع سیل در سال ۱۳۷۲ مردم آشوراده برای حفظ امنیت مجبور شدند از این جزیره بروند و دیگر مثل قبل خبری از امکانات رفاهی نیست.
در جزیره آشوراده بوتههای تمشک و انارهای ترشمزه میرویند و حیواناتی مثل شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و انواع پرندگان دریایی زندگی میکنند. از همه مهمتر درباره آشوراده تالاب میانکاله اینکه در حوالی آن ۴۰ درصد خاویار موردنیاز ایران تولید میشود.
بهترین زمان بازدید از تالاب میانکاله
بهترین زمان برای رفتن به تالاب میانکاله از این نظر که پرندههای زیادی را میبینید و از هوایی معتدل لذت میبرید، فصل پاییز است. البته در فصل زمستان هم تالاب میزبان تعداد زیادی پرنده مهاجر است و دیدن تالاب در این فصل هم برای دوستداران پرنده جذاب خواهد بود.
یادتان باشد که فصل تابستان برای دیدن تالاب فصل مناسبی نیست چون تالاب از پرندگان مهاجرخالی میشود و تنها چیزی که نصیبتان میشود گرمایی اذیتکننده است.
تالاب میانکاله در بهار
طبیعت تالاب میانکاله در بهار نمایشی از زیبایی و سرسبزی است که بازیگران اصلیاش گیاهان، درختان و درختچهها هستند. پرندگان مهاجر در این فصل صحنه نمایش تالاب را ترک میکنند و فقط پرندگان بومی تالاب صحنهآرایی میکنند.
اقامت در تالاب میانکاله
برای اقامت در تالاب میانکاله بسته به میزانی که میخواهید هزینه کنید، میتوانید ویلا، سوئیت، هتل و اقامتگاههای بومگردی بهشهر را برای اقامتتان انتخاب کنید.
اقامت حوالی تالاب میانکاله
فکر اقامت و چادرزدن در تالاب میانکاله را از سرتان بیرون کنید چون به مسافران چنین اجازهای داده نمیشود.
ممکن است بتوانید حوالی تالاب چادر بزنید، اما باتوجه به بارندگیهای زیاد این منطقه توصیه میکنم در بهشهر جایی که مسافران زیادی اقامت دارند و دسترسی به امکانات رفاهی راحت است، چادرتان را برپا کنید.
سواحل زاغمرز هم یکی دیگر از جاهای مناسب برای چادرزدن مسافران تالاب میانکاله است. در بعضی از جاها در نزدیکی تالاب کومههای ماهیگیری (لانههای کوچک چوبی) را هم برای اقامت اجاره میدهند اما این کومهها امکانات خیلی محدودی دارند.
اقامت در هتلها و اقامتگاههای نزدیک به تالاب میانکاله
اقامتگاهها و هتلهای زیر برای اقامت در نزدیکی تالاب میانکاله با امکاناتی مناسب از شما پذیرایی میکنند.
اقامتگاه بومگردی میاندوک
اقامتگاه بومگردی میاندوک یک کلبه چوبی است که بهصورت دربست اجاره داده میشود؛ بنابراین از نظر اختصاصیبودن امکانات خیالتان راحت است. این اقامتگاه تا تالاب میانکاله حدود ۳۰ کیلومتر فاصله دارد و دارای اتاقخواب، سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، سرویس خواب سنتی و سیستم سرمایش و گرمایش است.
اقامتگاه دوازده بلوط
در حدود ۲۰ کیلومتری تالاب میانکاله در بهشهر خانه جنگلی جذابی به نام دوازده بلوط برای اقامت مسافران ساخته شده است. ویژگی اقامت در این اقامتگاه این است که سرویس بهداشتی و حمامش برخلاف خیلی از اقامتگاهها بهصورت جداگانه و اختصاصی برای اتاقها طراحی شده است.
اقامتگاه محلی اجدادی میانکاله
اگر دوست دارید در یک خانه کاهگلی روستایی اقامت داشته باشید و غذاهای محلی خوشمزهای مثل اردک شکمپر و میرزاقاسمی را بخورید، برای انتخاب اقامتگاه اجدادی تعلل نکنید. اقامتگاه اجدادی در روستای امیرآباد قرار گرفته یعنی با تالاب میانکاله کمتر از یک ساعت فاصله دارد. امکانات این اقامتگاه در حد معمول و شامل مواردی مثل سرویس بهداشتی، حمام و سالن غذاخوری میشود.
بعضی از مسافران بعد از تجربه اقامت در اقامتگاه اجدادی معتقدند که به بهداشت این اقامتگاه باید بیشتر رسیدگی شود.
هتلهای نزدیک تالاب میانکاله
بین گزینههای مختلف برای اقامت در تالاب میانکاله هتلها هم انتخاب خوبی هستند. برای اقامت در هتلها هم دستتان باز است و هتلهای لوکس یا مقرونبهصرفه همگی در دسترس شما قرار دارند.
هتل دوستاره بهشهر
برای اقامت در هتل بهشهر بیشتر روی اقتصادیبودنش حساب کنید تا اینکه امکانات لوکسی داشته باشد.
این هتل در خیابان قائم بهشهر با فاصله زمانی حدود ۴۵ دقیقه تا تالاب میانکاله قرار دارد و بعضی از امکاناتش شامل موارد زیر میشود:
– کمدلباس
– سرویس بهداشتی
– حمام
– بالکن
– یخچال
– سیستم سرمایش و گرمایش
– تلویزیون
هتل مروارید
هتل مروارید در جاده نیروگاه بهشهر قرار گرفته است. همین موقعیت مکانی باعث شده تا از هیاهوی شهر بهدور باشد و اقامت آرامشبخشی را برای شما مهیا کند.
از هتل مروارید مثل سایر هتلهای بهشهر با کمتر از یک ساعت رانندگی میتوان به تالاب میانکاله رسید. در هتل مروارید امکانات زیر در اختیار شما قرار میگیرد:
– آسانسور
– سرویس بهداشتی (ایرانی و فرنگی) و حمام
– لابی
– صندوق امانات
– اینترنت
– سالن بدنسازی
– کافیشاپ و رستوران
هتل عباسآباد بهشهر
هتل عباسآباد بهشهر یک هتل تروتمیز با امکاناتی قابلقبول است که در ۳ کیلومتری جاده بهشهر قرار دارد. این هتل حدود نیمساعت با تالاب میانکاله فاصله دارد.
با اقامت در هتل عباسآباد علاوه بر دیدن تالاب میانکاله، پیشنهاد میکنم به جاهای دیدنی بهشهر مثل دریاچه زیبای عباسآباد، پارک ملت و کاخ تاریخی صفیآباد هم بروید و طعم اقامتتان را دلچسبتر کنید. در هتل عباسآباد بهشهر امکانات زیر برایتان فراهم میشود:
– آسانسور و پارکینگ
– اینترنت
– یخچال
– تلویزیون
– تلفن
– رستوران
– لابی
توصیههایی برای سفر به تالاب میانکاله
قبل از اینکه به تالاب میانکاله پا بگذارید، برای مراقبت از این گنج طبیعی این قول را به خودتان بدهید که هیچ آسیبی را به این تالاب و موجودات زنده آن وارد نکنید.
برای مثال کیسه زباله همراه خود داشته باشید تا مبادا تالاب آلوده به زباله شود. اگر میخواهید تالاب نفسی تازه و تمیز بکشد، هیچ کاری بهتر از آن نیست که زبالههای ریختهشده در تالاب را جمع کنید و داخل کیسه زباله بیندازید.
برای تماشای پرندگان تالاب میانکاله تمام هموغمتان را بگذارید تا صدا و حرکتی مزاحم این موجودات نشود.
حتی اگر خواب صبح را به هرچیزی ترجیح میدهید، یکبار هم که شده این عادت را برای پرندهنگری کنار بگذارید و مطمئن باشید در اینزمان صحنههای شگفتانگیزی از پرواز، پرآرایی و رفتار پرندگان را در خنکای صبح میبینید.
مهمتر از هر وسیلهای برای رفتن به تالاب، گرفتن مجوز است وگرنه اجازه ورود نخواهید داشت.
هنگام رفتن به تالاب آب، موادغذایی سبک، لباس گرم، نقشه راهنما، کفش مخصوص پیادهروی و چکمه همراهتان داشته باشید. اگر پرندهنگری را میخواهید عمیقتر و دقیقتر تجربه کنید، بردن دوربین دوچشمی را فراموش نکنید.
لحظه به لحظه بودن در تالاب میانکاله و ظرافت رفتاری پرندگان را با دوربین موبایل یا عکاسی ثبت کنید تا دلتنگیتان برای دیدن تالاب شما را کمتر بیتاب کند.
سرانجام تلخ پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله
در سال ۱۳۹۸ به دلیلی که هیچوقت معلوم نشد، گویی گرد مرگ روی تالاب میانکاله پاشیدند و چندین هزار پرنده مهاجر مردند. تعداد پرندگان فوتشده در بعضی از منابع ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار اعلام شده است.
تالاب میانکاله؛ تالابی که پرندگان از سراسر دنیا به شما خوشامد میگویند
تالاب میانکاله مثل یک آهنگ، کتاب و فیلمی دوستداشتنی است که دوست دارید بارها و بارها آن را بشنوید، بخوانید و ببینید.
این تالاب رسم مهماننوازی را برای انواعی از پرندگان مهاجر بهجا آورده و با آبوهوای گرم خود در فصلهای سرد سال از این موجودات پذیرایی میکند. در فصلهای زمستان و پاییز باید به تالاب میانکاله رفت و با احترام و سکوت به تماشای رفتار بینظیر پرندگان نشست.
اگر زمانی به تالاب میانکاله بروید، با چه کاری خاطرات سفر را در قلبتان ماندگارتر میکنید؟ نوشتن یا ثبت عکسهای باکیفیت؟